Welke <u>stadsfiets</u> moet ik kopen? ?>
logo

Welke stadsfiets moet ik kopen?

Op zoek naar een stadsfiets voor alledaags gebruik maar weet je niet welke je moet kiezen? Wij zullen je in deze keuzehulp daarbij helpen. Door de keuzes makkelijk voor je uit te leggen weet jij welke stadsfiets geschikt voor jou is, of misschien past een hybride fiets toch beter bij je. 

Wat is een goede <strong>stadsfiets?</strong>

Wat is een goede stadsfiets?

Zoals de naam al doet vermoeden is een stadsfiets vooral voor gebruik in de stad of dorp. Het grote voordeel van een stadsfiets is namelijk de comfortabele zithouding in combinatie met het weinig onderhoud dat je aan dit soort fietsen hebt. Zo kenmerkt een stadsfiets zich over het algemeen altijd aan een versnellingsnaaf met een dichte kettingkast. Dit zorgt ervoor dat er minder snel iets kapot gaat als de fiets toch onverhoopt om valt in de fietsenstalling. De versnellingsnaven komen in verschillende varianten zoals in 3, 5, 7 , 8 of 11 versnellingen. Dit bepaalt uiteindelijk mede de prijs van de stadsfiets, hoe meer versnellingen hoe beter die fietst, maar ook hoe prijziger de fiets wordt. Naast de fietsen met versnellingen zijn er ook fietsen zonder versnellingen waarmee je altijd op 1 verzet fietst. In heuvelachtig gebied raden we toch altijd wel wat versnellingen aan.

Naast het verschil in versnellingen zit er ook een verschil in het type remsysteem dat gemonteerd wordt. Zo beschikken de duurdere fietsen over schijfremmen. Schijfremmen zorgen voor een veel krachtiger remgedrag, waardoor de veiligheid verbetert. Daarnaast zien we ook op veel fietsen nog de rollerbrakes, of trommelremmen zoals ze ook genoemd worden. Bij bepaalde fietsen wordt er nog geremd op de velg of met een terugtraprem.

Welke <strong>soorten</strong> stadsfietsen?

Welke soorten stadsfietsen?

Naast de standaard stadsfietsen voor zowel heren als dames zijn er ook andere type fietsen die onder de stadsfietsen vallen. Hierbij moet je denken aan een transportfiets of een moederfiets. Een transportfiets kenmerkt zich voornamelijk aan de voordrager waar je bijvoorbeeld een mand of krat op kunt bevestigen, dit is ideaal voor wanneer je veel boodschappen moet vervoeren op de fiets. De moederfiets, oftewel mamafiets, is zoals de naam al zegt gemaakt voor fietsen met kinderen waarbij er kinderzitjes gemonteerd moeten worden. Hierbij wordt er altijd rekening gehouden dat er meer ruimte tussen het stuur en het zadel zit zodat het op- en afstappen makkelijker gaat. Daarnaast beschikt de fiets vaak over een stabiele tweepoot standaard en een stuurslot waardoor het stuur niet omklapt als je de fiets even weg zet.

Stadsfiets, toerfiets of <strong>hybride</strong> fiets?

Stadsfiets, toerfiets of hybride fiets?

Ben je toch niet helemaal op zoek naar een typische stadsfiets, maar wil je liever een wat sportievere fiets waar je ook wat langere afstanden mee kunt maken, dan kies jij voor de hybride stadsfiets of toerfiets. Een hybride fiets of toerfiets wordt gezien als een sportieve heren- of damesfiets die beschikt over een derailleurversnelling of riemsysteem waardoor de fiets lichter is, maar ook lichter zal fietsen. Daarnaast zorgt het voor een sportievere uitstraling en is de fiets meer geschikt voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer. Naast de uitstraling zijn dit soort fietsen ook qua houding wat sportiever waardoor je toch wat meer voorover zit ten opzichte van een stadsfiets waarbij je vooral rechtop zit. Het zijn dus in principe fietsen tussen een racefiets en stadsfiets. De toerfiets is eigenlijk een vakantiefiets, waarbij je beschikt over een stabiel frame en de optie hebt om diverse onderdelen toe te voegen zoals tassen. 

Weet je na deze keuzehulp nog niet welke fiets nou geschikt is voor jou? Kom dan snel langs in onze winkel en bekijk ons ruime assortiment stadsfietsen waarbij je op verschillende modellen kunt proefrijden.

Ontdek onze <u>stadsfietsen</u>?>

Ontdek onze stadsfietsen

Bekijk onze top kwaliteit stadsfietsen van onder meer Cannondale, Koga, Trek en Gazelle.