TOERTOCHTEN ALERT! 14x Overijsselse MTB-tochten om het jaar mee uit te knallen

Ten Tusscher Uitgelicht Leave a Comment

Mountainbike liefhebbers opgelet! Regen, wind, sneeuw en modder. Ja, ja, ja en ja. Ze zeggen wel eens dat hoe meer je afziet, des te groter de voldoening zal zijn. Denk je eens in hoe veel lekkerder die warme erwtensoep smaakt nadat je net een hel van een tocht hebt gefietst? Koud tot op het bot en door hondenweer. Of hoe ‘afhaken’ honderden keren door je hoofd spookte en je toch afgepeigerd en trots over de eindstreep denderde. En nu met gloeiende rode wangen jezelf voldaan opwarmt te midden van de gezelligheid bij het eindstation van de toer.

 

Als je denkt dat met het einde van de zomer ook een einde is gekomen aan veldfietsen dan heb je het mis. Ben jij niet bang voor een beetje koude, regen, sneeuw en wind? Zie jij zwaar en heuvelachtig terrein als een uitdaging die je graag met je MTB te lijf gaat? En ben jij op zoek naar een actieve manier om je conditie ook in de herfst en winter op peil te houden? Knal dan het jaar uit met deze 14 Overijsselse MTB-toertochten.

Boterkoektocht (Tubbergen)

De eerste zondag van november is het al meteen raak. Wielertourclub Tubbergen laat je stukken Overijsels landschap ontdekken die je normaal nooit ziet. Is naast sportiviteit ook eten voor jou een goede motivator? Denk dan aan die overheerlijke boterkoek en broodjes hamburger die tijdens en na afloop op je wachten.

Datum: 4 november 2018
Start: 08.30-10.00
Afstand: 35/45/55 km

VolkerWessels Holterberg ATB Tocht (Nijverdal)

Wist je dat een van de beste manieren om de mooie Holterberg en de Sallandse Heuvelrug te verkennen op de fiets is!? Ook heeft deze tocht een paar uitdagende singletracks, fiets je door bos en heide en kun jij je tegoed doen aan pittige beklimmingen en lange afdalingen.

Datum: 10 november 2018
Start: 09.00-10.00
Afstand: 35/55 km


Helletocht (de Lutte)

Een tocht die zijn naam eer aan doet! De Helletocht! Een hel van een tocht! Het parcours over het heuvelachtige terrein rondom het dorp de Lutte wordt als zwaar ervaren en wordt er afgezien op sommige trajecten. Houd jij wel van een uitdaging met stevige klimpartijen en steile afdalingen? Dan is dit jouw tocht!

Datum: 11 november 2018
Start: 08.30-10.00
Afstand: 30/45/55 km

Swolsebostocht (Wapenveld)

Door de elk jaar aangepaste routes wordt ervoor gezorgd dat je altijd een unieke tocht fietst met nieuwe uitdagingen. De route gaat door bos en over heidevelden. Een mooie pittige tocht die door de keuze uit 3 afstanden voor iedereen wat te bieden heeft.

Datum: 17 november 2018
Start: 9.00-10.30
Afstand: 30/45/60 km


Jaarsma & De Boer Tocht (Hengelo)

Beide afstanden voeren je vrijwel geheel over de paden en wegen van Landgoed Twickel. De tocht bestaat uit een mix van uitdagende singletracks van de Twickel-route, harde brede paden, bosgrond en hier en daar wat, al dan niet mul of zuigend, zand. Een tocht waar ieder zijn uitdaging in vindt.

Datum: 25 november 2018
Start: 8.30-10.00
Afstand: 35/60 km

HezingerGrens Classic (Nutter, bij Vasse)

Deze toer voert de deelnemers door de mooiste plekken van het Springendal. De sterk variërende ondergrond zorgt voor een ultieme beleving van het prachtige gebied: mooie single tracks, brede bospaden, rulle zandwegen tussen weilanden en akkers en slechts heel weinig verharde stukken. Het wordt een snelle, technische en interessante tocht door de bossen van Vasse en omstreken.

Datum: 2 december 2018
Start: 9.00-10.00
Afstand: 30/45 km


SealEco MTB Challange (Lemerleveld)

Met 4 afstanden is er volop uitdaging voor iedere MTB’er. Een echte MTB challange onder het moto ‘opgeven is geen optie’. Alle opbrengsten gaan 100% naar goede doelen. Denk hierbij aan KWF-kankerbestrijding, en 2 lokale goede doelen. Bij terugkomst wacht je een warm onthaal, eeuwige roem en dankbaarheid en een gratis kop snert.

Datum: 9 december 2018
Start: 8.30-10.30
Afstand: 33/60/75/100 km

Ten Tusscher ATB Tocht (Lonneker)

Zoveel mogelijk offroad bospaden en zo min mogelijk asfalt. Het zijn dé codewoorden voor deze winterse toertocht. Met een start- en eindpunt in het pittoreske Lonneker en Café Sprakel als ultiem oplaadpunt. De perfecte locatie om te genieten van je welverdiende drankje en gratis kop overheerlijke erwtensoep.

Datum: 9 december 2018
Start: 9.00-10.00
Afstand: 35/50 km


Mosbeektoer (Vasse)

Nadat de toer vorig jaar vanwege de extreme weersomstandigheden niet door kon gaan geeft dat des te meer reden om dit jaar aan te haken. De Mosbeektoer is een zeer mooie route met weinig asfalt en veel singletracks, zand- en bospaden die je voornamelijk door het Springendal en het dal van de Mosbeek leiden. 

Datum: 16 december 2018
Start: 9.00-10.00
Afstand: 35/50 km

OWsome-bikers midwinter Jägermeistertocht (Olst)

Deze toer is een jaarlijks terugkerend fenomeen. De mountainbiketocht laat je een stukje mooi IJsselland zien die toegankelijk is voor jong en oud. Na het behalen van de eindstreep kun je genieten van een welverdiend drankje tijdens de afterparty die gehouden wordt bij café Ruimzicht!

Datum: 22 december 2018
Start: 13.00-13.30
Afstand: 35/55 km

ATB-tocht Markelo (Markelo)

Vlak voor kerst nog wat calorieën verbranden? Het kan met deze pittige tocht door het prachtige Markelose heuvellandschap.

Datum: 23 december 2018
Start: 09.00-10.00
Afstand: 35/50 km


Fietsz Classic (Denekamp)

De Classis toertocht kent veel singletracks en klimmetjes door een bosrijk gebied. Waarbij de organisatie je goed voorbereid op pad stuurt. Bewapend met een mueslireep bij start. Een krentenbol, banaan en citroenthee op de pauzeplek en na afloop tevens een gratis kop erwtensoep, weten we zeker dat jij de eindstreep haalt.

Datum: 23 december 2018
Start: 09.00-10.00
Afstand: 40/50 km

ZorgSaam Carbidtocht (Hellendoorn)

Met de titel ‘één van de 5 mooiste tochten van Nederland’ in 2016 en bekroond door Dutch MTB Trail in 2017 voor de paarse route die door het gebied loopt is dit toch wel een pareltje om het jaar mee af te sluiten.

Datum: 28 december 2018
Start: 09.00-10.00
Afstand: 30/50 km

Wilgenweard Nightbike Experience (Nijverdal)

‘Met je voorlamp baan je je een weg door het donkere bos. De reflectoren wijzen je de weg…’ Geniet van de bijzondere ervaring van het mountainbiken in het donker bij de Wilgenweard Nightbike Experience. Dé mountainbiketoertocht van 30 km in het donker over een vernieuwd parcours! En, vergeet de afterparty niet!

Datum: 29 december 2018
Start: 18.00-20.00
Afstand: 30 km

14 tochten! Genoeg om je hart op te halen zo aan het einde van 2018. Zijn we er toch eentje vergeten? Laat het ons weten.


En!? Sta je nu handenwrijvend en stijf van de motivatie op het punt om je in te schrijven voor een van deze toertochten? Of misschien zelfs wel voor meerdere? Zorg er wel voor dat jij en je fiets er klaar voor zijn. Denk hierbij aan de juiste kleding, verlichting, fietsafstellingen en onderhoud, etc. Heb je advies of informatie nodig? Of je fiets een CHECK UP? Wij helpen je graag!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.