Trekking (vakantie) fietsen

Dit jaar weer heerlijk op fietsvakantie?

Wat is er dan fijner dan dat je de beschikking hebt over een geweldige trekkingfiets? Er is geen mooiere manier om de natuur en al het andere moois te ontdekken dan op een vakantiefiets.

Ten Tusscher is dé fietsenwinkel voor de vakantiefietser met trekkingfietsen en vakantiefietsen van Santos, Idworx en Koga onder 1 dak. 

Lees meer

Producten 1-12 van 63

Pagina
per pagina

Wat kenmerkt een trekkingfiets?

Een vakantiefiets is gemaakt met als doel comfortabel en ver te reizen. Daarvoor heb je een stijf frame en robuuste en duurzame onderdelen nodig. 

Slijtvaste onderdelen verlengen de levensduur van je vakantiefiets significant. Soms is het kiezen tussen opties. Want een riemaandrijving is bijvoorbeeld duurzamer dan een ketting. Als je veel bergen overgaat, fiets je het liefst met derailleurversnellingen. Dat kan dat weer niet samen met een riem, dat kan alleen met naafversnellingen. Van de andere kant bekeken is een ketting ook weer makkelijker (zelf) te vervangen dan een riem. 

Naast duurzame, stevige en slijtvaste onderdelen is een vakantiefiets voorzien van stevige bagagedragers en opties om accessoires en/of bidons te plaatsen. Nokjes om speciale tassen of extra dragers te monteren vind je dan ook op de voorvork, achtervork en op de boven- en/of onderkant van de framebuis.

Soorten vakantiefietsen

In onze fietsvakantie blog onderscheiden we de trekking fietsen die je op deze pagina vindt en de gravelbikes die geschikt zijn voor bikepacking fietsvakantie. Eigenlijk onderscheiden we in ons assortiment 3 merken vakantiefietsen. Wij zijn dealer van Santos, Idworx en de Koga WorldTraveller en dat is uniek. Je vindt niet 1-2-3 een andere fietsenwinkel met zo'n uitgebreid en specifiek assortiment vakantiefietsen.

Aandrijving typeert het soort

De aandrijving van de vakantiefiets typeert het soort min of meer. Maar er is ook onderscheid in geometrie en soort stuur.  Er zijn dus vakantiefietsen met ketting of riem. Het onderscheid in schakelsystemen in met derailleur, naaf of bracketversnellingen. Dan is er het verschil in geometrie, met een meer offroad gerichte geometrie van de mountainbike of de comfortabele van een reguliere trekking fiets. Een bikepackingfiets is weer meer gericht op lichtgewicht reizen en heeft veelal een ossenkopstuur en daarmee een racefiets- of gravelbike geometrie.

 

Idworx of Santos of Koga?

De meest logische keuzes voor een reisfiets met de beste eigenschappen. Koga, Idworx, Santos. De absolute top-3 vakantiefietsen.

Ieder merk heeft zijn eigen kenmerken. Veel overeenkomsten, maar ook verschillen. Zowel Santos als Idworx is grotendeels naar wens op te bouwen w.b. kleuren en onderdelen. Kies je voor Koga, dan is er de Signature-lijn, waar ook veelal zelf te customizen is.

Zowel Santos als Idworx kennen een aantal eigen onderdelen. Santos heeft haar eigen carbon riem, die zeer stil loopt. Idworx heeft eigen details die fietsreizen veraangenamen. Koga staat dan weer bekend om de superieure afwerking met weggewerkte kabels en strakke lasnaden. 

Alle merken kunnen met riem of ketting, met derailleur of Rohloff. Koga kent geen Pinion uitvoering, Santos en Idworx wel.

Accessoires voor je fietsvakantie

Zoals hierboven beschreven kun je de drie vakantiefietsen merken customizen met allerlei opties om de levensduur groter te maken. Maar ook voor het veraangenamen van je fietsvakantie zijn tal van keuzes. Meer pakruimte door extra dragers en/of lowriders te monteren. Kies al direct bij aanschaf voor de juiste tassen voor je vakantie. 

Kies voor een recht stuur of meer geborgen naargelang je meer comfort of meer snelheid wilt. Ergonomische handgrepen, bredere banden voor meer offroad. Denk verder aan een verende voorvork als je ruw terrein tegemoet gaat. Ook een verende zadelpen is een optie.

Veel vakantiefietsen zijn voorzien van SON verlichting. Een naafdynamo in het voorwiel en een sterke koplamp aan de voorzijde. SON is in veel kleuren te krijgen, dus ook passend of juist contrasterend met de kleur van je fiets. 

Had je al gedacht aan een USB lader? Daarmee laad je onderweg je telefoon op, helemaal handig als je de telefoon tevens als navigatie gebruikt.

Lees ons blog over accessoires voor jouw fietsvakantie