Aluminium racefietsen

Racefietsen van het beste aluminium

Ben jij op zoek naar een aluminium racefiets? Bij Ten Tusscher vind je de beste aluminium racefietsen van onder meer Trek, Cannondale en Giant. Bij een aluminium racefiets heb je ten eerste het voordeel van een lagere prijs dan bij carbon racefietsen. Het materiaal aluminium is wat zwaarder, maar de ontwikkeling van aluminium staat niet stil. Daarbij is aluminium duurzamer dan carbon geniet je alsnog van stijfheid van het frame.

Lees meer

Producten 1-12 van 29

Pagina
per pagina

De beste merken <strong>aluminium racefietsen</strong>

De beste merken aluminium racefietsen

Bij fietsenwinkel Ten Tusscher vind je high-end aluminium racefietsen. Trek bracht in 1985 zijn eerste aluminium racefiets op de markt. In de tussentijd is er veel ontwikkeling geweest bij Trek’s innovatiecentrum. Het nieuwe Trek Alpha Aluminium heeft racefietsen gebracht welke tegen de beste carbon racers kunnen opboksen. De Trek Émonda ALR 5 heeft momenteel het beste aluminium frame van Trek, namelijk de 300 Series Alpha Aluminium met hydro gevormde buizen. Bij Cannondale hebben de ontwikkelingen ook niet stilgestaan. De reputatie van Cannondale is gebouwd op een fundament van aluminium. Momenteel geniet je bij bijvoorbeeld de CAAD13 van een gepatenteerde Flow Modeling-ontwerp en SmartForm Alloy-constructietechniek. Deze technieken hebben voor de legendarische CAAD (Cannondale Advanced Aluminum Design)-fietsen de maatstaf bepaald voor prestatiegerichte, hoogwaardige aluminium racefietsen. Bij Giant proberen ze alle frames zo licht en sterk mogelijk te maken. Met die kennis ontwikkelden ze de ALUXX Aluminium: een aluminium frame met precies de juiste verhouding tussen sterkte en gewicht. De Giant Contend serie is uitgerust met dit materiaal. 

Maak de keuze uit onze geselecteerde aluminium racefietsen van de beste merken. Heb je deskundig advies nodig? Kom dan langs in onze winkels in Almelo of Enschede!