RACEFIETS UITLEGRacefietsen zijn in de basis gemaakt om snel mee te fietsen voor sportief of recreatief gebruik, echter zijn er de laatste decennia nog al wat verschillende types bijgekomen. Op deze pagina vind u meer informatie over verschillende soorten racefietsen.

  • Madone
  • Madone-3

ENDURANCE:

Endurance racefietsen staan ook wel bekend om de iets comfortabelere houding tov de traditionele racefiets. De zitpositie is wat meer rechtop. De fietsen kenmerken zich vaak door het gebruik van slimme demping in de frames of andere componenten zoals stuur en zadelpen. De fietsen hebben bredere banden voor extra comfort. Fietsenwinkel Ten Tusscher heeft een breed aanbod endurance racefietsen denk aan de Trek Domane, Cannondale Synapse en de Giant Defy.

AERO:

Alles aan dit type fiets draait om snelheid. Doormiddel van speciaal gevormde aerodynamische buizen en componenten zoals wielen, stuur en zadelpen snijdt deze fiets door de wind. Deze fietsen zijn gemaakt om snelste tijd te rijden bijvoorbeeld op de F35 de fietssnelweg die dwars door Enschede en Almelo loopt. Aero racefietsen die Ten Tusscher verkoopt zijn de Giant Propel, Trek Madone, Cervelo S serie en de Cannondale System Six.

ALLROUND:

De allround racefiets is in de basis de racefiets waar het allemaal mee is begonnen. In de basis heeft dit type fiets het beste van beide werelden hierboven, hij heeft vaak aerodynamische en endurance eigenschappen, zij het wat minder extreem. Daarnaast kenmerkt dit type fiets zich ook vaak vanwege het lichte gewicht. Ten Tusscher verkoopt heel veel verschillende allround racefietsen, enkele voorbeelden zijn de Trek Emonda, Cannondale Super Six Evo en de Giant TCR.

GRAVEL:

Een relatief nieuwe categorie die onder de racefietsen valt zijn de zogenaamde gravelfietsen. Dit type fiets kenmerkt zich door de comfortabele zithouding, demping in het frame en onderdelen en de bredere banden die vaak zijn uitgevoerd met een profiel. Met dit type fiets kunt u prachtig fietsen door het Twentse landschap en hoeft u niet op het asfalt te blijven. Deze fietsen zijn ook uitstekend te gebruiken als vakantiefiets of als woon-werkverkeer fiets, dit omdat ze vaak handige bevestigingspunten hebben voor het monteren van spatborden, bidonhouders, bagagedragers etc. Voorbeelden van gravelbikes die Ten Tusscher verkoopt zijn de Cervelo Aspero, Giant Revolt, Cannondale Topstone en de Trek Checkpoint.

FRAME MATERIAAL:

Voor het maken van een racefiets wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten materiaal die allemaal hun eigen specifieke eigenschappen hebben. Je hebt frames van staal, aluminium, titanium en carbon. Onze experts van fietsenwinkel Ten Tusscher kunnen u helpen met het vinden van het juiste frame dat bij u past.

AFMONTAGE:

Een racefiets maakt gebruik van een heleboel onderdelen, denk hierbij bijvoorbeeld aan wielen en een schakelgroep. Voor een racefiets zijn er drie merken die schakelgroepen aanbieden, dit zijn Shimano, Campagnolo en Sram. Er zijn mechanische schakelgroepen en er zijn elektronische schakelgroepen. Bij wielen kun je vaak ook kiezen tussen carbon of aluminium.

PRIJS VAN EEN RACEFIETS:

Fietsenwinkel Ten Tusscher verkoopt racefietsen in de prijsklasse van grofweg 700 euro tot 14.000 euro. Het verschil in prijs zit hem in het gebruik van materiaal, denk hierbij aan frame, wielen en schakelgroep.


INTERESSE?

Mocht u na het lezen van dit artikel geïnteresseerd zijn geraakt in een racefiets en meer informatie willen dan staan onze experts klaar in onze fietsenwinkels in Enschede en Almelo.

Zoeken

Zoeken

Filter

Filter