Mountainbikes

De hoogste kwaliteit mountainbikes

Als je bij één van onze winkels van Ten Tusscher binnenstapt kom je in de winkel met het meest uitgebreide aanbod van mountainbikes. Wij bieden mountainbikes voor de beginnende fietser tot aan de meest fanatieke mountainbikers.

Lees meer

Producten 1-11 van 126

Vanaf € 2.499,00
Vanaf € 4.999,00
Vanaf € 1.649,00
Vanaf € 999,00
Vanaf € 2.699,00
Vanaf € 899,00
Vanaf € 1.999,00
Vanaf € 589,00
Pagina
per pagina

De beste <strong>mountainbikes</strong>

De beste mountainbikes

Het grote voordeel voor het aanschaffen van een mountainbike bij Fietsenwinkel Ten Tusscher is dat onze MTB specialisten samen met jou naar de juiste fiets gaan zoeken en deze volledig op jouw maatvoering afstellen. Hierdoor zul je direct de singletracks op kunnen vliegen en de bekertjes binnen halen op Strava.

Welke soorten mountainbikes zijn er?

In mountainbike wereld praat men vaak over een hardtail of een full-suspension fiets maar wat zijn nu de verschillen? Het verschil zit hem in de vering, zo zul je bij een hardtail enkel een voorvork vering hebben en bij een full-suspension fiets zal er ook een demper aan de achterkant van uw fiets bevestigd zijn. Ben je op zoek naar een lichte en stijve mountainbike dan kiest men vaak voor de hardtail. Wil je wat meer comfort of ben je een fanatieke fietser die ook graag in de bergen of mountainbike marathons rijdt dan is een full-suspension fiets weer een betere keuze. Uiteraard is de fiets dan wat zwaarder dan een hardtail maar het comfort en de extra controle en grip die je op singletracks maar ook in afdalingen hebt compenseert dit perfect.

<strong>Cross Country</strong> of Trail bike?

Cross Country of Trail bike?

In het algemeen verkopen wij in de winkel voornamelijk Cross-Country mountainbikes. Dit betekent dat de mountainbikes zowel hardtail als full-suspension vaak over een veerweg beschikken van 100 mm. Dit is in het algemeen meer als voldoende voor 90% van de mountainbikers. Zoek je echter ook af en toe de echte downhill tracks op waarbij je flinke jumps moet maken dan wordt er vaak gekozen voor een trail bike met bijvoorbeeld 130 mm veerweg of zelfs nog meer.

Welke mountainbike moet ik kopen?

Net als bij vele andere soorten fietsen kenmerkt een betere mountainbike zich voornamelijk in het frame en onderdelen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een aluminium of carbon frame. Het grote voordeel van carbon is dat het lichter, stijver en bovendien ook over meer comfort kan beschikken. Waar aluminium daarentegen prijstechnisch weer wat interessanter kan zijn. Verder ben je natuurlijk tijdens het rijden van mountainbike parcoursen constant aan het schakelen tussen de verschillende versnellingen, ook hierin zit een verschil tussen bijvoorbeeld een degelijke goede Shimano Deore afmontage of de meest hoogwaardige Shimano XTR groepset. Waar je bij racefietsen op het moment nog een verschuiving ziet van velgremmen naar schijfremmen is dit bij mountainbikes geen discussiepunt meer en zijn alle mountainbikes afgemonteerd met schijfremmen. Waar we het net al hebben gehad over een full-suspension of hardtail fiets zit het verschil ook nog eens in wat van type demper er wordt gebruikt of type voorvork. Dit zul je dan ook kunnen merken in een bijvoorbeeld stijvere voorvork die daardoor ook beter zal sturen. Tenslotte kun je net als bij het frame ook wielen in het aluminium of carbon krijgen waarbij dezelfde voordelen als bij het frame zullen ontstaan. Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden die er voor jou zijn en wil je liever persoonlijk advies? Kom dan snel langs in één van onze fietswinkels in Almelo of Enschede en onze mountainbike specialisten helpen je graag verder!

<u>Mountainbike</u> keuzehulp?>

Mountainbike keuzehulp

Lees onze mountainbike keuzehulp om meer te weten te komen over de soorten mountainbikes en waarop je moet letten bij het kopen van een mountainbike.