MOUNTAINBIKE UITLEGMOUNTAINBIKE

Mountainbikes zijn gemaakt om recreatief en/of sportief te fietsen door de bossen en in de bergen. Er zijn verschillende soorten mountainbikes. Op deze pagina behandelen we de meest verkochte mountainbike types.

  • hardtrail
  • Scalple

Hardtail:

De meest verkochte mountainbike in Nederland is nog altijd de hardtail. De hardtail is meestal gemaakt van aluminium of carbon en heeft een verende voorvork die een demping heeft tussen de 100 en 120mm. Fietsen-winkel Ten Tusscher heeft een breed aanbod aan hardtail mountainbikes, enkele voorbeelden zijn de Cannondale Trail, Giant Talon en Trek Pro-Caliber.

Full-Suspension:

Op de mountainbike routes in Twente komen we de laatste jaren steeds meer full-suspension mountainbikes tegen, ook wel XC (Cross Country) bikes genoemd. Dit zijn de modellen waar professionele mountainbikers de wedstrijden op rijden. De fietsen bieden demping in de voor en achtervering voor comfort wanneer het echt lastig wordt maar zijn gemaakt om zo snel mogelijk door het bos te gaan. Ten Tusscher verkoopt in dit segment de Cannondale Scalpel, de Trek Supercaliber en de Giant Anthem.

Full-Suspension Trail:

Een full-suspension trail mountainbike kenmerkt zich door het comfort en de controle. Dit zie je terug in de geveerde voorvork die vaak een demping heeft tussen de 120 en 150mm en de achtervering en de bredere banden. De Trail fietsen maken ook gebruik van een kleinere balhoofdhoek en een ontspannen geometrie dit zorgt voor comfort en veiligheid. Fietsenwinkel Ten Tusscher verkoopt verschillende soorten full-suspension trail mountainbikes, voorbeelden zijn de Trek FuelGiant Trance.en Cannondale Scalpel

Frame materiaal:

Mountainbike frames zijn gemaakt van verschillende soorten materialen. De meeste frames zjn van carbon of aluminium.

Afmontage:

Een mountainbike maakt gebruik van veel verschillende onderdelen. De belangrijkste onderdelen naast het frame zijn de schakelgroep de voor-vork en achterdemper en de wielen. Bij een mountainbike wordt vaak een mechanische of elektrische groep van Shimano of Sram gebruikt. Beken-de demper specialisten zijn RockShox, Fox, Manitou en Lefty. Bij wielen wordt vaak gebruik gemaakt van aluminium of carbon.

Prijs van een mountainbike:

Prijzen van de mountainbikes die bij Ten Tusscher verkocht worden va-riëren van grofweg 400 euro tot 14.000 euro. Verschil in prijs zit in type fiets en afmontage.


INTERESSE?

Mocht u na het lezen van dit artikel geïnteresseerd zijn geraakt in een mountainbike en meer informatie willen dan staan onze experts klaar in onze fietsenwinkels in Enschede en Almelo.

Zoeken

Zoeken

Filter

Filter