Sensa

Ontdek ons grote assortiment Sensa fietsen

Sensa Bikes is een Nederlandse fietsenfabrikant die bekend staat om hun fantastische prijs-kwaliteitsverhouding. Sensa maakt racefietsen, mountainbikes, gravelbikes, e-bikes, stadsfietsen en trekkingfietsen. Voor iedereen is een een Sensa!

Lees meer

Producten 1-12 van 69

Pagina
per pagina

Historie van <strong>Sensa</strong>

Historie van Sensa

Meer dan 25 jaar geleden begon de geschiedenis van Sensa dat toen onder een andere naam uitgebracht werd, namelijk Intersens. In de jaren '80 toen het mountainbiken in Amerika in opkomst was en het ook in Nederland aan kwam, zag Intersens kansen wat betreft mountainbiken in Nederland. Hierdoor ging eigenaar Pieter Stiggelbout op onderzoek in Azië om te kijken naar de opties. In 1991 kwam de eerste mountainbike uit onder de naam Target. Door de jaren heen werd de productie naar Almelo verplaatst waardoor de fietsen voor een gunstige prijs en dicht bij huis kunnen worden ontwikkeld.

Vanaf de jaren 2000 kwam de evolutie in de fietsenmarkt van aluminium fietsen naar carbon fietsen. Dit was voor het bedrijf het punt om met het fietsenmerk Sensa te beginnen. In het begin ging het voornamelijk om carbon racefietsen, maar door de jaren heen werden dit ook mtb's, cyclocross en trekking fietsen. Het grote doel van Sensa is om fietsen voor iedereen gangbaar te maken op nette prijspunten die beschikken over een erg hoge kwaliteit.

<strong>Supra</strong> onderdelen

Supra onderdelen

Naast de fietsen die Sensa op de markt brengt hebben ze ook eigen onderdelen die ze gebruiken op de fietsen. Dit wordt uitgebracht met de naam Supra waardoor het ook een merk is geworden die voor de losse verkoop ook zeer geschikt is. Met sturen, stuurpennen, zadelpennen en wielen beschikken ze op dit moment over een zeer uitgebreid aanbod van aluminium en carbon onderdelen. 

Sensa fietsen

In het hele assortiment van fietsen van Sensa is er voor iedereen wat. Ben je op zoek naar een Sensa trekkingfiets of stadsfiets? Dan is er bijvoorbeeld de Superlite met derailleur, of de Cintura met naafversnelling.

Sensa e-bikes

Ook voor e-bikes kun jij bij Sensa terecht. Onder meer de Sensa Travel Power is een goede optie. Zeker voor de mensen die een sportieve e-bike zoeken.

 

Sensa racefietsen

Sensa racefietsen zijn al jarenlang bekend in Nederland en daarbuiten. Met onder meer het Sensa Kanjes voor Kanjeer Cycling Team als uithangbord op pro-continental niveau. Sensa racefietsen zijn er in de hele range. Van aluminium instapmodellen voor minder dan € 1000,- tot de carbonvarianten met Dura Ace Di2 afmontage.

Sensa gravelbikes

Met de Sensa Romagna Gravel heeft Sensa een serieuze comfortabele en toch snelle gravelracer op de markt. Lees onze Romagna Gravel review blog voor meer info.

 

 

Sensa mountainbikes

Waar het in de jaren '80 mee begon is nog steeds 1 van de paradepaardjes van Sensa. De mountainbikes. Sensa maakt hardtail mountainbikes, waarmee je de Nederlandse singletracks met vertrouwen tegemoet gaat. Net als bij de racefietsen is er op mountainbikegebied ook keuze tussen carbon en aluminium varianten.

→ De snelste hardtail mtb: Sensa Fiori
→ High-end aluminium mtb: Sensa Merano
→ Beste starters mtb: Sensa Livigno

 

Ten Tusscher en Sensa Bikes

De reden voor Fietsenwinkel Ten Tusscher om te beginnen met Sensa is natuurlijk aan de ene kant het gevoel met de regio behouden en met onze winkels in Enschede en Almelo past het Almelose Sensa natuurlijk perfect in onze winkel. Daarnaast beschikken we met Sensa over fietsen die over hoogwaardige onderdelen beschikken tegen een zeer nette prijs. De combinatie van Sensa ten opzichte van Cannondale, Trek, Giant en Cervelo die ook in onze winkel staan zijn ideaal voor beginnende fietser tot gevorderde fietser.