Bereik

Nederlandse topwielen voor ieder parcours

Scope is een Nederlandse wielenfabrikant die carbon wielen maakt voor racefietsen, gravelbikes, cyclo's en mountainbikes. Voor ieder type fietser en ieder terrein is er een velg die daarbij past. Scope wielen zijn verkrijgbaar in de winkels in Almelo en Enschede.

Lees meer
Scope?>

Samenwerking met de beste partijen

Scope is gevestigd in Eindhoven en werkt in de ontwikkeling samen met onder meer de TU's van Eindhoven en Delft en met grote namen in de fietsenbranche als SKF en Schwalbe. Door samenwerking met gevestigde namen en de onderzoekende houding die daarbij hoort, worden alle velgen tot in detail zeer hoogwaardig geproduceerd.

Scope onderscheid 3 soorten wielen: Road, All Road en Off-Road.

Om het allemaal duidelijker uit te leggen hebben we een blog geschreven met info en een testreview.

Lees de blog

Road wielen

Road wielen van Scope hebben pure race-eigenschappen. Ze combineren stijfheid, aerodynamica en lichtheid voor maximale prestaties. Road wielen zijn er zowel voor schijf- als velgremmen. 

Road wielen onderscheiden 2 series en binnen die series weer 3 modellen. 

Race serie | R3 - R4 - R5

Alle Race series wielen zijn samen te bestellen met een body voor Campagnolo, Campagnolo N3W, Shimano, Shimano Micro Spline en SRAM XD(R).  Verder kun je kiezen voor CeramicSpeed lagers. R3 is voor de pure klimmer, R4 de allround rijder en R5 voor de aero specialist. 

 

 

Sport series | S3 - S4 - S4.a - S5

De Sport serie verschilt van de Race serie vooral qua gewicht door de gebruikte materialen. Race serie wielen zijn lichter door het lichtere naafsysteem en de spaken. Daarnaast biedt de Race Series betere aerodynamica en rolweerstand door de AEA-vormige bredere velgen. De focus van Sport serie wielen blijft de perfecte balans tussen aerodynamica, stijfheid, gewicht en duurzaamheid.

Als je er een naam aan wilt verbinden is de S3 voor de comfortabele klimmer, de S4 en S4.a voor de uitstekende allrounder en de S5 voor de aero rijder. De S4 en S4.a verschillen qua breedte en hoogte van de velg. De S4.a is iets breder en lager dan de S4 en richt zich daarom iets meer op gravelmogelijkheden. 

All-Road wielen

Voor fietsen op verschillende ondergronden beidt Scope de All-Road wielen. Uitstekende aero-prestaties voor gravelrijders. De R5.A wielen met hoge velg zijn de ideale combi van aero-gravel en Road Aero. Perfect voor wegritten met uiteenlopende stroken over grind, klinkers en andere uitdagenden terreinen.

De S4.A wielen beschreven we al bij de Road serie, die passen ook perfect in de All-Road serie. Verder is er de R5.A voor aero voordeel, de R4.A voor allrounders en de R3.A voor als de wegen omhoog lopen.

Off-Road wielen

Scope Off-Road wielen zijn er voor de mountainbike. De balans tussen laag gewicht, laterale stijfheid, comfort en duurzaamheid. Voor ieder mountainbike parcours is een Off-Road wielset de beste keuze. De Off-Road serie kent 1 type wielen, de R2.0. Geschikt voor MTB-banden van 2.1 tot 2.6' en gravelbanden van 35 tot 57 mm. Ideaal voor de trails en uitdagende en technische secties.

De R2.0 wielen zijn verkrijgbaar als Boost of Non-Boost variant. Daarnaast kun je de wielen verkrijgen met Campagnolo N3W, Shimano, Shimano Micro-Spline en SRAM XD(R) body. Kies voor extra luxe voor CeramicSpeed lagers! 

Scope beloften

Alle Scope wielen zijn verkrijgbaar met verschillende body's en veelal met de keuze voor CeramicSpeed lagers. Daarnaast kent Scope levenslange crashvervanging en 3 jaar garantie.

Alle wielen worden geleverd met de meest praktische zaken, zoals benodigde spacers voor bijvoorbeeld 10-speed body. Ook krijg je een productregistratiekaart erbij, een soort certificaat van echtheid. 

Alle velgen tijn Tubeless te maken en worden geleverd met 1 paar tubeless ventielen en tubeless velglint.

Voor alle Scope technologieën verwijzen we graag naar onze Scope blog, waarin we bijvoorbeeld beschrijven wat Diamond Ratchet en Local Reïnforcement in.