Oakley

Een Oakley zonnebril voor ultieme focus

Een Oakley fietsbril staat garant voor focus en prestatie. Een Oakley is er voor iedere lichtomstandigheid en voor iedere stijl. En je shopt ze bij ons in de winkels in Enschede en Almelo.

Lees meer
Oakley?>

Oakley bril voor fietsen of casual?

Oakley heeft voor iedere sport wel een bril. Wij focussen op fietsbrillen, maar ook skibrillen, brillen voor motorsport en hardloopbrillen heeft Oakley in het assortiment.

Lees verder voor informatie over de fietsbrillen van Oakley.

 

Oakley Sutro

Een van de meest populaire modellen is de Sutro. Een moderne fietsbril die ook uitstekend als casual bril gedragen kan worden. Naast de Sutro is er ook de Sutro Lite en de Sutro S. De Sutro S is de kleinere versie van de Sutro. De Sutro Lite is een semi-randloze variant voor een groter zichtsveld.

 

Oakley Jawbreaker

De Oakley Jawbreaker is een voor wielrennen geoptimaliseerde zonnebril. Voordeel van de Jawbreaker is dat de brilveren in drie lengtes kan worden aangepast, zodat ze aan je helm kunnen worden aangepast.

Oakley Flight Jacket

De Flight Jacket is een lichtgewicht fiets- en loopbril met uitstekende eigenschappen voor wielrenners. Net als andere brillen is de Flight Jacket voorzien van anti-slippootjes en technologie die voorkomt dat de lenzen snel beslaan.

Oakley Radar

In samenwerking met profsporters werd de Radar bril ontworpen en ontwikkeld. Lichtgewicht montuur, met driepunts-pasvorm. Optimaal draaggemak door de anti-slip grips op de pootjes en de neusbrug. Door de ventilatie-openingen beslaat je bril niet snel en heb je altijd goed zicht. Het grote zichtsveld biedt geweldig zicht tijdens sporten waarbij je focus op de weg voor je moet zijn.

Oakley Kato

De grensverleggende Kato heeft een opvallend wrapdesign waardoor het de glazen over de neus vallen. Het montuurloze design en de innovatieve kantelvorm maken de looks compleet. Een breed zichsveld en optimale dekking. Zon, wind, beestjes, de Kato beschermt tegen alles wat je liever niet in je ogen krijgt. De Kato is een bekende en populaire bril onder zowel wielrenners als andere sporters. We zagen Mark Cavendish er al mee, net als Chris Froome en Egan Bernal. Maar ook Kylian Mbappé showt regelmatig zijn Kato('s?).

Oakley Kato video

Bekijk hier de productvideo van de Oakley Kato om je te overtuigen van de looks en de kracht!

 

Oakley technologieën

Oakley staat bekend om exceptioneel zicht. Dat komt door vele technologieën die zij in de loop der jaren hebben ontwikkeld. De meeste zonnebrilen hebben verwisselbare lenzen, zodat je voor iedere weertype het juiste zicht hebt. 

Niet alleen technologieën voor het brillenglas, maar ook voor het montuur en de pasvorm onderscheiden Oakley brillen van andere merken

Gepolariseerde zonnebrillen elimineren schitteringen van glinsterende oppervlakken en filteren 100% van de UVA- en UVB-straling. Daarnaast kent Oakley Prizm-technologie. Je moet het ervaren om de beschrijving op waarde te schatten, maar het verbetert kleuren en verscherpt contrasten. 

Enkele ndere technologieën:
• O'Matter: Licht, duurzaam, flexibel en zweetbestendig montuurmateriaal van nyloncomposiet.
• Unobtainium: Het rubber waarvan de pootuiteinden en neusstukken zijn gemaakt. Altijd met anti-slip, zodat het blijft zitten als je zweet.

Prizm Road lenzen

Prizm Road lenzen zijn de meestgebruikte lenzen van Oakley als het gaat om fietsbrillen. Deze lensen maken je zicht scherper en zijn er verschillende lichtomstandigheden. Lenzen zijn er in 4 categorieën. Officieel aangeduid als categorie 0, 1, 2 en 3. En er is nog een categorie 4, maar die zijn voor hooggebergtes met heel fel licht in de sneeuw. Daar zul je geen fietsbril in vinden. Categorie 0 is zonder lichtbescherming, puur voor bescherming tegen wind, kou en vliegen. Categorie 1 en 2 zijn voor bewolkte dagen, waarbij categorie voor donkerdere omstandigheden is dan 2. De beste zomerbril, voor veel zon, is categorie 3. Die zijn gemaakt voor felle zon. In die categorie vallen de meeste Prizm Road lenzen.