Giant Revolt

De allround gravelbike

Gravel wordt steeds populairder. Voor Giant was dit dan ook de reden om de Revolt opnieuw in ontwikkeling te nemen. Het lichtere carbon frame met de vernieuwde gravel geometrie zorgt ervoor dat je probleemloos vele kilometers over verharde en onverharde wegen kunt maken.

Lees meer

9 producten

per pagina

 

De nieuwe <strong>Revolt</strong>

De nieuwe Revolt

Het Revolt model staat bekend om zijn verlaagde staande achtervork en ook bij het vernieuwde model is dat weer zo. Het grote voordeel hiervan is dat kleine schokken en stoten van bijvoorbeeld wortels beter worden opgevangen door het frame en de speciale D-Fuse zadelpen. Waar de zadelpenklem zit? Die zit met een verborgen klem in de zitbuis voor een clean uiterlijk en meer flexibiliteit vanuit de zadelpen. Naast de D-vormige buizen en zadelpen wordt elk Revolt model ook uitgerust met het D-Fuse stuur om ook meer comfort aan de voorkant de fiets te creëren.

Gezien de huidige parcoursen steeds technischer en uitdagender worden is het bij de nieuwe Revolt mogelijk om maar liefste een bandenbreedte van 53 mm te monteren. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Flip Chip technologie. Hierbij kun je het achterwiel iets naar achteren trekken waardoor er meer bandenvrijheid ontstaat voor 53 mm banden. Standaard is het mogelijk om ook al tot maar liefst 45 mm banden te gaan.

Het rijden met tubeless banden op gravelbikes is wat wij allemaal vanzelfsprekend vinden, echter worden nog steeds niet alle fietsen bij ons geleverd met tubeless banden. Giant doet dit wel en levert alle fietsen tubeless af. Hierdoor is er minder rolweerstand en de kans op lek rijden kleiner.