Giant

Voor iedereen is er een Giant

Giant behoort tot de grootste fietsenmerken in de wereld en produceren de meeste fietsen van alle fietsproducenten in de wereld. In 1972 werd het bedrijf Giant opgericht en vanaf 1981 is het merk Giant opgericht. In eerste instantie kwamen de fietsen eerst in Taiwan op de markt maar niet veel later ook in andere landen.

Lees meer

Producten 1-12 van 129

Pagina
per pagina

Giant en <strong>Cadex</strong>

Giant en Cadex

Giant staat verder in de geschiedenis van de fietsenbranche bekend als het merk dat voor het eerst een betaalbare carbon racefiets op de markt bracht, dit ging destijds om de Cadex 980 C. De naam Cadex is een begrip geworden in de fietsenbranche en Giant speelt hier op dit moment perfect mee in op de naam van destijds. Giant brengt namelijk nu hoogwaardige wielen op de markt die onder de naam Cadex de markt op gaan. 

Na de Cadex kwamen de TCR frames niet veel later en die beschikten over een compact framedesign met sterk aflopende bovenbuis die destijds echt tot de beste fietsen in de markt behoorden. Met profploegen als ONCE en T-Mobile zat Giant op dat moment bij één van de grootste profploegen van het peloton. Het TCR frame is inmiddels al toe aan de 9e generatie en beschikt op dit moment over het lichtste carbon frame in de volledige fietsenbranche.

Giant <strong>E-bikes</strong>

Giant E-bikes

Giant beschikt inmiddels over een uitgebreid aanbod aan fietsen van elektrisch tot race en mountainbike. Zo brengen ze betaalbare elektrische fietsen op de markt met onder andere de Giant Entour bijvoorbeeld die bij ons tot één van de bestverkochte fietsen in de winkel behoort. De elektrische fietsen worden in samenwerking met Yamaha met eigen motoren en displays op de markt gebracht waardoor Giant een uniek concept heeft. 

Naast de zoals eerder genoemde racefietsen en elektrische fietsen beschikt Trek ook over een groot aanbod aan andere fietsen, zoals mountainbikes.