Garmin

Ride Connected met Garmin

Garmin maakt je training en iedere rit makkelijker en overzichtelijker met fietscomputers, navigatie, radars en vermogensmeters. 

Garmin producten verkopen we in de winkel in Almelo en Enschede en zijn niet online te koop bij ons.

Lees meer
Garmin?>

Garmin fietscomputers

Garmin is wereldleider op gebied van fietscomputers. De huidige fietscomputers zijn er voor racefietsers, gravelbikers, mountainbikers, triatleten, forenzen, wereldfietsers en iedere fietser die een beetje extra inzicht kan gebruiken. De collectie GPS-fietscomputers zijn met vele ANT+ en Bluetooth apparaten te verbinden voor de meest optimale ervaring van inzichten, verlichting en veiligheid. Daarnaast zijn ze voor binnenfietsers te koppelen aan de indoor trainer.

Garmin Edge 830 en 840

Eén van de populairste Garmins is de Edge 830. Jarenlang heeft deze fietscomputer menig wielrenner, mountainbiker en gravelbiker de weg gewezen en geholpen in het maximaliseren van de trainingsprestaties. Anno 2023 is er de Garmin Edge 840. Lees meer over de Garmin Edge 840 in onze Garmin Edge 540-840 blog, waarin we de belangrijkste specs en verschillen met de vorige versie op een rijtje zetten.

Garmin Edge 530 en 540

Naast de Garmin Edge 830 is er de Garmin Edge 530. Min of meer hetzelfde apparaat, met als grootste verschil dat de 830 met touchscreen is en de 530 niet. De navigatiefunctie van de 530 is daarnaast iets simpeler. De 830 is in staat zelf routes te genereren, de 530 werkt alleen met vooraf ingeladen routes. Nu is er dan ook het vervolg op de Garmin Edge 530, de Garmin Edge 540. Uitgebreide specs en verschillen lees in onze Garmin Edge 540-840 blog.

Garmin Edge 1030 en 1040

Het paradepaardje van de Edge serie is (was?) de Edge 1030. Als eerste werd deze in 2022 geüpgraded naar de opvolger: de Garmin Edge 1040. Zowel de 1030 toen en de 1040 nu is het grootste verschil de robuustheid en de grootte van het scherm en de opslag. De 1040 heeft meer opslagruimte, een groter en dus beter afleesbaar scherm, langere batterijduur en metalen bevestiging achterop (tegenover kunststof van de 840).

Nieuwe functies Garmin Edge 1040 - 840 - 540

De belangrijkste nieuwe functie is Solar. Daarvoor heb je wel de Edge met toevoeging Solar nodig. Iedere fietscomputer is verkrijgbaar in 3 uitvoeringen. Als voorbeeld: Garmin Edge 840 - Garmin Edge 840 bundel - Garmin Edge 840 Solar. Solar houdt in dat het toestel kleine zonnecellen heeft die zorgen voor een langere batterijduur.

Daarnaast is voor ieder toestel de opslag en batterijduur verbeterd. Ook het bereik is sterk verbeterd door de Multi-band GNSS, waarmee het apparaat de locatie specifieker kan weergeven door koppeling met meerdere satellieten en bandbreedtes van de satelliet. 

Andere nieuwe functies zijn bijvoorbeeld: verbeterde ClimbPro functie, vernieuwe gebruikersinterface, Power Guide, Real-Time Stamina-functie en makkelijkere installatie en koppeling.

Garmin Varia verlichting

Garmin staat niet per se bekend om fietsverlichting, maar ... wel om Smart fietsverlichting. Met de Varia lampen ben je niet alleen zichtbaar en zie je zelf goed. Ook voor extra veiligheid is het uitgerust met slimme functies.

Garmin Varia | radar, camera, achterlicht

De Varia RCT715 is hét smart achterlicht met radar en camera. De camera detecteert of er een incident plaatsvindt en slaat dan automatisch beelden van ervoor, tijdens en erna op in de cloud. Via de smartphone-app krijg je toegang tot de beelden. Ook kun je daar de instellingen aanpassen. 

De RTL515 achterlicht met radar en geeft een signaal zodra er achteropkomend verkeer komt. Door te koppelen aan je fietscomputer, zie je dit met kleursignalen op je scherm. 

Wil je alleen radar? Dat kan, de RVR315 is een losse radar, die te koppelen is met je Edge fietscomputer en met de meeste smartphones.

Garmin Varia UT800 smart koplamp

Een smart koplamp? Jazeker. De Garmin Varis UT800 geeft niet alleen een fantastische lichtbundel van maximaal 800 lumen, maar is ook slim. De UT800 kan zichzelf aanpassen aan jouw snelheid en rijprofiel. Als jouw Edge fietscomputer automatische omgevingslicht detectie heeft, kan de koplamp zich automatisch aanpassen om de batterijduur te verlengen. 

De lamp kent 5 lichtmodi. De hoogste stand van 800 lumen is van 1,6 km zichtbaar voor tegemoetkomend verkeer. Andere lichtstanden zijn: gemiddeld (400 lumen), laag (200 lumen), knipperend nacht en knipperend dag. De hoogste stand is 1,5 uur te gebruiken, gemiddeld 3 uur, laag en knipperend nacht 6 uur en knipperend dag 25 uur.

Garmin Rally vermogensmeter

Garmin Rally vermogensmeters zijn pedalen met ingebouwde sensor(en). Ieder model heeft 2 opties: singel (toevoeging 100) of duaal (toevoeging 200). Een duale vermogens meter is het best om je fietsdynamica te meten en de meest nauwkeurige gegevens te ontvangen. Beide pedalen meten de power input. Singel wil zeggen dat 1 pedaal het vermogen meet, dit pedaal monteer je links (non-drive side).

De Rally pedalen zijn er voor offroad gebruik in Shimano SPD type en voor race als Look Keo en Shimano SPD-SL type. 

Shimano SPD | XC100 (singel) - XC200 (duaal)
Shimano SPD-SL | RS100 (singel) - RS200 (duaal)
Look Keo | RK100 (singel) - RK200 (duaal)

<strong>Garmin</strong> Edge 1040 - 840 - 540?>
Wij vergeleken voor jou de

Garmin Edge 1040 - 840 - 540