Enve

ENVE onderdelen | Technische uitmuntendheid

Als je kiest voor carbon onderdelen van ENVE, kies je voor het allerbeste. ENVE doet geen enkele concessie aan materiaal, proces of prestatie om onderdelen te ontwikkelen. Hun drijfveer is geboren uit het verlangen om iedere rit beter te maken.

Lees meer
Enve?>

ENVE carbon wielen

Tadej Pogacar en zijn teamgenoten van UAE Team Emirates rijden met ENVE wielen. Zij kiezen steevast voor de best passende set voor de etappe die hen te wachten staat.

ENVE SES serie

De profs kiezen voor ENVE SES-wielen. De reden voor het team om voor ENVE te kiezen is het bewijs uit windtunneltesten en tests op de weg. De conclusie luidde dat ENVE SES wielen tot de allerbeste op de markt behoren.

De ENVE SES serie bestaan uit typische klimwielen tot rasechte aerodynamische timetrial wielen en de sets die daartussenin vallen. SES 2.3, 3.4, 4.5 en 6.7.

ENVE SES 2.3 klim wielset

De 2.3 is de lichtste set binnen de serie en speciaal voor de bergen ontwikkeld. Slagvast, ultralicht en extreem stijf. De set weegt minder dan 1200 gram en vlamt daardoor omhoog. Deze velgen hebben een binnenbreedte van 21 mm met een 28 mm diepe velg voor en 32 mm achter. De beste cijfers om niet alleen te klimmen, maar te dalen met vertrouwd gevoel en snelheid te behouden op de vlakke stukken in het dal.  Deze wielset is puur en alleen voor de weg gemaakt en is alleen tubeless en met schijfrem. 

 

ENVE SES 3.4 veelzijdige wielset

ENVE SES 3.4 staat garant voor veelzijdig gebruik, aerodynamisch geoptimaliseerd, snelheid en licht gewicht. Een moderne set voor rijders die overal willen rijden. De wielset blinkt nergens uit op z'n rapport, maar scoort overal een 7 of 8 en is daarmee de beste allrounder. Mocht je met een wielset overal rijden, dan is de wielset die je nodig hebt.

Net als de vorige SES 3.4 AR set is deze optimaal gemaakt voor racen op gedifferentieerd terrein. De SES 3.4 valt tussen de 2.3 en 4.5 is de logische keuze voor lichte wielen voor elk terrein en elke weg.

ENVE SES 4.5 snelle wielset voor elk terrein

Als je focus meer op snelheid ligt dan op allround gebruik, maar toch op meerdere terreinen wilt concurreren is de SES 4.5 jouw ideale keuze. ENVE ontwikkelde de 4.5 oorspronkelijk voor Parijs-Roubaix omstandigheden met zijwind en kasseistroken. De SES 4.5 AR werd al in 2016 gelanceerd. Deze nieuwe 4.5 is lichter, verfijnder en met een verbeterd rijgevoel gemaakt. 

Voor vlakke wegen en meerdere ondergronden in Nederland is de 4.5 een heel logische keuze. 

ENVE SES 6.7 de ongeëvenaard snelle wielset

Bij deze set is de ultieme balans tusesn gewichtsbesparing, stabiliteit, aerodynamica en rolweerstand gevonden. Wanneer je puur voor snelheid kiest, is dit jouw wielset. Deze wielset is dan ook alleen geschikt voor de weg en niet voor enige offroad inspanningen. Met een interne velgbreedte van 23 mm kan de SES 6.7 worden gecombineerd met een 25 mm-band, maar voor renners die nog minder rolweerstand wensen en de snelheid willen maximaliseren, is een band van 27-28 mm de optimale bandbreedte.

Een setje SES 6.7 weegt nog steeds slechts 1497 gram (dat is met XDR body) en is alleen tubeless.

ENVE mountainbike wielsets

Alle wielen beginnend met de letter M, zijn gemaakt voor mtb-gebruik. De mountainbike wielsets zijn geschikt voor cross country, trail, enduro, all mountain en downhill gebruik. Waar ENVE bekend om staat is de lichtheid, stevigheid en betrouwbaarheid. Cannondale Factory Racing kiest voor ENVE wielen bij hun wedstrijden en wonnen er een WK mee. 

M5 - Voor cross country. Licht en snel, voor marathons en de hele dag rijden. 
M6 - Ontwikkeld voor de trails. Bergop,bergaf en dat de hele dag. Voor de alleskunners.
M7 - Agressieve trail en enduro. Als het terrein sneller, steiler en ruiger wordt. 
M9 - Downhillrijders en gebruik in bikeparks. Met de stoeltjeslift en vol vertrouwen naar beneden op de DH-bike.

De M en het eerste cijfer is de sport en discipline. Daarachter staat de binnenbreedte van de velg. Een ENVE M525 is dus een M5-serie wiel met 25mm binnenbreedte. 

ENVE componenten

Naast wielen zijn er van ENVE ook andere componenten beschikbaar. 

Stuurpennen, sturen, vorken, zadelpennen en meer. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een carbon aerostuur voor je racefiets? Of een dropper-zadelpen voor je mtb? Dan heeft ENVE bijna zeker de oplossing voor wat jij zoekt. 

Kom naar één van onze winkels voor het uitgebreide assortiment ENVE artikelen. Mochten we iets niet op voorraad hebben, dan kunnen we het voor je bestellen.