Cervélo racefietsen

Aerodynamica en stijfheid

De laatste jaren zijn de Cervélo racefietsen niet meer weg te denken uit het profpeloton. Met onder andere Nederlands grootste profploeg rijdend op de Cervélo zijn de racefietsen weer populairder dan ooit.

Lees meer

3 producten

per pagina

De leiderstrui claimen, een klim overwinnen, grenzen verleggen tijdens het rijden met vrienden. En naast deze fysieke beproevingen is er nog iets dat Cervélo drijft: de passie voor de open weg. Ontworpen voor World Tour-racers en met aanzienlijke verbeteringen in aerodynamica en stijfheid, deze fietsen gaan over totale snelheid. Als je leeft voor de spanning van sprinten en snel gaan, dan zijn deze aerodynamische racefietsen voor jou gemaakt.

Cervélo series

De P-serie is voor de atleet die op zoek is naar snelheid, opslag, waarde en comfort. Hij is lichter en aerodynamischer dan zijn voorganger.  Waardoor hij op alle banen sneller is. De fietsen in de R-series en Caledonia-series staan voor de klassieke vorm van racefietsen met een allround karakter. Deze fiets is perfect geschikt om de bergen in te gaan, maar ook in de klassiekers zou kunnen gebruiken. De R-series heeft een koersvastiger rijgedrag. Het nieuwe stabiele rijgedrag levert een vorm van comfort op.

Cervélo heeft altijd snelle aerodynamica. Ze ontwierpen daarom als eerste fiets een soloist. Alle fietsen van Cervélo die met aerodynamica te maken hebben vallen onder de S-series. De fietsen hebben een custom stuur waarbij alle kabels zijn weggewerkt. De optimale stijfheid in kritieke punten van het frame komt perfect uit, want je ziet bij andere merken vaak als de aerodynamica vermindert dat de stijfheid vergroot. Bij de S-series wordt de aerodynamica niet vermindert en is dit model tevens stijver dan ooit.