Cervélo ZHT-5

ZHT-5 maakt mountainbiken sneller

Cervélo heeft met de ZHT-5 nu ook een mountainbike in de markt. Speciaal ontwikkeld op vraag van Team Jumbo-VIsma en hun wens om met oa. Milan Vader in het XCO-circuit uit te komen. Resultaat: een snelle en efficiënte cross country racer.

Lees meer

1 product

per pagina

Expertise uit gravel- en cyclocrosswereld

De technische expertise uit de cyclocross- en gravelraces heeft Cervélo al bewezen met de R5-CX (cyclo) en de Áspero (gravel). Beide staan bekend om hun efficiëntie en snelheid en dat zijn ook de belangrijkste kernwaarden voor de ZHT-5.

De ZHT-5 is op aanvraag van Team Jumbo-Visma gebouwd met als achterliggende gedachte met oa. Milan Vader deel te nemen aan de World Cup 2023 en uiteindelijk de Olympische Spelen in 2024 in Parijs. 

Snelheid als belangrijkste eigenschap

Cervélo heeft bij alle fietsen die ze ontwikkelen als belangrijkste eis: rijders sneller maken. Dat is echter in het geval van een hardtail mountainbike geen gemakkelijk 1-op-1 oplossing.

Efficiëntie op technische parcoursen

Snelheid maken is één ding, snelheid maken en houden op technische trails is wat anders. Daar komt de expertise van Cervélo uit andere offroad onderdelen. Technisch gezien betekent dit voor de ZHT-5 dat de balhoofdhoek van 69 graden de mountainbike wendbaar maakt, dit in combinatie met de korte liggende achterbrug (43cm), 44mm offset van de voorvork en moderne reach (433mm bij maat MD).

Frame en afwerking

Met 907 gram (maat MD) is het frame lekker licht, maar vooral de stijfheid geeft de controle en snelheid voor CX-parcoursen. Het stijve frame is ontwikkeld naar alle inzichten die Cervélo heeft op het gebeid van stijve frames voor krachtpatsers in de sprint. Dit frame stuwt je naar voren, zonder in te leveren op comfort.

SRAM afmontage

De ZHT-5 XX1 AXS is het paradepaardje binnen de lijn van de Cervélo mountainbikes. Afgemonteerd met SRAM XX1 Eagle AXS 12-speed groepset. Elektronisch schakelen met de kwaliteit van SRAM! SRAM Level Ultimate schijfremmen passen bij de hoogwaardige afmontage. 

Comfort onderdelen

De RockShox SID SL Ultimate verende voorvork met 100mm travel en remote bediening vangt de klappen op tijdens je trailritten. De ZHT-5 is dropper-post compatibel, maar niet standaard uitgerust. Alle onderdelen van het topmodel zijn van carbon: de Reserve 28 XC wielen, de Cervélo SP29 Carbon zadelpen en het Race Face Next SL stuur met 10mm rise. Alleen de Race Face Aeffect stuurpen is uit aluminium.

Voor onderhoudscomfort is er gekozen voor een beproefd BSA schroefdraad Bottom Bracket: sterk, stijf, duurzaam en onderhoudsvriendelijk!