Cervélo

Hoge kwaliteit frames en designs

Cervélo ontwikkelt high performance fietsen met oog voor detail! Bij Cervélo kijken ze naar gewicht, comfort, stijfheid en gebruikers mogelijkheden! Elke Cervélo fiets heeft rij eigenschappen om u van elke rit te laten genieten!

Lees meer
Cervélo

5 producten

per pagina

<strong>De geschiedenis</strong>

De geschiedenis

Wist je dat Cervelo mede is opgericht door een Nederlander? In 1995 werd Cervélo namelijk opgericht door de Nederlander Gerard Vroomen en de Canadees Phil White. In de beginjaren van Cervélo stonden ze vooral bekend om hun tijdritfietsen waarin ze echt uitblonken. Niet veel later begonnen ze ook met het produceren van racefietsen en kwamen ze in 1996 opeens met een racefiets frame van minder dan 1 kilogram. Dit was destijds erg uniek en dit maakte dan ook dat Cervélo nog steeds als één van de hoogst aangeschreven fietsmerken bekend staat. 

Een andere verandering dat Cervélo in de fietswereld heeft gebracht zijn racefietsen met een aerodynamisch frame. Tegenwoordig beschikt elk fietsmerk wel over een racefiets met een aerodynamisch frame. Dit was in de beginjaren van 2000 nog niet aan de orde en daarom was de in 2002 uitgebrachte Cervélo Soloist een speciale fiets. Het frame bestond namelijk uit een aluminium frame maar wel met een aerodynamisch frame waardoor het leek of dit een omgebouwde tijdritfiets was. Niks was minder waar aangezien dit frame specifiek als racefiets is ontwikkeld en geproduceerd. Een jaar later werd Cervélo ook zichtbaar in het profpeloton bij destijds één van de grootste wielerploegen namelijk CSC.

Cervélo <strong>racefietsen</strong>

Cervélo racefietsen

De laatste jaren zijn de Cervélo fietsen niet meer weg te denken uit het profpeloton met onder andere Nederland grootste profploeg rijdend op de Cervélo zijn de racefietsen van Cervélo weer populairder dan ooit. Met de S5 die puur gemaakt is voor snelheid beschikken ze nog steeds over een aerodynamische racefiets. Verder wordt de traditionele racefiets de R5 die al bekend is vanaf 2003 nog steeds verbetert en behoort deze tot de lichtste frames op de markt. Een nieuwe naam is de Cervélo Caledonia die gemaakt is met ook het oog op een comfortabele racefiets. Zo is in het carbon en in de achterbrug nagedacht om zoveel mogelijk trillingen en schokken op te nemen waardoor deze fiets onder andere ook gebruikt wordt door de profs tijdens kasseiwedstrijden als Parijs-Roubaix. 

Naast racefietsen maakt Cervélo uiteraard nog steeds tijdritfietsen maar zijn ze ook erg bekend geworden met hun gravelfietsen. De Cervélo Aspero is een fantastische gravelbike met een laag gewicht, aerodynamische eigenschappen maar ook comfort. Dit alles zorgt ervoor dat de Aspero behoort tot één van de populairste gravelbikes in de wereld. 

Wij als Fietsenwinkel Ten Tusscher zijn erg blij met Cervélo in onze winkels aangezien wij staan voor hoge kwaliteit frames en designs waar merken hun eigen frames produceren. In onze winkels in Almelo en Enschede kunt u langskomen om deze fantastische fietsen te bekijken en uiteraard kunnen we je alle uitleg geven over de technieken van deze fietsen.