Cervélo

Hoge kwaliteit frames en designs

Cervélo ontwikkelt high performance fietsen met oog voor detail! Bij Cervélo kijken ze naar gewicht, comfort, stijfheid en gebruikers mogelijkheden! Elke Cervélo fiets heeft rij eigenschappen om u van elke rit te laten genieten!

Lees meer

12 producten

per pagina

<strong>De geschiedenis</strong>

De geschiedenis

Cervelo is mede opgericht door een Nederlander. In 1995 werd Cervélo opgericht door de Nederlander Gerard Vroomen en de Canadees Phil White. In de beginjaren van Cervélo stonden ze vooral bekend om hun tijdritfietsen waarin ze echt uitblonken. Niet veel later begonnen ze ook met het produceren van racefietsen en kwamen ze in 1996 met een racefiets frame van minder dan 1 kilogram. Dit was destijds erg uniek en dit maakte dan ook dat Cervélo nog steeds als één van de hoogst aangeschreven fietsmerken bekend staat.

Een andere verandering dat Cervélo in de fietswereld heeft gebracht zijn racefietsen met een aerodynamisch frame. Tegenwoordig beschikt elk fietsmerk wel over een racefiets met een aerodynamisch frame. Dit was in de beginjaren '00 nog niet aan de orde en daarom was de in 2002 uitgebrachte Cervélo Soloist een speciale fiets. De fiets was opgebouwd met een aerodynamisch aluminium frame, waardoor het leek of dit een omgebouwde tijdritfiets was. Niks was minder waar aangezien dit frame specifiek als racefiets is ontwikkeld en geproduceerd. Een jaar later werd Cervélo ook zichtbaar in het profpeloton bij destijds één van de grootste wielerploegen namelijk CSC, waarbij Carlos Sastre in 2008 de Tour de France won.

Cervélo <strong>racefietsen</strong>

Cervélo racefietsen

Nederlands grootste en 's werelds beste wielerteam van dit moment - Team Jumbo-Visma - rijdt op Cervélo. De profs rijden op de S5 voor pure snelheid en de R5 voor lichtheid tijdens klimetappes. Voor meer comfort pakken zij de Cervélo Caledonia. Zo is in het carbon en in de achterbrug nagedacht om zoveel mogelijk trillingen en schokken op te nemen waardoor deze fiets onder andere ook gebruikt wordt tijdens kasseienwedstrijden als Parijs-Roubaix.

Naast racefietsen maakt Cervélo uiteraard nog steeds tijdritfietsen. Niet voor niets rijden grootheden als Anne Haug en Ben Hoffman, maar ook de Nederlandse Els Visser op Cervélo tijdens hun Ironmans en andere triathlons.

Ook is Cervelo bekend geworden met hun gravelfietsen. De Cervélo Aspero is een fantastische gravelbike met een laag gewicht, aerodynamische eigenschappen maar ook comfort. Dit alles zorgt ervoor dat de Aspero behoort tot één van de populairste gravelbikes in de wereld.