Carqon

Carqon, de elektrische bakfiets waarmee je het beste uit je gezinsleven haalt

Carqon is een Nederlands bakfietsenmerk die staat voor puur vakmanschap, onderscheidend vermogen en zorgvuldig doordachte ontwerpen en eindproducten. Wat onderscheidt hen? Wij laten het je graag zien in de winkel, of laten het zien op de pagina. Scroll dan verder naar onder!

Lees meer

1 product

per pagina

Waarom kiezen voor een elektrische bakfiets van Carqon?

Allereerst omdat experts uit het vakgebied dit ook vinden. De in 2020 gelanceerde Carqon Classic won direct meerdere internationale design awards! Met als één van de meest volprezen commentaren die van Tech gigant The Verge:

 

”If you still think cars, even electric cars, are the future of urban transportation, the Carqon electric cargo bike is here to convince you otherwise.”. - The Verge

 

Daarnaast staat Carqon – met de q voor quality – voor veiligheid, functionaliteit en comfort. Ieder detail van de fiets is doordacht en getest. Het frame, de bak en alle gebruikte componenten. Alleen het beste is goed genoeg.

Hoge kwaliteit specificaties van de Carqon elektrische bakfietsen

Het eerste type was ontwikkeld met feedback van bakfietsgebruikers, dealers, engineers en fietsfanaten. Door eigen inzichten van Carqon en die feedback is de Carqon Classic in 2020 op de markt gekomen. Ondertussen staat men bij Carqon niet stil en ontwikkelen ze lustig door. De Carqon Cruise kun je zien als de opvolger.

De box van Carqon biedt plek voor drie kinderen

De box is licht en  - uiteraard – veilig, zodat je comfortabel fietst en je kinderen comfortabel zitten. De boxen worden gebouwd op een stabiel en stevig lichtgewicht frame. Er is plek voor drie kinderen. Twee kinderen op het bankje en er is nog plek voor een Maxi-Cosi door een speciale drager toe te voegen.

Wat kenmerkt een elektrische bakfiets van Carqon nog meer?

Alle bakfietsen van Carqon zijn uitgerust met een Bosch Performance Line CX Cargo middenmotor. Een lichte, efficiënte en krachtige motor met een koppel van 85 Nm. Een Carqon is daarnaast altijd uitgerust met de mogelijkheid 2 accu’s, oftewel DualBattery, te plaatsen.

Daarnaast is er de keuze tussen Enviolo traploos schakelen i.c.m. een Gates riem, of de keuze voor de hoogwaardige derailleurvariant met Shimano Deore XT derailleur en KMC ketting.

Het ongekende stuurgedrag van een Carqon bakfiets

Wat de Carqon verder echt onderscheidt, is de ongelooflijk scherpe draaicirkel. Door de de Double Cable Steering System technologie, aansturing met kabels aan beide zijden, draait je voorwiel moeiteloos rondom iedere paaltje, hekje of ander obstakel. Het comfort komt door die heerlijke draaicirkel nog beter tot z’n recht.

Het stijve en lichte aluminium van het frame, het lage zwaartepunt door met onder meer de middenmotor en de brede banden en voorvorkvering bepalen al een groot stuk van het ongekende comfort. Ten slotte verdient ook de geometrie een aanbeveling. Die is wat sportiever dan andere bakfietsen, waardoor je ook langere ritten makkelijk kan maken. En door de plaatsing van de bak en goede zithoogte kun je het voorwiel zien tijdens het rijden. Dat komt de veiligheid weer ten goede!

Accessoires bij een Carqon bakfiets

Voor het plezier van iedereen is de elektrische bakfiets van Carqon te voorzien van een regentent. Maar ook een kussen om je kinderen neer te vleien, een peuterstoel of een Maxi-Cosi dragen zitten in het assortiment van Carqon. Alles om je gezinsleven nog aangenamer te maken!

Mocht je nou liever met bijvoorbeeld je honden op stap gaan? Dat mag uiteraard ook! Ook dan zul je alle comfort en plezier terugvinden in een Carqon elektrische bakfiets.