Cannondale SystemSix

De snelste UCI-reglementaire racefiets ter wereld!

Jaren van intensieve R&D hebben geresulteerd in de SystemSix, de snelste UCI-reglementaire racefiets ter wereld. Een volledig system-integrated ontwerp geeft je in elke situatie zulke enorme adrenaline-kicks, dat zelfs de ’need for speed’ van de meest fanatieke die-hard wordt bevredigd.

Lees meer

4 producten

per pagina

<strong>Het fundament</strong> van snelheid

Het fundament van snelheid

Het belangrijkste deel van het snelste systeem ter wereld - het SystemSix frame en de vork - zijn het fundament waarin dit snelle wapen is verankerd. Elke buisvorm is akelig nauwkeurig ontworpen om zo min mogelijk luchtweerstand te hebben. Cannondale koos voor nuttige asymmetrie als antwoord op framebelasting bij schijfremmen en trapvermogen. Onberispelijk stuurgedrag en een klassiek racegevoel dankzij de gouden geometrie-standaard van de SuperSix EVO. En natuurlijk een heleboel verfijnde details die jou sneller maken en je nooit in de steek laten.

Er moet systeem in zitten

Door te stellen dat de SystemSix een unieke benadering is voor vermindering van de luchtweerstand, zou een flink understatement zijn. DE holistische benadering van snelheid heeft een uiterst geavanceerde racefiets opgeleverd die helemaal vanaf het nulpunt is ontwikkeld. Vanaf het nulpunt? Jazeker. Het complete SystemSix-project begon met de zoektocht naar het snelst mogelijke wiel voor de moderne bredere banden. Vanaf dat punt heeft Cannondale het frame, de voorvork, zadelpen, stuur, stuurpen en de wielen tegelijkertijd als een compleet systeem ontwikkeld.

<strong>Groter en beter</strong> komen samen

Groter en beter komen samen

De nieuwe KNØT64-wielen waren de eerste componenten van het SystemSix-ontwerp en ze zijn op zichzelf al een technisch wonder. Ze zijn ontworpen om de nadelige luchtweerstand van bredere banden te elimineren. De KNØT64’s zitten vol met geavanceerde en gepatenteerde techniek van de vrienden van HED wheels en het is Cannondale gelukt om de voordelen van het comfort, de rolweerstand en de grip van bredere banden te stoppen in de absoluut allersnelste wielset op de planeet.

Systeemcontrole

De KNØT SystemBar is een gaaf stukje snelheidstovenarij dat de lage luchtweerstand en het strakke uiterlijk van een geïntegreerde one-piece stuur/stuurpen combineert met de persoonlijke instelmogelijkheden van een tweedelig systeem. Het carbon stuur heeft een hoekverstelling van 8° zodat je jouw zithouding perfect kunt afstellen. Het afgeronde en afgekorte vleugelprofiel op het bovenste deel zorgt niet alleen voor een constante luchtstroom bij een andere hoekinstelling, het voelt ook comfortabeler aan je handen in vergelijking met andere sturen die scherpe hoeken hebben.