Cannondale Synapse

Racen met alle comfort

Wat je ook beweegt om te gaan fietsen, de nieuwe Synapse is de perfecte mix tussen race, comfort en subliem stuurgedrag. Met de endurance geometrie van de Synapse zit je comfortabel, of je nou 15km of 150km fietst.

Lees meer

5 producten

per pagina

Wat is de <strong>Synapse?</strong>

Wat is de Synapse?

De Cannondale Synapse 2022 is het nieuwste model in de Synapse range. Net zoals voorgaande jaren belooft de Synapse weer een mix tussen prestatie en comfort. Dit model is dan ook bij uitstek geschikt voor de kilometervreters. Tijdens die kilometers leidt een Synapse je comfortabel over gladde wegen, kasseien en zelfs grind.

Geïntegreerde verlichting

Cannondale heeft bij deze Synapse gekozen voor geïntegreerde verlichting in samenwerking met Garmin. Zo is er onder andere gekozen voor de Garmin Radar achterverlichting waardoor u naast de betere verlichting ook veiliger de weg op gaat. De Garmin Radar zal je er namelijk op wijzen als er een auto van achter aan komt rijden. Op het display op jouw stuur kun je dan ook direct zien hoe dichtbij de auto is. Voor zowel de voor- als achterverlichting is er een accu bevestigd op de onderbuis, hierdoor hoef je je niet telkens zorgen te maken of de accu's zijn opgeladen. Dit SmartSense systeem zorgt voor vele veilige kilometers in het donker maar ook op zonnige dagen.

Comfort en <strong>Aero</strong>

Comfort en Aero

De Synapse is naast de SuperSix en SystemSix de fiets die je het meeste comfort geeft, echter beschikt het nieuwe model ook over aerodynamische voordelen. Zo zijn de buizen zo gevormd dat het frame aerodynamische is op de belangrijke punten. Verder
beschikt het frame over meer flexibiliteit in de achterbrug, zitbuis en zadelpen waardoor schokken en trillingen beter opgevangen worden. Een ander voordeel is dat er maar liefst 35 mm banden op gemonteerd kunnen worden, waardoor de fiets ook perfect te gebruiken is voor winterse ritten met lichte gravelstroken.

Maat-specifiek frameset

Het frame van de nieuwe Synapse is aangepast op de berijder, zo is elke maat specifiek ontwikkeld op basis van lengte. Hierdoor is de stijfheid en het comfort perfect aangepast op de lengte en framemaat waarop jij fietst. Hierdoor is de Synapse qua gevoel voor iedereen hetzelfde waardoor de pluspunten van de Synapse perfect naar voren worden gebracht.

Extra bevestigingspunten

Een extra bidonhouder of spatborden die stevig bevestigd kunnen worden aan het frame? Bij de Synapse behoort dit zelfs tot de mogelijkheden waardoor de Synapse geen excuus kan zijn om met slecht weer te gaan fietsen.

Cannondale Synapse RLE - RL - L?

De afkortingen beschrijven de extra opties. Altijd een L, dat wil zeggen dat de Synapse altijd is uitgerust met SmartSense en verlichting. Neem je genoegen met radar en lichten? Dan kies je de RL. Wil je het complete pakket met radar, lichten en elektronisch schakelen? Dan kies je een RLE-model. 

Cannondale Synapse review

Bikeradar verkoos de Cannondale Synapse Carbon LTD RLE in 2022 tot Endurance Bike of the Year. Wij hebben zelf onze review daaraan toegevoegd en er een uitgebreide blog over geschreven. Wil je echt alle ins-and-outs weten? Lees dan onze Cannondale Synapse review.

Cannondale Synapse Fiets Specs video

Wij namen de Synapse mee voor een testronde en zetten de specs voor je uiteen in onderstaande video.