Cannondale Scalpel

Sneller, lichter, beter!

De Cannondale Scalpel is een begrip in de mountainbike wereld en wij als Ten Tusscher zijn dan ook blij dat wij altijd de volledige collectie in onze winkel hebben staan. De nieuwe Scalpel is lichter, stijver en beschikt over de nieuwste geometrie die gebaseerd is op de steeds technische parcoursen in het wedstrijdcircuit maar ook de gemiddelde MTB-route wordt ook technischer.

Lees meer

9 producten

per pagina

Cannondale Scalpel frame en onderdelen

Cannondale Scalpel frame en onderdelen

Het hoogwaardige carbon frame van de Cannondale Scalpel weegt slechts 1900 gram inclusief demper en behoort hiermee dan ook tot één van de lichtste volgeveerde MTB-frames die ooit zijn gemaakt. Bovendien beschikt het frame over een vernuftigheid waardoor u een reparatie-kit kwijt kunt onder de bidonhouder. 

Zoals vele Cannondale fietsen beschikt ook de Scalpel over de Ai-offset technologie. Ai staat voor Asymmetric Integration en zorgt ervoor dat het achterwiel over een paraplu-vorm beschikt. Het grote voordeel hiervan is dat het wiel zo gespaakt is dat het stijver en sterker is dan bij een normaal gespaakt wiel. Dit zorgt voor een stijver rijgedrag en minder kans op spaakbreuk.

Cannondale Scalpel full suspension

Cannondale Scalpel full suspension

Het nieuwe Flex-Pivot veersysteem maakt de nieuwe full-suspension Scalpel uniek en zorgt voor meer tractie, controle en minder draaipunten. Waar er normaal gekozen wordt voor een extra draaipunt achter op de achterbrug zorgt het carbon bij de Flex-Pivot technologie ervoor dat dit niet nodig is. Het grote voordeel hiervan is dat het frame stijver, lichter en onderhoudsvrij is. 

Standaard wordt de fiets afgeleverd met zowel 100 mm veerweg aan de voor- als achterdemper. Dit is de meest gebruikelijke maat voor een demper en zorgt ook voor de meest directe en wedstrijdgerichte mountainbike. De Scalpel komt echter wel in een SE uitvoering waarbij de fiets wat speelser is en afgeleverd wordt met een veerweg van 120 mm voor beide dempers. 

Een ander voordeel is de mogelijkheid om 2 bidonhouders te bevestigen. Waarbij er vroeger vaak maar 1 bidonhouder bevestigd kon worden heeft Cannondale er nu voor gezorgd dat je meerdere bidons mee kunt nemen waardoor de fiets ook perfect is voor lange afstanden. 

Naast de volgeveerde Scalpel heeft Cannondale nu ook de Scalpel HT uitgebracht. Deze fiets is afgeleid van de volgeveerde Scalpel maar het gaat om de HT versie wat staat voor hardtail. Deze fiets is te vergelijken met de vroegere F-Si van Cannondale.