Cannondale Scalpel Hardtail

Wat een fiets!

De nieuwe hardtail van Cannondale wordt niet langer meer uitgebracht onder de naam F-Si maar het wordt de Scalpel HT. 

Lees meer

5 producten

per pagina

Slechts <strong>895 gram</strong>

Slechts 895 gram

Met een gewicht van slechts 895 gram behoort dit mountainbike frame tot de lichtste frames in de markt. Voor de fietsers die houden van een fiets die direct en sneller accelereert en ook perfect te gebruiken is tijdens beklimmingen is de Scalpel HT perfect. Daarnaast zorgt de verlaagde achterbrug voor meer comfort doordat er meer flexibiliteit ontstaat vanuit de zadelpen en het carbon van het frame. Kleine hobbels of stoten worden dus beter opgevangen waardoor je langer en comfortabeler kunt fietsen.

Scalpel HT met 100mm veerweg

Naast de verlaagde achterbrug is een ander groot verschil bij de nieuwe hardtail van Cannondale de balhoofdhoek. Bij een 100 mm veerweg fiets gaat de balhoofdhoek van 69 graden naar 67 graden. Wat betekent dit nu? Dit zorgt ervoor dat de voorvork wat meer achterover komt te staan. Dit zorgt voor een rustiger stuurgedrag en met de huidige parcoursen die steeds technischer worden wordt het stuurgedrag in afdalingen beter. Cannondale brengt ook een Scalpel HT uit met 110 mm veerweg waarbij de balhoofdhoek 66,5 graden wordt.

<strong>Meer grip</strong> op technische stukken

Meer grip op technische stukken

Het Cannondale Scalpel HT frame beschikt over de Proportional Response Geometry technologie zoals Cannondale dat noemt. Dit betekent dat elke framemaat over een specifieke frame geometrie beschikt. Zo beschikt elke framemaat over een andere lengte achterbrug waardoor het achterwiel bij elke framemaat op de juiste plek staat. Dit in combinatie met de steilere zitbuishoek zorgt voor betere tractie op het achterwiel. Het grote voordeel hiervan is dat je beter kracht kunt zetten tijdens steile klimmen bijvoorbeeld. Daarnaast zorgt het tijdens technische stukken voor meer grip doordat er meer gewicht op het achterwiel gehouden wordt.

Interne kabelgeleiding

Alle Scalpel HT modellen beschikken over interne kabelgeleiding waardoor alles mooi is weggewerkt en het schoonmaken van je fiets ook wat makkelijker is. Verder beschikt elk model over de Cannondale Sensor in het voorwiel die te koppelen is met je fietscomputer en met de Cannondale app op je telefoon.

4 fantastische modellen

De Cannondale Scalpel HT wordt uitgebracht in 4 fantastische modellen. Hieronder leggen we elk model voor je uit waarna je precies weet welke fiets jij binnenkort in de schuur moet hebben staan!