Cadex

Presteren met de beste componenten

CADEX maakt fietscomponenten die presteren in de meest veeleisende omstandigheden. Wielen, banden, sturen, zadels en zelfs complete framesets worden ontwikkeld door de engineers van CADEX. Laat alleen het wereldrecord Ironman van Kristian Blummenfelt al een bewijs zijn van dat extreme streven naar topprestaties.

Lees meer
Cadex?>

Alleen het beste | CADEX

CADEX compontenten zijn verkrijgbaar bij ons in de winkel in Almelo en in Enschede. Zadels, sturen, wielsets, banden en accessoires om jouw prestaties naar een hoger level te tillen. Voor tijdritten, racefietsen en gravelbikes.

CADEX gaat niet alleen voor het beste materiaal voor de beste prestaties. Ze werken ook samen met de beste atleten en sponsoren bijvoorbeeld de profploegen (dames en heren) van BikeExchange-Jayco, Liv Racing Xstra en meerdere individuele toppers zoals Olympisch kampioen Kristian Blummenfelt en meervoudig ITU-cup medaillewinnaars Gustav Iden en Beth Potter.

 

CADEX wielsets

ROAD

CADEX Road wielen staan garant voor maximale krachtoverbrenging, optimale aerodynamica en totale controle. En dat allemaal met het laagst mogelijk gewicht. Van wielen voor klimmers, zoals het 36 wheelsystem tot de uitgesproken aero wielen, 65 wheelsystem enmet daartussenin de modellen 42 wheelsystem en 50 ultra wheelsystem.

 

AERO Wheelsystem

Toonaangevende aerodynamica met ultieme racesnelheid en uiteraard ultralicht gewicht. De AERO Wheelsystems van CADEX zijn expliciet voor triathlons en tijdritten ontwikkeld. Neem de set recordwinnende set met een disc achter en 4-spoke aan de voorzijde. Dat zijn ingrediënten voor gratis extra snelheid en dus een snellere tijd op jouw tijdrit of triathlon.

 

CADEX wereldrecord Ironman

In samenwerking met CADEX zette toptriatleet Kristian Blummenfelt in 2022 in een speciaal opgezette strijd het officieuze wereldrecord op de volledige triathlon op 6:44.25 uur. Wij postten er destijds al een Facebookbericht over. Check hieronder het bericht met de link naar de docu op YouTube

 

All-Road / Gravel Wheelsystems

De AR (All-Road) Wheelsystems van de CADEX richten zich op de rijders die niet alleen de asfaltwegen volgen. Speciaal ontworpen voor gravel en ruwe wegen. Ultralichte gravelvelgen voor ongeëvenaarde klimsnelheid en acceleratie. De brede binnenbreedte en het hookless velgontwerp is gemaakt voor maximale sterkte en soepel rijgedrag. CADEX keramische lagers helpen jou energie te besparen en toch met maximale snelheid te rijden. Een 60-tands ratelaandrijving in de naaf biedt een respons die geschiedt in milliseconden. Ongelooflijke efficiëntie tijdens het klimmen en accelereren. Stevige carbon spaken en het unieke Dynamic Balanced Lacing van de spaken verhogen de laterale stijfheid, waardoor alle trapkracht vooruit gaat.

 

CADEX banden | Race en Gravel

Cadex banden zijn gebouwd met ultramodern silica-compound. De rubbersoort geeft minimale weerstand en dus maximale snelheid. Een ultra-soepel karkas geeft heerlijk rijgevoel en uitstekende lekbescherming. Tubeless banden zijn de beste keuze voor iedere situatie, van ruwe wegen en gravel tot asfalt en van lange tochten door de bergen tot splijtende eindsprints. 

CADEX Aero tubeless: gemaakt voor snelheid. Minimale rolweerstand met vlak loopprofiel en grip in de bochten. Race Shield lekbescherming is een exclusieve, ultralichte en snijbestendige Kevlar-laag die in het karkas verwerkt zit.
CADEX Classics tubeless: Ongekende grip en extra lekbescherming voor maximaal vertrouwen in mindere omstandigheden. Race Shield+ biedt nog eens 34% extra bescherming tegen lekrijden in vergelijking met de normale Race Shield.
CADEX Race tubeless: Absolute topsnelheid. Het RR-S compound is ontworpen voor elite-renners. Nog lagere weerstand dan de racebanden met RR-A compound. Daarnaast biedt deze band meet grip in de bochten op nat wegdek.

CADES AR tubeless: Voor fietsers die van het asfalt afwijken en de ruwe wegen niet schuwen. All-road banden met soepel rollende middennoppen en hogere zijnoppen voor bochten. Dual Shield lekbescherming van hiel tot hiel combineert een beproefde Race Shield+ laag in het midden van de band met het gloednieuwe X-Shield op de zijwand voor bescherming tegen steenslag, scherpe stenen en ruwe wrijving.
CADEX GX tubeless: Ideaal voor los grind, zand, modder en vuile wegen. Korte noppen in de middellijn voor rolefficiëntie en grip, met dikke noppen aan de buitenkant om vertrouwde bochten te rijden. Ook met Dual Shield lekbescherming.

CADEX sturen

Net als andere carbon componenten bieden de CADEX carbon sturen maximale sterkte met een minimaal gewicht. Totale controle door de geoptimaliseerde geometrie voor de omstandigheden. 

CADEX Race stuur: Lange trainingsdagen, gran fondo's veeleisen etappes? Het CADEX racestuur is stijf en responsief en is gemaakt uit één geheel. Een 420 mm stuur weegt slechts 160 gram! De drops hebben een elliptische vorm met een maatafhankelijke reach van 68 of 72 mm. Het bovenste gedeelte van het stuur heeft een licht gebogen ergonomisch ontwerp met een afgevlakt achterdeel voor een comfortabele handgreep.

CADEX AR stuur: All-road vraagt om meer controle op slecht wegdek, stukken onverhard en technische delen. De 70mm reach en een compacte drop van 115 mm maken controle op het stuur en in de beugels, alsmede de overgang tussen beide gemakkelijk. En dat allemaal met slechts 200 gram gewicht.

CADEX GX stuur: Altijd in controle! Speciaal voor gravelbikers die technische parcoursen omarmen. 16 graden flare en een backsweep van 5 graden met afgevlakte bovenzijde. Soepel rijgedrag gegarandeerd met een stuur van maar 190 gram.

CADEX Boost zadel

Het CADES Boost zadel is gemaakt met een carbon basis en carbon zadelrails. Zittend in het zadel gaat er geen kracht verloren.

De geïntegreerde rail verhoogt het zitcomfort. Door dit systeem voorkomt het onplezierige drukpunten. Daarnaast wordt het comfort verder verhoogd door gebruik van Particle Flow Technologie. De technologie, bestaande uit kleine ETPU-deeltjes verkleint de kans op drukpunten door verdeling van het lichaamsgewicht over het zadel.