Hij is er: De nieuwe Cannondale Scalpel SI!

Ten Tusscher Uitgelicht Leave a Comment

De XC-parkoersen zijn tegenwoordig veel intensiever en hebben serieuze technische secties en zenuwslopende passages die je vroeger alleen op DH-tracks tegenkwam. Dit zijn de parkoersen waar je geen fiets nodig hebt. Hier heb je een wapen nodig. Een wapen waarvan je verwacht dat het ultralicht en superstijf is – maar hij is ontworpen om nog veel meer te kunnen. Voor die extra X. Precies daarom heeft Cannondale de Scalpel Si niet alleen gebouwd voor XC.

Ze hebben hem gebouwd voor XXC. 

GEBOUWD VOOR XXC BETEKENT GEBOUWD MET SI.

Hoewel de nieuwe Scalpel Si een van de lichtste frames ter wereld heeft, is het volgens ons nog steeds zo dat je niet op een frame rijdt, maar op een fiets. Dus ons Si (System Integration)-ontwerp garandeert dat het complete pakket naadloos functioneert als een…je voelt hem aankomen… systeem! Alleen dankzij de HollowGram cranks, Zero Pivot flexstays en legendarische Lefty voorvork zijn baanbrekende innovaties zoals onze Ai offset-aandrijflijn en onze OutFront-geometrie mogelijk. Si levert een totaal systeemgewicht, stijfheid en rijgevoel op dat eenvoudigweg onhaalbaar is met andere designs.

DE NIEUWE SCALPEL SI; WAT IS DIE VET!

NIET ZOMAAR KORTERE LIGGENDE ACHTERVORKEN.

Het Ai (Asymmetric Integration)-systeem is gebaseerd op een eenvoudig principe – als er iets in de weg zit waardoor je de chainstays niet korter kunt maken en de tractie niet kunt verhogen, dan moet je zorgen dat het probleem verdwijnt. Om het achterwiel naar voren te kunnen plaatsen, heeft Cannondale heel eenvoudig de kettingbladen en de voorderailleur 6 mm naar buiten geplaatst. Daardoor kwam er veel ruimte beschikbaar zonder dat je vastzit aan enkelvoudige kettingbladen of een verzwakte, dunne frameconstructie aan de aangedreven zijde van het frame. Daarna hebben ze de achterste framedriehoek overeenkomstig naar buiten verplaatst en een bijpassend superstijf en sterk achterwiel ontworpen met aan beide zijden gelijke spaakhoeken en spaakspanning, maar met een normale naaf. Gewoon slimmer.

POSITIE, POSITIE, POSITIE.

De Scalpel-Si is ontworpen om de rijder in de juiste agressieve racepositie te zetten. Dat doet Cannondale met een kortere stuurpen voor een betere controle bij hoge snelheden, 29”- wielen op de grotere framematen en 27.5” op de kleinere maten voor een maatspecifieke zitpositie en een zithoek die de krachtuitoefening boven de pedalen centreert en de tractie optimaliseert. Ze hebben deze fiets niet ontworpen om op te rijden. Ze hebben hem ontworpen om mee te racen!

STAY OUTFRONT.

Het gaat er de laatste jaren steeds wilder aan toe op de Worldcup-parkoersen. Er zijn afdalingen die niet zouden misstaan op een DH-run en er zijn gasten die daar proberen af te rijden met geometrieën uit het jaar 1997. In Lycra! Het is dus tijd voor iets anders. De Scalpel-Si OutFront stuurgeometrie geeft je een wendbaarheid die je verwacht van een XC-machine, maar dan met de snaarstrakke rijlijnen en ‘drop-verterende’ stabiliteit van een potige trailbike. OutFront koppelt een vlakkere balhoofdhoek aan een groter dan normale vorksprong op de Lefty. De vlakkere hoek en een grotere frontcenter- afstand geeft een geweldige stabiliteit en controle op afdalingen, terwijl de krappe naloop door de langere vorksprong zorgt voor levendig stuurgedrag bij lage snelheden. Het is een win-winsituatie voor rijders die graag winnen.

Zien is geloven, daarom nodigen wij jullie van harte uit om deze geweldige fiets te komen testen in onze winkel. Let op: bel ons eerst om te vragen naar de beschikbaarheid..

Over de schrijver:

Ten Tusscher

Wie bij Fietsenwinkel Ten Tusscher binnenkomt, stapt in een wereld van kwalitatief goede fietsen, uitstekende productkennis en een uitmuntende service. Ondergebracht in speciale shop in shops zijn Cannondale, Specialized en Trek de blikvangers van onze winkel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *