<u>Giant</u> <strong>Hybrid Cycling Technology</strong>?>

Giant Hybrid Cycling Technology

De e-bike systemen van Giant vallen onder de noemer Hybrid Cycling Technology. Een geheel van geïntegreerde e-bike componenten met SyncDrive motore, bedieningseenheden, displays en EnergyPak accu's. Op deze pagina leggen we de systemen voor je uit.

Hybrid Cycling Technology

Met Hybrid Cycling Technology duidt Giant het geheel van het ondersteuningssysteem aan dat bestaat uit de SyncDrive motor, een RideDash of RideControl bedieningsunit/display en een EnergyPak accu.  Dit geheel combineert de elektrische kracht met fysieke kracht om een - zoals Giant het zelf omschrijft - slimme, natuurlijke en krachtige rijervaring te creëren.

 

Smart assist automatische ondersteuning

Denk aan automastisch schakelen bij auto's en breng die gedachte naar je e-bike. Smart Assist zorgt dat je tijdens het fietsen niet hoeft te wisselen tussen ondersteuningsstanden. Dit intelligente systeem bepaalt de optimale hoeveelheid kracht die je als fietser nodig hebt. Maximale efficiëntie en de juiste trapondersteuning op het juiste moment.

SyncDrive motoren

SyncDrive is de technologie die Giant bij al haar motoren gebruikt. SyncDrive motoren hebben een minuscuul 'dood punt', een fractie van een seconde waarbij minder kracht wordt gezet tijdens iedere omwenteling. Dit moment is nodig om het schakelsysteem goed te laten werken. Het komt ook ten goede aan de natuurlijke trapbeweging. 

 

Overzicht SyncDrive motoren

Model Positie Koppel Ratio Standen SA*
Sport midden 70 Nm 350% 5 ja
Life midden 60 Nm 300% 5 ja
Core midden 50 Nm 300% 5 ja
Move voorwiel 20 Nm 300% 5 ja
Pro midden 85 Nm 400% 5 ja
Pro S ** midden 85 Nm 400% 4 ja

* SA = Smart Assist  ** Pro S = Pro powered by Shimano

SyncDrive Sport

De SyncDrive Sport motor met maximale ondersteuningsratio van 350% is ideaal voor sportieve doeleinden, zoals weekendtripjes en e-mtb ritten. De krachtige ondersteuning met een koppel van 70 Nm en een snelle reactietijd van 500 milliseconden is ideaal wanneer je vanuit stilstand vertrekt of op lage snelheid trapt, bijvoorbeeld bergop. Met de Smart Assist ontvang je automatische ondersteuning. Met de RideControl app zijn de 5 ondersteuningsstanden aan te passen voor een perfecte en persoonlijke e-bike ervaring.

SyncDrive Sport 2

De huidige generatie 2 van SyncDrive Sport motoren heeft een koppel van 75Nm.

Bekijk alle e-bikes met SyncDrive Sport motor

SyncDrive Life

Voorheen hadden SyncDrive Life motoren 3 ondersteuningsstanden, de huidige Life motoren met 60 Nm koppel hebben er 5. Zo ontvang je de ondersteuning die past bij de kracht die je levert, met een rato van maximale ratio van 300% in de Sport+ modus. Dankzij de Smart Assist is automatische ondersteuning mogelijk, wat jou meer rijplezier geeft. De SyncDrive Life is ook heerlijk stil en mede daarom ideaal voor dagelijks en recreatief gebruik. 

SyncDrive Core

De SyncDrive Core wordt veel toegepast in e-bikes voor dagelijks en recreatief gebruik. Deze motor is licht en compact en kent 5 ondersteuningsstanden en Smart Assist, waarmee de motor zelf kan bepalen hoeveel ondersteuning geleverd moet worden bij jouw trapfrequentie en geleverde kracht. De SyncDrive Core is stil en krachtig, met 50 Nm koppel en maximale ondersteuning van 300%.

Bekijk alle e-bikes met SyncDrive Core motor

SyncDrive Move

Deze krachtige voorwielmotor is opvallend krachtig en vooral bijzonder stil. De motor levert 20 Nm koppel en heeft 5 ondersteuningsstanden en Smart Assist. Deze fiets wordt gebruikt op fietsen voor dagelijks gebruik en vooral in de lagere prijsklasse. 

Bekijk alle e-bikes met SyncDrive Sport motor

SyncDrive Pro

De SyncDrive Pro motor is mede-ontwikkeld door Yamaha en geoptimaliseerd voor Giants Maestro Suspension Technology voor trail- en downhill mtb's. Deze motor en zijn prestates zijn dan ook kenmerkend en specifiek voor (trail)mountainbikes. Zeer krachtige koppel van 85 Nm en maximale ondersteuning van 400% maken deze motor bijzonder effectief op steile klimmetjes en veel tempowisselingen. De intelligente walk-assist die jou helpt je mtb over obstakels te krijgen.

Bekijk alle e-bikes met SyncDrive Pro motor

SyncDrive Pro Shimano

Deze SyncDrive Pro wordt aangedreven door een Shimano EP8 motor en kent een koppel van 85 Nm met maximale ondersteuing van 400%. Ideaal en specifiek ontwikkeld voor soepel acceleratie op gravel en zandterreinen. Maar ook prima te gebruiken op verharde wegen. Wisselen tussen ondersteuningsstanden doe je met behulp van de Shimano Di2 schakelhendels. Momenteel wordt deze motor enkel toegepast op de Giant Revolt E+.

Bekijk alle e-bikes met SyncDrive Pro Shimano motor

Ride bedieningsunits en displays

De e-bikesystemen van Giant kennen naast Energypak accu's en Syncdrive motoren ook hun eigen bedieningsunits en displays. Soms 2-in-1 zoals de Ridecontrol Dash, soms een bediening links of rechts op het stuur met een display elders op het stuur.

RideControl EVO

Giants meest geavanceerde display. Stevige aluminium behuizing en afgeronde hoeken maken het scherm elegant en eigentijds. Dit display connect met Bleutooth, waardoor je de status van je e-bike laat uitlezen. Via de RideControl app dowload je de nieuwste software en veldopties om het scherm naar je wens in te stellen. Door de micro-USB aansluiting heb je de mogelijkheid tijdens het fietsen je telefoon op te laden.

Navigeren is mogelijk via de RideControl E-Bike app. De route wordt dan op het scherm van de RideControl EVO weergegeven. 

RideControl | Tutorial

 

RideControl Ergo

Strak design voor een clean stuur. Robuuste knoppen voor makkelijke bediening en een duurzame unit. In alle omstandigheden kun je met dit systeem je e-bike bedienen. De LED-lampjes geven het batterijniveau en de ondersteuningsstand aan. Schakel met dit systeem tussen 5 ondersteuningsstanden: power, sport, active, basic en eco. Deze unit is compatibel met een RideDash display, waaronder de RideDash EVO. Samen met dat display en koppeling van het schermt met de RideControl App heb je zeer uitgebreide toegang tot data en mogelijkheden.

RideControl Ergo 2

Deze bedieningsunit is speciaal ontwikkeld voor stads- en trekkingfietsen met een geoptimaliseerde ergonomie. Grote knoppen zijn gemakkelijk te bedienen en met de LED-lampjes lees je het batterijniveau en de ondersteuningsstanden af. Met deze unit heb in in principe geen display nodig, maar koppeling met een RideDash EVO is wel mogelijk. Met dat scherm, die je weer kunt koppelen aan de RideControl App, profiteer je maximaal van alle mogelijkheden.

RideControl Ergo 3

Deze minimalistische en eenvoudige bedieningsunit heeft drie knoppen en kan zowel links als rechts op het stuur gemonteerd worden. Deze bediening geeft altijd een hele strakke indeling. De RideControl Ergo 3 is ook dubbel te gebruiken. Dat wil zeggen dat je er twee monteert, waardoor je drie bedieningsknoppen extra hebt. De knoppen zijn te configureren naar eigen wens door middel van de Ride Control App.

RideControl Dash

De Dash is een twee-in-één unit en display met een geïntegreerd kleurendisplay. Dit kleine scherm toont de belangrijkste e-bikegegevens zoals bereik, ondersteuningsmodus, accuniveau en allerlei ritgegevens. Je hoeft je dus alleen maar te focussen op dit scherm met de knoppen die direct ernaast zitten. Dit scherm heeft ook een ANT+ aansluiting zodat je bijvoorbeeld een hartslagmeter kunt koppelen.

RideControl Go

Deze multifunctionele knop is geïntegreerd in de bovenbuis. De gekleurde LED verlichting geeft het batterijniveau en de ondersteuningsmodus weer. Met deze unit en display houd je je stuur clean en wissel je eenvoudig van ondersteuningsmodus.

RideDash EVO

Het RideDash EVO display heeft een strakke en moderne uitstraling met kleurenscherm en kwalitatieve graphics. Verbeter je rijervaring door het scherm met de RideControl App te koppelen om je jouw voorkeuren in te stellen en te koppelen met bijvoorbeeld een hartslagmeter. De RideDash EVO kan op 2 manieren gemonteerd worden. Volledig geïntegreerd op de speciaal ontwikkelde stuurpen of geïntegreerd op een bracket voorop het stuur. In beide gevallen wordt er gebruik gemaakt van een bedrade verbinding. 

RideDash Plus

De RideDash Plus is het display dat kan worden gebruikt als extra display wanneer je bijvoorbeeld RideControl Ergo met ANT+ gemonteerd hebt. Dit simpele display toont de belangrijkste informatie, waaronder bereik, accuniveau, ondersteuningsmodus en verschillende ritdata. Dit sportieve schermpje is draadloos en weegt slechts 24 gram. Ideaal voor sportieve e-bikes en e-mtb's.

Energypak accu's

Alle accu's bij Giant hebben de naam Energypak gekregen. Deze zijn er echter in verschillende varianten. In het frame geïntegreerd, in de bagagedragef of op het frame (op de plek van de bidon). Daarnaast is er de Smart, Smart Compact, gewone Energypak en de Plus. Ze hebben allemaal hun eigen ontwerp. 

De Energypak is er in verschillende capaciteiten. 250Wh (Energypak Plus), 300Wh, 400Wh, 500Wh en 625Wh. Voor ieder type fietser is er dus een passende accu voor de ritten die je voor ogen hebt.

Energypak Smart geïntegreerd

Energypak Smart accu's zijn technologisch uitstekend ontwikkeld en gaan daarom lang mee. Deze accu's zijn snel te laden, zo laad je een 500Wh accu in 2 uur al voor 80%. De Smart accu's zijn altijd netjes geïntegreerd in het frame met een ijzersterke aluminium behuizing. Deze accu is compatibel met een Energypak Plus accu, waarmee je een DualBattery creëert. 

De Energypak Smart heeft een makkelijk te bereiken laadpoort en is voorzien van een batterijslot.

Energypak Smart compact

Compacter dan de grotere Enerypak Smart en daarmee de kleinste e-bikeaccu uit de Energypakcollectie. Net als de grotere Smart-broer ook behuist met aluminium en voorzien van hoogwaardige technologie waardoor de accu lang mee gaat. De eerste oplage Smart Compact had 375Wh, de meest recente oplage zijn accu's met 500Wh capaciteit. 

Energypak bagagedrager en geïntegreerd

De meest gebruikte Energypak. Deze is ontworpen voor integratie in het frame of in de bagagedrager. De geïntgereerde is zijdlings uit het frame te verwijderen. Beide versies zijn voorzien van accuslot en met sleutel gemakkelijk te verwijderen. Door de 4 ampère oplader wordt de accu snel en efficiënt opgeladen. De Energypak is er in verschillende varianten: 300Wh, 400Wh of 500Wh. 

Energypak Plus

Deze Energypak Plus is eigenlijk een zogenaamde range extender. Vrij vertaald is dat een afstandsvergroter. Op de website benoemen we dit als DualBattery, of ook wel dubbele batterij of dubbele accu.

Deze 250Wh accu plaats je op het frame. Door de slimme technologie wordt deze pas ingeschakeld als de hoofdaccu leeg is geraakt. Deze Energypak Plus past op een geselecteerd aantal fietsen en is dus niet zomaar op iedere Giant e-bike toe te passen.

Bekijk alle <u>Giant</u> <strong>e-bikes</strong>?>

Bekijk alle Giant e-bikes

Voor ieder type fietser is er een e-bike en de daarbijbehorende e-bikesystemen. Bekijk alle Giant e-bikes en filter in het menu oa. op motortype.