<u>Fietsmeting</u> bij Ten Tusscher?>

Fietsmeting bij Ten Tusscher

Heb je net een nieuwe fiets aangeschaft of wil je graag meer rendement uit je fiets halen? Doe dan samen met één van onze specialisten een fietsmeting. Met een fietsmeting zorg je ervoor dat je comfortabeler en efficiënter gaat fietsen. Samen zorgen we ervoor dat je fietshouding optimaal is!

Waarom een bikefit?

Waarom een bikefit?

Door met een van onze specialisten naar je fietshouding te kijken kunnen we vaak al snel zien welke aanpassingen we aan een fiets moeten doen. Samen kunnen we dan vaak snel beslissen welke uitvoering van de fietsmeting nodig is. Met het uitvoeren van een houdingsanalyse kunnen we vaak al het juiste zadel aanmeten. Dit voorkomt vaak lage rugpijn tijdens het fietsen.

Voor welke soort fietsen kan ik een fietsmeting laten doen?

In principe kun je voor elke fiets een bikefit laten doen. Voor iedere soort fiets die je bij ons aanschaft voeren we in principe een Short-fit uit. Dit is niet verplicht maar zeker aan te raden en bovendien gratis bij jouw aanschaf van een fiets! De complete bikefit doen we vaak bij racefietsen en mountainbikes en is voor de prestatiegerichte fietser.

Zijn er verschillende soorten fietsmeting?

Wij kennen twee verschillende uitvoeringen van de bikefit. Een Short-fit en een complete bikefit. In onze winkels in Almelo en Enschede kun je de Short-fit uit laten voeren. De complete bikefit kan alleen op afspraak in Enschede.

Voer ik een fietsmeting uit op mijn eigen fiets?

Wij voeren een complete bikefit altijd uit op je eigen fiets. Deze monteren we in een Wahoo KICKR Core. Het kost iets meer tijd om aanpassingen te doen maar het resultaat is vaak een stuk beter. Op een “pasfiets” kun je simpelweg niet met alle variaties rekening houden. Denk hierbij aan de reach van het stuur, verschil in shifter lengte etc.

Gratis Short-fit bij aanschaf fiets!

Gratis Short-fit bij aanschaf fiets!

Bij elke verkochte fiets voeren wij een basis fietsmeting uit, de zogenaamde Short-fit. Een fiets gaat enkel bevallen als deze op maat is afgesteld. Samen met de verkoper zoek je de juiste maat fiets uit en bij het ophalen van de fiets kijken we met je mee naar de juiste afstelling. Samen kijken we naar de juiste zadel- en stuurhoogte en bespreken we het zadel dat op de fiets gemonteerd is.

Krijg je in de toekomst problemen met de zithouding dan kun je altijd terugkomen. Kosteloos kijken we dan met je mee naar de mogelijke oplossingen die de problemen kunnen verhelpen.

Complete Bike-fit

Bij de sportieve fietsen zoals racefietsen en mountainbikes voeren we een Bike-fit uit. 1 op 1 ga je met onze bikefitter je fiets afstellen. Een complete bikefit bestaat uit drie onderdelen, namelijk:

  1. Screening
  2. Het overbrengen van de kracht
  3. Het zoeken van comfort in de fietshouding

Lees hier meer over de Complete Bikefit bij Ten Tusscher

Kosten Short-fit

Als je je fiets bij ons hebt aangeschaft zijn de kosten van de Short-fit al inbegrepen bij de aankoopprijs. Maar ook als jouw fiets niet bij ons is aangeschaft kun je een Short-fit uit laten voeren. De Short-fit kost € 115,-. Eventuele aanpassingen zijn helaas niet te verrekenen.

Zorg ervoor dat je je fietskleding en schoenen bij je hebt als je de Short-fit uit laat voeren. In de meeste gevallen duurt een Short-fit 25 tot 60 minuten.