SANTA CRUZ MOUNTAINBIKES


OUDE TIJDEN HERLEVEN

Oude tijden herleven met het cult-merk Santa Cruz. De afgelopen jaren waren ze enkel actief op de Amerikaanse markt maar nu ook weer in Nederland te verkrijgen! Santa Cruz ontwerpt hoogwaardige mountainbikes met een geweldige geometrie en duurzaamheid.

  • santa-cruz-tallboy
  • Santa-cruz-tallboy-closeup1
  • Santa-cruz-tallboy-closeup2
  • Santa-cruz-tallboy-closeup3

Tallboy

De rustige cross-country mountainbike van Santa Cruz. Iets meer veerweg (+10mm) dan bijvoorbeeld een Cannondale Scalpel of Specialized Epic. Daardoor rijdt de fiets net iets comfortabeler en minder agressief maar geeft u als rijder ontzettend veel zelfvertrouwen. In Nederland komt de 29" wielmaat het best tot zijn recht. Hiermee gaat u zo hard mogelijk naar boven maar ook makkelijk, met veel grip, weer naar beneden

5010

Jarenlang een van de meest populaire modellen bij Santa Cruz. De 5010 is rustig gebouwd en gemaakt om mee te spelen. Met 130mm veerweg en 27,5" wielen is de fiets geschikt voor all-round gebruik.

Hightower LT

De Hightower LT is de doorontwikkeling van de reguliere Hightower. Waar de reguliere versie met twee wielmaten (29" en 27,5") is de LT enkel in 29" verkrijgbaar. De geometrie lijkt nog steeds op de reguliere versie (de modellen delen hetzelfde "voorframe") maar de veerweg is 150mm. Met de 29" wielen ga je simpelweg sneller en heeft u meer grip en controle.

VPP

Bij Santa Cruz zien we bijna alleen meer full-suspension mountainbikes. VPP is het gepatenteerde achterbrug systeem van Santa Cruz. Ze gebruiken twee korte schakels die in tegenovergestelde richting werken. Hierdoor trapt u weinig tot geen energie weg in de demping van de achterbrug maar doet de achterdemper gewoon zijn werk. Dit systeem bewijst zichzelf al meer dan 20 jaar en wordt telkens weer verder doorontwikkeld.

Het carbon van Santa Cruz

Er is carbon en carbon zeggen wij wel eens. Bij Santa Cruz kiezen ze voor twee type's. C en CC carbon, op het CC carbon doen ze geen concessies. Het CC carbon is lichter, stijver en sterker dan de C uitvoering, maar daardoor gelijk iets duurder. Het productieproces van beide frames is echter wel gelijk!

tentusscher-stripe

Testen of bekijken

We hebben enkele modellen bij ons in de winkel staan. Bent u echt benieuwd naar het rijgedrag van deze fiets? Maak dan een afspraak in de winkel, we kunnen dan ook naar de mogelijkheid van een testfiets kijken.

Wilt u nog veel meer weten over Santa Cruz? Ze hebben een geweldige website met heel veel filmpjes en uitleg over hun fietsen.
Ga daarvoor snel naar https://www.santacruzbicycles.com/

Danny MacAskill

Wellicht ken je Danny MacAskill al. Zoniet? Kijk even het filmpje met zijn Santa Cruz 5010

Zoeken

Zoeken

Filter

Filter
Sorry, no products found.