Speed Pedelecs

Speed pedelecs bij Ten Tusscher

Bij Ten Tusscher vind je verschillende speed pedelecs van de beste merken. De sportieve elektrische fietsen lenen zich uitsteken om lekker een lang stuk te fietsen door de omgeving. En geen heuvel houdt ze tegen! Het zijn ook perfecte fietsen voor woon-werkverkeer of om bijvoorbeeld naar school te fietsen. Voor iedereen en elke categorie is er wel een geschikte speed pedelec te vinden.

Lees meer

<strong>Wat is een</strong> Speed Pedelec

Wat is een Speed Pedelec

De Speed pedelec is een snelle elektrische fiets. Pedelec staat voor PEDal ELEctric Cycle of EPAC (electronically power assisted cycles). Het verschil met een normale E-bike is dat de trapondersteuning niet stopt bij 25 km/uur maar doorgaat tot 45 km/uur. Door deze hogere snelheid gelden er ook andere regels voor deze high speed e-bikes. Zo is het verplicht om een helm te dragen en je moet een geel kentekenplaat op de fiets hebben. Je kan een pedelec kiezen met een accu of met een motor. Er zijn doorgaans 3 soorten accu’s, namelijk de 300 wh, 400 wh en de 500 wh. Wh staat voor wattuur en dat houdt in hoelang je een bepaalde kracht kan trappen over een beperkte tijd.

De bekende speed pedelec merken Riese & Müller, Cannondale en Trek zijn allemaal verkrijgbaar bij fietsenwinkel Ten Tusscher. Kom langs voor een proefrit!