Speed Pedelecs

Speed pedelecs bij Ten Tusscher

Bij Ten Tusscher vind je verschillende speed pedelecs van de beste merken. De sportieve elektrische fietsen lenen zich uitsteken om lekker een lang stuk te fietsen door de omgeving. En geen heuvel houdt ze tegen! Het zijn ook perfecte fietsen voor woon-werkverkeer of om bijvoorbeeld naar school te fietsen. Voor iedereen en elke categorie is er wel een geschikte speed pedelec te vinden.

Lees meer

Producten 1-12 van 15

Pagina
per pagina

<strong>Wat is een</strong> Speed Pedelec

Wat is een Speed Pedelec

De Speed pedelec is een snelle elektrische fiets. Pedelec staat voor PEDal ELEctric Cycle of EPAC (electronically power assisted cycles). Het verschil met een normale E-bike is dat de trapondersteuning niet stopt bij 25 km/uur, maar doorgaat tot 45 km/uur. Door deze hogere snelheid gelden er ook andere regels voor deze high speed e-bikes. Zo is het verplicht om een NTA 8776 goedgekeurde helm te dragen. En vanaf 1 januari 2017 zijn de regels voor fietsen met elektrische trapondersteuning met een maximale snelheid tussen de 25 km en de 45 km per uur (speed pedelecs) veranderd. Door nieuwe Europese en Nederlandse regels is de speed pedelec vanaf deze datum voor de wet een bromfiets in plaats van een snorfiets en moet je een gele kentekenplaat op de fiets hebben.

Accukeuze speed pedelecs

Er zijn steeds groter accu’s beschikbaar. Voorheen waren e-bikes en speedpedelecs voornamelijk met 300 Wh, 400 Wh en 500 Wh accu's uitgerust. Nu is 625 Wh en zelfs 750 Wh een nieuwe standaard. Wh staat voor wattuur en dat houdt in hoelang je een bepaalde kracht kan trappen over een beperkte tijd. Er zijn tegenwoordig steeds meer merken die de optie 'dual-battery' bieden. Dan is er plek voor twee accu's. Bijvoorbeeld eentje extra onder de bagagedrager of in de bidonhouder. Zo kun je de actieradius ver opvoeren.

Welke speed pedelec helm is goedgekeurd?

Wij hebben uiteraard de keurmerk NTA 8776 goedgekeurde helmen ook in de winkel. Dit is de vastgestelde Nederlandse norm voor helmen die berekend zijn om hogere valsnelheden en deze beschermen een groter deel van het hoofd. Een goedgekeurde bromfietshelm (ECE R22 norm) mag ook gedragen worden op een speed pedelec.

Bij ons in de winkel ben je aan het goed adres voor bijvoorbeeld een:
POC Kortal
Bontrager Charger WaveCell Commuter
ABUS Pedelec 2.0

Speed pedelec regels

Omdat de speed pedelec onder de regelgeving van bromfietsen valt gelden daarvoor dezelfde regels. 

• geel kenteken
• helmplicht (bromfiets goedgekeurd of NTA 8776)
• achteruitkijkspiegel links
• maximaal 45 km/u op de rijbaan
• maximaal 40 km/u op fiets-/bromfietspad buiten bebouwde kom
• maximaal 30 km/u op fiets-/bromfietspad binnen bebouwde kom
• reflectoren (rode en witte/gele)
• verlichting
• voertuigidentificatienummer (VIN)
• minimaal 16 jaar
• bromfietsrijbewijs (type AM)(automatisch bijgeschreven op A, A1, A2 en B-rijbewijs)
• verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid

Speed pedelec verzekeren

Als je met een speed pedelec de openbare weg op wilt, moet jouw high-speed e-bike WA verzekerd zijn. Zo'n WA-verzekering kun je bij ons in de winkel afsluiten. Sterker nog, voor de volledige afhandeling van de wettelijke zaken ben je bij ons aan het goed adres. De WA-verzekering, maar ook een casco- en/of diefstalverzekering kunnen wij voor je regelen. 

Ook de aanvraag van de kentekenplaat en de aanmelding bij de RDW wordt door ons geregeld. Zo kun jij zo snel mogelijk veilig de weg op!

Speed pedelec leasen

Een speed pedelec is ook via lease mogelijk. Wij werken samen met verschillende lease-maatschappijen. Een speed pedelec leasen is bij ons in de winkel gemakkelijk te regelen. Kijk op onze leasepagina voor een overzicht van de leasemaatschappijen.

.