Elektrische fietsen

E-bikes van top kwaliteit

Ben jij op zoek naar een goede elektrische fiets? Zoek niet verder en kijk in het assortiment van fietsenwinkel Ten Tusscher uit Almelo en Enschede! Maak de keuze uit onze geselecteerde E-bikes van de beste merken.

Lees meer

Producten 1-12 van 400

Vanaf € 2.499,00
Vanaf € 2.499,00
Vanaf € 2.249,00
Vanaf € 2.249,00
Vanaf € 2.149,00
Vanaf € 3.699,00 Normale prijs € 3.999,00
Vanaf € 3.199,00
Pagina
per pagina

De beste <strong>merken E-bikes</strong>

De beste merken E-bikes

Bij fietsenwinkel Ten Tusscher vind je high-end merken van elektrische fietsen. Riese & Müller e-bikes zijn van Duitse kwaliteit tot perfectie. De passie voor fietsen en innovaties samen met hun perfectionisme domineren het werk. Het resultaat hiervan zijn tot in detail doordachte E-bikes van topkwaliteit. Het Nederlandse merk Koga brengt al jaren geweldige elektrische fietsen op de markt, die verkrijgbaar zijn in verschillende types. Onze ruime voorraad Koga E-bikes kun je bekijken in Almelo. Batavus heeft moderne elektrische fietsen voor dames en heren, in verschillende prijsklassen en voor elk gebruik. Gazelle biedt een breed assortiment elektrische fietsen, jij kiest eenvoudig de beste elektrische fiets voor jouw situatie. De elektrische fietsen van Cannondale zijn uiterst veelzijdig en gemaakt voor iedereen. Cannondale werkt nauw samen met Bosch, Shimano of Mahle en kunnen daarom kiezen voor de juiste e-bikemotor voor het juiste type fiets. Trek ontwerpt de elektrische fietsen met behulp van wat zij noemen: de ultimate comfort filosofie en na veel testen zijn ze op dit lichte en sportief uitziende frame uitgekomen. Een minder bekend merk maar geweldige e-bikes zijn die van Flyer. Flyer is uniek om het FIT-systeem waarmee alle individuele componenten van de fiets in constante communicatie zijn met elkaar waardoor de e-bike altijd optimaal presteert. Giant heeft ook een brede lijn e-bikes met een eigen lijn aan Giant e-bikesystemen, zoals SyncDrive motoren, en Ride displays en bedieningsunits. Maar er is nog veel meer in onze fietsenwinkel te vinden zoals Sparta, Beixo, Cortina, Liv, Sensa en Brompton.

<strong>Wat kenmerkt</strong> een goede E-bike?

Wat kenmerkt een goede E-bike?

De juiste elektrische fiets is heel persoonlijk, maar je dient wel op een aantal aspecten te letten bij de aanschaf van een elektrische fiets. Je kunt kiezen voor twee soorten aandrijfsystemen. Of je kiest voor een naafversnelling met dichte kettingkast, of je kiest voor een derailleursysteem. Een naafversnelling met dichte kettingkast heeft als voordeel dat deze onderhoudsarm is. Een derailleursysteem heeft een rendementsvoordeel van 10 tot 12%. Als je grote afstanden wilt fietsen is dat prettiger. Daarnaast heeft het derailleursysteem een groter bereik waardoor je makkelijker de berg op kunt fietsen. Bij een E-bike maak je de keuze voor een aandrijfsysteem zoals Bosch, met Bosch accu, motor en controller. Bij Giant wordt gebruik gemaakt van Syncdrive motoren met Energypak accu en RIde display en bediening. Het e-bikesysteem is de vaste factor van de fiets. De variabele factor is het frame en de rest van de onderdelen, waarbij het frame het allerbelangrijkste is. Het gewicht en stijfheid van het frame, samen het gewicht-stijfheid-coëfficiënt, is het belangrijkste voor de efficiency van de fiets. Een mooie manier om te testen hoe licht een fiets is, is om hem eens te testen in de nulstand zonder aandrijving van de motor. 

Bij een E-bike fiets je gemiddeld zo’n 10 km/uur harder dan op een gewone stadsfiets. Toch is het zo dat bij een aantal modellen de remsystemen hier niet op zijn aangepast. Je praat dan over een gewone fietsrem die gemonteerd is op een elektrische fiets. Het zijn wel remmen, maar het kan beter. Bij Ten Tusscher maken we liever gebruik van hydraulische remsystemen zoals schijfremmen. Dit geeft je veel meer controle in het remmen en de remmen doen veel beter zijn werk. Wil je nog meer weten over elektrische fietsen en heb je deskundig advies nodig? Kom dan langs in onze winkels in Almelo of Enschede en maak meteen een proefrit!

Welke <u>E-bike</u> past het <strong>beste bij mij?</strong>?>

Welke E-bike past het beste bij mij?

Meer hulp nodig bij jouw keuze? Bekijk de keuzehulp E-bikes.