E-bike keuzehulp
Welke e-bike past het beste bij mij?


Nederlanders fietsen wat af. En terecht! Fietsen is goedkoop, gezond, handig en leuk. Geen wonder dus dat er heel veel keus is als het gaat om fietsen. De e-bikes ofwel elektrische fietsen zijn in opmars. Maar hoe vindt u de juiste e-bike en waar moet u op letten? Hieronder leggen wij uit waar u op moet letten om tot de juiste fiets te komen.


Image

Voor- achterwiel- of middenmotor?

Sinds het begin van de elektrische fietsen zijn er tal van verschillende motorsystemen op de markt gebracht. Daarbij zit de motor telkens op een andere plek, zo zag u eerder vaak dat de motor in het voor- of achterwiel zat. Tegenwoordig verkopen wij dit in onze winkel niet meer aangezien de middenmotoren van veel hogere kwaliteit zijn. Op dit moment rijden de middenmotoren het meest natuurlijk en zijn bovendien het minst storingsgevoelig en daardoor veel betrouwbaarder ten opzichte van de andere systemen. Uiteraard is het niet zo dat elke middenmotor hetzelfde is, ook hierin zijn weer verschillende merken en types. Wij werken op het moment vooral met Bosch en Yamaha middenmotoren aangezien hun een betrouwbare motor leveren en doordat ze zulke grote bedrijven zijn ook goede service en garantie aanbieden.

WAAR ZIT DE ACCU?

Goede vraag! We zijn heel benieuwd hoe u de fiets gaat gebruiken. De fietsen waarbij de accu wordt verwerkt in het frame zijn over het algemeen zwaarder dan wanneer de accu achterop zit, echter verbetert de stabiliteit sterk bij een accu in het midden. Elektrische fietsen van € 2000,- tot en met € 2500,- euro worden over het algemeen nog uitgevoerd met een accu op de bagagedrager. E-bikes met de accu in het midden zijn over het algemeen wat duurder omdat de ontwikkelingskosten voor onder andere het frame hoger liggen. Dit is dan ook de reden waarom veel fietsen met een accu in het frame vaak beginnen vanaf zo’n 2800 euro.

DICHTE KETTINGKAST, DERAILLEUR OF RIEMAANDRIJVING?

We zien dat steeds meer mensen de overstap maken naar een derailleur versnellingssysteem aangezien dit lichter fietst, het frame is lichter en de motor kan zijn kracht efficiënter kwijt. Het scheelt over het algemeen maar liefst 1,5 kilogram ten opzichte van een fiets met een versnellingssysteem in de naaf. Fietst u vooral tijdens de mooie dagen en gaat u niet de weg op met slecht weer dan vergt de derailleurversnelling erg weinig onderhoud, vooral als u netjes uw onderhoudsbeurten bij ons laat doen.

Mocht u door weer en wind op de fiets naar uw werk gaan dan zorgt een derailleurversnelling voor meer onderhoud aangezien de ketting gesmeerd moet blijven anders slijt de ketting sneller. Bent u dus iemand die door weer en wind fietst, dan is een riemaandrijving een mooie uitkomst. Aangezien zo’n Gates (merk riem) riemaandrijving minder onderhoud nodig heeft dan een ketting.

Tenslotte kunt u ook nog kiezen voor de dichte kettingkast die vaak worden gemonteerd bij stadsfietsen. Het voordeel van dit systeem is dat het makkelijk is om ook bij stilstand te schakelen. Staat u met een te zware versnelling bij het verkeerslicht in de stad dan kunt u makkelijk terugschakelen. Dit is bij een derailleursysteem niet mogelijk omdat u dan alleen kunt schakelen bij een trappende beweging. Weet u nog niet wat u moet kiezen klik hier dan verder voor onze uitgebreide informatie over alle schakelsystemen.

WELKEN ACCU HEB IK NODIG?

Hoeveel kilometers bent u van plan om te gaan fietsen? Dat is de vraag die u zich moet stellen als u de keuze moet maken welke accu nodig heeft. Tegenwoordig heeft u al de keuze over een 300, 400, 500 en 625 watt accu. Bovendien zijn er tegenwoordig al fietsen waarbij er dubbele accu’s kunnen worden gemonteerd voor extra veel kilometers, ideaal voor mensen die bijvoorbeeld fietsvakanties doen met hun e-bike. De meest verkochte accu in de winkel is op dit moment nog steeds een 400 watt accu waarbij we uit ervaringen van klanten horen dat ze daarmee rond de 100 kilometer kunnen fietsen op eco-ondersteuning.

FIETS OP MAAT!

De houding op een nieuwe fiets is natuurlijk erg belangrijk. Wij bieden de service om altijd aanpassingen te kunnen doen op uw nieuwe fiets. Een ander stuur die wat hogerop komt omdat u rechtop wilt fietsen? Wij doen het voor u! Ons doel is namelijk om u de juiste keuze te laten maken qua fiets maar ook dat u er lekker op komt te zitten en u altijd met een glimlach op uw fiets stapt zonder na de tijd last van pijntjes te hebben.

PROEFRIT?

Met deze e-bike keuzehulp willen we u zo goed mogelijk informeren om de juiste keuze te maken. Uiteraard is het erg lastig om een keuze te maken via het internet. Wij nodigen u graag uit in onze winkel om met één van onze e-bike specialisten naar de fiets te zoeken die het beste bij u past. De juiste keuze maken kunt u pas wanneer u een aantal fietsen heeft geprobeerd. Onze winkels zijn dan wel mooi groot en overzichtelijk maar het proefrijden kunt u het beste op de openbare weg doen aangezien u dan ook even op bijvoorbeeld klinkers kunt fietsen om te voelen hoe comfortabel de fiets nu eigenlijk is.

Benieuwd naar al onze e-bikes klik hier voor alle fietsen!

Waarom een fiets aanschaffen bij ten Tusscher?


Ten Tusscher staat voor topkwaliteit Fietsen. Onze vestigingen in Enschede en Almelo hebben ieder zo zijn specialisten voor u klaar staan, zodat u altijd de juiste aandacht krijgt. Bij ons vindt u de volgende top merken: Cannondale, Trek, KOGA, Giant, Santos, Idworx, Riese & Müller en nog veel meer! Wij ruilen natuurlijk uw fiets in en kunt u gebruik maken van onze uitstekende service. Kom snel een kijkje nemen in één van onze prachtige winkels.


Deskundig advies

Onze medewerkers zijn technisch zéér deskundig en kunnen u van persoonlijk advies voorzien. Wij hebben voor elke fiets een specialist klaar staan.

Ruime keuze high end fietsen

Of het nou gaat om een racefiets, gravelbike, mountainbike of elektrische fiets. Samen met onze collega’s kijk je naar de juiste opties. Op deze manier gaat de fiets 100% gaat bevallen.

Bikefitting

Een short-fit (t.w.v. € 115,-) voeren wij kosteloos uit bij geselecteerde racefietsen en mountainbikes.

50 jaar ervaring!

Met meer dan 50 jaar ervaring is Ten Tusscher de specialist in fietsen, service, onderhoud en accessoires..

Altijd vervangend vervoer

Wij vinden het heel belangrijk dat u kunt blijven fietsen als uw fiets bij ons voor onderhoud staat. Daarom krijgt u van ons altijd gratis een leenfiets mee, of dat nou een stadfiets of E-bike is.

Twee prachtige Vestigingen

Met twee mooie locaties in
Enschede en Almelo