E-bike keuzehulp
Welke e-bike past het beste bij mij?


Nederlanders fietsen wat af. En terecht! Fietsen is goedkoop, gezond, handig en leuk. Geen wonder dus dat er heel veel keus is als het gaat om fietsen. De e-bikes ofwel elektrische fietsen zijn in opmars. Maar hoe vindt u de juiste e-bike en waar moet u op letten? Onze specialisten in de winkel leggen u dat graag uit en zoeken de fiets die het beste bij u past.


Image

Welke motor?

De afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van motoren van elektrische fietsen. Voorwielmotoren verdwijnen meer naar de achtergrond en middenmotoren winnen aan populariteit. De plek van de motor is voor een groot deel bepalend voor de rijeigenschappen van de fiets. De Bosch middenmotoren bewijzen al langere tijd uiterst betrouwbaar te zijn en door de verplaatsing van het voorwiel naar het midden van het frame zorgt voor meer stabiliteit tijdens het fietsen.

Welke accu?

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben van de elektrische ondersteuning, maar niet iedereen fietst even ver. Bij de meeste fietsen kunt u de grootte van de Bosch accu zelf kiezen. Hieronder heeft u een aantal keuzes en welke actieradius elke Bosch accu heeft.

300WH 70–80 km
400WH 100-110km
500WH 120-130km
625WH 140-150km

Deze waardes zijn gemeten in de ECO-stand. Wilt u een beter beeld van de actieradius bij de andere standen dan leggen onze specialisten dat graag aan u uit.

De actieradius berekenen

Waarom een fiets aanschaffen bij ten Tusscher?


Ten Tusscher staat voor topkwaliteit Fietsen. Onze vestigingen in Enschede en Almelo hebben ieder zo zijn specialisten voor u klaar staan, zodat u altijd de juiste aandacht krijgt. Bij ons vindt u de volgende top merken: Cannondale, Trek, KOGA, Giant, Santos, Idworx, Riese & Müller en nog veel meer! Wij ruilen natuurlijk uw fiets in en kunt u gebruik maken van onze uitstekende service. Kom snel een kijkje nemen in één van onze prachtige winkels.


Deskundig advies

Onze medewerkers zijn technisch zéér deskundig en kunnen u van persoonlijk advies voorzien. Wij hebben voor elke fiets een specialist klaar staan.

Ruime keuze high end fietsen

Of het nou gaat om een racefiets, gravelbike, mountainbike of elektrische fiets. Samen met onze collega’s kijk je naar de juiste opties. Op deze manier gaat de fiets 100% gaat bevallen.

Bikefitting

Een short-fit (t.w.v. € 115,-) voeren wij kosteloos uit bij geselecteerde racefietsen en mountainbikes.

50 jaar ervaring!

Met meer dan 50 jaar ervaring is Ten Tusscher de specialist in fietsen, service, onderhoud en accessoires..

Altijd vervangend vervoer

Wij vinden het heel belangrijk dat u kunt blijven fietsen als uw fiets bij ons voor onderhoud staat. Daarom krijgt u van ons altijd gratis een leenfiets mee, of dat nou een stadfiets of E-bike is.

Twee prachtige Vestigingen

Met twee mooie locaties in
Enschede en Almelo

Welke houding?

U heeft natuurlijk een voorkeur qua houding op de fiets. Met e-bikes heeft u ook keuze uit verschillende zit houdingen, zo heeft u een sportieve houding en een rechte houding. Het allerbelangrijkste is dat u comfortabel op de fiets zit, daarom is het heel belangrijk om een e-bike uit te proberen. U mag bij ons in altijd een grondige proefrit maken.