Cannondale technologieën

Cannondale technologieën

De engineers van Cannondale hebben in de loop der jaren vele technologieën gelanceerd. CAAD - Cannondale Advanced Aluminum Design - is wellicht de bekendste. Maar ook BallisTec carbon, SAVE en Kingpin zijn bekende voorbeelden. 

SmartForm aluminium

SmartForm aluminium frames kenmerken zich door extreem nauwkeurige wanddikteverdeling en buisvormen, met maximale stijfheid en sterkte als resultaat. De gladde lassen creëren de sterkst mogelijke verbindingen. Cannondale onderscheidt 4 types. C1 Premium, C1, C2 en C3.

SmartForm C1 Premium

SmartForm C1 Premium is het obsessief geoptimaliseerde aluminium van Cannondale, voor wanneer zelfs de laatste gram belangrijk is. In tegenstelling tot andere SmartForm types wordt er 6069 alloy legering gebruikt. Het is duurder en moeilijker te bewerken, maar resulteert in een lichter en stijver frame.

SmartForm C1

SmartForm C1 aluminium constructies van 6061-alloy legering, zijn frames waarbij alle overtollig materiaal wordt verwijderd. Door de buivormen optimaal te vormen door hydroforming, gladde dubbele lasnaden en andere technische aspecten is dit het meest lichte en stijve aluminium frame in de lijn C1, C2 en C3.

SmartForm C2

Smartform C2 aluminium frames zijn net wat minder technisch hoogstaand dan de C1-frames. Mede ook omdat C1 arbeidsintensiever is en dus niet alle frames zo kunnen worden gebouwd. C2 gebruikt ook enkele geavanceerde technieken van de C1. Het is enkel net iets minder dan C1 in gewicht en stijfheid, maar nog steeds “worldclass”, zoals Cannondale het zelf noemt.

SmartForm C3

SmartForm C3 is de samenkomst van prestatiegericht obsessie en gezond verstand. Opgebouwd met veelal dezelfde geavanceerde technieken, alleen minder kostbaar in arbeidsintensiteit. Minder agressieve lijnen en vormen. Dit is het instapniveau van de aluminium constructies van Cannondale.

BallisTec carbon

BallisTec is de door Cannondale gepatenteerde carbon constructie hoge mate van sterkte en stijfheid. Deze techniek stelt de makers in staat grenzen aan lichtheid te verleggen zonder in te boeten op kracht en stijfheid. Cannondale maakt gebruik  van de meest geavanceerde materialen gecombineerd met de meest geavanceerde technieken en designs. Zowel op mountainbikes als racefietsen wordt dit carbonsoort toegepast. Alle voordelen geven de rijder de meeste voordelen voor een comfortabele en prestatiegerichte rit. 

Het begint met de basis van ultrasterke vezels die ook worden gebruikt voor militaire doeleinden. Slagvast carbon van bepantsering en hars dat ook voor honkbalknuppels wordt gebruikt. Licht, stijf en enorm duurzaam en sterk. Door de vezels en hars richtingsspecifiek te te fabriceren onststaat er een extreem stijf geheel dat bestand is tegen hoge belastingen. 

BallisTec is er in 2 versies: BallisTec Hi-MOD en BallisTec Carbon.

 

BallisTec Hi-MOD

BallisTec at it's best! Beide technologieën zijn ijzersterk met de sterke vezels zoals hierboven beschreven. Hi-MOD is echter gemaakt van de meest geavanceerde mix van hoogwaardige carbonvezels. Door de enorme stijfheid kan er minder materiaal worden gebruikt, zodat de totale structuur lichter is dan bij de 'normale' BallisTec. Hi-MOD frames geven de berijder de mogelijkheid de prestaties en handeling tot een uiterste te drijven.