Cannondale technologieën?>

Cannondale technologieën

De engineers van Cannondale hebben in de loop der jaren vele technologieën gelanceerd. CAAD - Cannondale Advanced Aluminum Design - is wellicht de bekendste. Maar ook BallisTec carbon, SAVE en Kingpin zijn bekende voorbeelden. 

SmartForm aluminium

SmartForm aluminium frames kenmerken zich door extreem nauwkeurige wanddikteverdeling en buisvormen, met maximale stijfheid en sterkte als resultaat. De gladde lassen creëren de sterkst mogelijke verbindingen. Cannondale onderscheidt 4 types. C1 Premium, C1, C2 en C3.

SmartForm C1 Premium

SmartForm C1 Premium is het obsessief geoptimaliseerde aluminium van Cannondale, voor wanneer zelfs de laatste gram belangrijk is. In tegenstelling tot andere SmartForm types wordt er 6069 alloy legering gebruikt. Het is duurder en moeilijker te bewerken, maar resulteert in een lichter en stijver frame.

SmartForm C1

SmartForm C1 aluminium constructies van 6061-alloy legering, zijn frames waarbij alle overtollig materiaal wordt verwijderd. Door de buivormen optimaal te vormen door hydroforming, gladde dubbele lasnaden en andere technische aspecten is dit het meest lichte en stijve aluminium frame in de lijn C1, C2 en C3.

SmartForm C2

Smartform C2 aluminium frames zijn net wat minder technisch hoogstaand dan de C1-frames. Mede ook omdat C1 arbeidsintensiever is en dus niet alle frames zo kunnen worden gebouwd. C2 gebruikt ook enkele geavanceerde technieken van de C1. Het is enkel net iets minder dan C1 in gewicht en stijfheid, maar nog steeds “worldclass”, zoals Cannondale het zelf noemt.

SmartForm C3

SmartForm C3 is de samenkomst van prestatiegericht obsessie en gezond verstand. Opgebouwd met veelal dezelfde geavanceerde technieken, alleen minder kostbaar in arbeidsintensiteit. Minder agressieve lijnen en vormen. Dit is het instapniveau van de aluminium constructies van Cannondale.

BallisTec carbon

BallisTec is de door Cannondale gepatenteerde carbon constructie hoge mate van sterkte en stijfheid. Deze techniek stelt de makers in staat grenzen aan lichtheid te verleggen zonder in te boeten op kracht en stijfheid. Cannondale maakt gebruik van de meest geavanceerde materialen gecombineerd met de meest geavanceerde technieken en designs. Zowel op mountainbikes als racefietsen wordt dit carbonsoort toegepast. Alle voordelen geven de rijder de meeste voordelen voor een comfortabele en prestatiegerichte rit. 

Het begint met de basis van ultrasterke vezels die ook worden gebruikt voor militaire doeleinden. Slagvast carbon van bepantsering en hars dat ook voor honkbalknuppels wordt gebruikt. Licht, stijf en enorm duurzaam en sterk. Door de vezels en hars richtingsspecifiek te te fabriceren ontstaat er een extreem stijf geheel dat bestand is tegen hoge belastingen. 

Cannondale hanteert anno 2023 in 4 versies: 0 series, Leichtbau, Hi-MOD en Carbon. Daarbij moet gezegd worden, dat Leichbau - tot nu toe - slechts alleen voor de SuperSix EVO Leichbau werd gebruikt.

 

Series 0

Met de komst van de LAB71 fietsen in 2023, heeft Cannondale Series 0 carbon gelanceerd. Carbon met een nieuwe lay-up met nanotechnologie. Geavanceerde vezels en hars zorgen voor ongeëvenaarde sterkte- en stijfheidseigenschappen. Met minder materiaal kan er meer bereikt worden.

Hi-MOD

BallisTec at it's best! Beide technologieën zijn ijzersterk met de sterke vezels zoals hierboven beschreven. Hi-MOD is echter gemaakt van de meest geavanceerde mix van hoogwaardige carbonvezels. Door de enorme stijfheid kan er minder materiaal worden gebruikt, zodat de totale structuur lichter is dan bij de 'normale' BallisTec. Hi-MOD frames geven de berijder de mogelijkheid de prestaties en handeling tot een uiterste te drijven.

Cannondale SmartSense

Het SmartSense systeem van Cannondale is een intelligent systeem met lichten en een radar voor verkeer dat van achter nadert. Het werkt op een verwijderbare accu onderin de schuine framebuis.  Het systeem is geïntegreerd in de Synapse racefietsen en is gemaakt om je veiliger te houden door zichtbaar te zijn. Slimme dagrijverlichting past zich automatisch aan de omgeving aan en past zich aan zodra de radar achteropkomend verkeer detecteert. De radar range is tot 140 meter. Ook werkt het als remlicht wanneer je snelheid mindert. SmartSense is in te stellen via de Cannondale app.

De Synapse met SmartSense is er in 3 variaties:
L | Lights: Voorzien van dagrijlichten voor optimale zichtbaarheid
RL | Radar en Lights: Rader voor achteropkomend verkeer en verlichting voor zicht en zichtbaarheid
RLE | Rader, Lights en Elektronische schakelen: the full package

Cannondale SmartSense video

Bekijk de video hieronder voor visuele uitleg over SmartSense.

 

 

Shop Synapse

Cannondale App

Met de Cannondale app houd je onder andere al je ritgegevens bij. Het registreert automatisch je activiteiten. Daarnaast helpt de app je te herinneren aan de onderhoudsperiodes van je fiets of e-bike.

Somminge Cannondale fietsen zijn uitgerust met een Wielsensor. Deze start met opnemen van je rit zodra je begint te fietsen. Deze sensor kan 30 ritten registreren voordat je moet synchroniseren met de app. Combineer de app en de wielsensor voor de meest nauwkeurige gegevens zoals real-time snelheid, afstand en de tijd dat je actief was.

Cannondale SmartSense met de app

Gebruik de app om je SmartSense in te stellen. Zet je remlichtfunctie aan of uit, laat de lampen reageren op achteropkomend verkeer en stel de modi van de verlichting in.