Bosch <u>E-bike systemen</u>

Bosch E-bike systemen

Het bekende merk Bosch is bij ons in de winkel absoluut het meestverkochte systeem. Uiteraard is dat niet voor niets, de motor is namelijk van een erg hoge kwaliteit en bovendien wordt de motor constant doorontwikkeld. Waar u bij eerdere middenmotoren vaak nog de motor hoorde zoemen tijdens het fietsen is dat bij de nieuwe Bosch motoren vrijwel niet meer het geval. Om je een beetje wegwijs te maken in de verschillende motoren van Bosch hebben we ze hieronder stuk voor stuk uitgelegd.

Bosch <strong>Active Line</strong>

Bosch Active Line

De Active Line middenmotor is een perfecte keuze voor mensen die een goede betrouwbare elektrische fiets willen maar niet de hoofdprijs willen betalen. Zo kun je al vanaf 2000,- euro met een Bosch Active Line middenmotor rijden. Fiets je vooral op vlakke wegen en in de stad dan is de Active Line motor van Bosch ideaal. De motor heeft wat minder kracht dan de duurdere modellen van Bosch maar beschikt nog steeds over 40 Nm koppel. Ondanks het lagere koppel ten opzichte van de andere types fietst de motor wel erg natuurlijk en is die net zo stil als de duurdere Active Line Plus motor.

Bosch <strong>Active Line Plus</strong>

Bosch Active Line Plus

Één van onze bestverkochte motoren in onze winkel is de Bosch Active Line Plus motor, waarom zul je denken? De Bosch Active Line Plus motor beschikt namelijk over 50 Nm koppel wat voor in Nederland over het algemeen meer dan voldoende is, hiermee komt u met gemak de Limburgse heuvels over bijvoorbeeld. Bovendien is de Active Line Plus motor de stilste motor van Bosch wat dan ook de belangrijkste eigenschap is waarom mensen voor deze motor kiezen. Hoe fijn is het namelijk als je door rustig gebied aan het fietsen bent en je hoort alleen het geluid van de vogels.

Bosch <strong>Performance Line Cruise</strong>

Bosch Performance Line Cruise

Op veel sportievere fietsen wordt tegenwoordig vaak de Bosch Performance Line Cruise gemonteerd. De motor beschikt over een koppel van maar liefst 65 Nm waardoor deze motor ook geschikt is voor het fietsen in bijvoorbeeld de Alpen. Bovendien reageert de Performance Line Cruise motor net iets sneller dan de Active Line Plus motor waardoor deze ook over een sportiever rijgedrag beschikt. We hadden het net al gehad bij de andere motoren over het geluid maar de Performance Line Cruise motor behoort tot één van de stilste aandrijvingen met zo’n hoge koppel. 

Bosch<strong> Performance Line CX</strong>

Bosch Performance Line CX

De krachtigste motor van Bosch is de Performance Line CX. Dit is de motor die niet voor niets ook op de meeste e-mountainbikes wordt gemonteerd. Het is de motor met maar liefst 85 Nm koppel wat zorgt voor een ontzettend snelle acceleratie en bovendien zult u elke berg of heuvel omhoog komen. Het is absoluut het topmodel van Bosch en daarom wordt deze vaak gemonteerd bij sportieve fietsen. Zo ziet u de motor onder andere op veel Cannondale en Riese-Müller fietsen aangezien deze fietsen sportief zijn maar ook erg geschikt voor fietsvakanties.

Bosch <strong>Performance Line Speed</strong>

Bosch Performance Line Speed

Zoals de naam al zegt is dit de motor die speciaal is gemaakt voor de high-speed fietsen ook wel speed pedelecs genoemd. De normale motoren worden begrensd tot een snelheid van maximaal 25 km/u. De Bosch Performance Line Speed motor ondersteunt tot een maximale snelheid van maar liefst 45 km/u. Deze motor heeft een groter vermogen van maar liefst 350 watt om meer ondersteuning te geven om ook die hoge snelheden te halen. Het gewicht van deze Speed motor is bovendien ook nog lichter met slechts 2,9 kilo ten opzichte van 3,2 kilo bij de normale Performance motor.

Bosch <strong>Displays</strong>

Bosch Displays

Naast de verschillende motoren heeft Bosch ook verschillende displays met verschillende opties. Zo zijn er namelijk de types Intuvia, Purion, Kiox, Nyon en Cobi. Hieronder leggen we kort uit de eigenschappen per display.

Bosch Purion display

Het Purion display van Bosch is de meest eenvoudige display van Bosch met de minste informatie. Het display wordt altijd aan de linkerkant van het stuur bevestigd en de bediening zit vast aan het display. U kunt de snelheid, afstand, totaalafstand en actieradius aflezen op de display. Verder kunt u de verlichting en loopondersteuning bedienen met dit display. Het display is niet afneembaar en zit vast op het stuur.

Bosch Intuvia display

Het meest bekende display van Bosch is deze Intuvia. Het display is standaard afneembaar maar kunnen wij ook vastzetten als u dat liever heeft. De Intuvia geeft meer informatie en bovendien zelfs schakeladvies om het verbruik van de accu te verminderen. Het Intuvia display wordt midden op het stuur bevestigd en beschikt over een afzonderlijke bediening die ook links aan het stuur wordt bevestigd zodat u met uw duim het display makkelijk kan bedienen.

Bosch Kiox

Voor de sportieve fietser of voor degene die net wat meer informatie wil is de Kiox pas geleden uitgebracht. Dit is een display die beschikt over een geweldig mooi compact design en zelfs over een kleurenscherm zodat alles goed leesbaar is. Bovendien is deze ook te koppelen met de Bosch e-bike connect app.

Bosch Nyon

Voor de sportieve fietser of voor degene die net wat meer informatie wil is de Kiox pas geleden uitgebracht. Dit is een display die beschikt over een geweldig mooi compact design en zelfs over een kleurenscherm zodat alles goed leesbaar is. Bovendien is deze ook te koppelen met de Bosch e-bike connect app.

Bosch Cobi

Het Cobi systeem van Bosch is een ander systeem dan alle andere displays die we net hebben uitgelegd. Het Cobi systeem moet namelijk gecombineerd worden met je telefoon en de Cobi Bike App. Het bedienen van het systeem gaat dan namelijk via je telefoon. Het voordeel hiervan is dat je snel routes kunt rijden vanuit bijvoorbeeld Google Maps.

Ontdek onze <u>E-bikes</u>

Ontdek onze E-bikes

Bekijk onze top kwaliteit elektrische fieten van onder meer Cannondale, Riese & Müller en Koga.