Bosch <u>E-bike systemen</u>?>

Bosch E-bike systemen

Het bekende merk Bosch is bij ons in de winkel absoluut het meestverkochte systeem. Uiteraard is dat niet voor niets, de motor is namelijk van een erg hoge kwaliteit en bovendien wordt de motor constant doorontwikkeld. Waar u bij eerdere middenmotoren vaak nog de motor hoorde zoemen tijdens het fietsen is dat bij de nieuwe Bosch motoren vrijwel niet meer het geval. Om je een beetje wegwijs te maken in de verschillende motoren, displays en accu's van Bosch hebben we ze hieronder stuk voor stuk uitgelegd.

Smart systeem

Het Smart systeem is de toekomst van de e-bikes met volledige connectiviteit. Binnen die systeem zijn alle onderdelen van de ondersteuning met elkaar verbonden: eBike Flow-app op je smartphone, de accu, het display, de bedieningseenheid, de motor en het Bosch eBike ABS. Alle functies zijn te bedienen via de eBike Flow-app. Functies van dit systeem zijn bijvoorbeeld:

Bosch eBike ABS | veilig remmen op iedere ondergrond
Hill Hold | voorkomt terugrollen op een steile helling
eBike alarm | beveiliging tegen diefstal met oa. tracefuntie
eBike Flow-app | personaliseer je instellingen en heb volledige controle over de functies
Rijmodi | geniet van meer rijmodi dan met eBike-systeem 2

eBike-systeem 2

Het e-Bike-systeem 2 van Bosch verbindt alle componenten harmonieus met elkaar. Het biedt tevens een ruime keuze uit onderdelen met keuze uit verschillende motoren, displays en accu's. Maak verbinding met de eBike Connect-app om je rijervaring individueler en comfortabeler te maken. Dit systeem kent maximaal 5 rijmodi. Mogelijkheden hangen verder af van het display van je e-bike. Zo kan je genieten van e-shift, premium Lock of eSuspension.

Bosch Active Line eBike-systeem 2

De Active Line middenmotor is een perfecte keuze voor mensen die een goede betrouwbare elektrische fiets willen maar niet de hoofdprijs willen betalen. Zo kun je al vanaf 2000,- euro met een Bosch Active Line middenmotor rijden. Fiets je vooral op vlakke wegen en in de stad dan is de Active Line motor van Bosch ideaal. De motor heeft wat minder kracht dan de duurdere modellen van Bosch maar beschikt nog steeds over 40 Nm koppel. Ondanks het lagere koppel ten opzichte van de andere types fietst de motor wel erg natuurlijk en is die net zo stil als de duurdere Active Line Plus motor.

Bekijk alle e-bikes met Active Line motor

Bosch Active Line Plus eBike-systeem 2

Één van onze bestverkochte motoren in onze winkel is de Bosch Active Line Plus motor, waarom zul je denken? De Bosch Active Line Plus motor beschikt namelijk over 50 Nm koppel wat voor in Nederland over het algemeen meer dan voldoende is, hiermee komt u met gemak de Limburgse heuvels over bijvoorbeeld. Bovendien is de Active Line Plus motor de stilste motor van Bosch wat dan ook de belangrijkste eigenschap is waarom mensen voor deze motor kiezen. Hoe fijn is het namelijk als je door rustig gebied aan het fietsen bent en je hoort alleen het geluid van de vogels.

Bekijk alle e-bikes met Active Line Plus motor

Bosch Performance Line eBike-systeem 2

Op veel sportievere fietsen werd tot voor kort vaak de Bosch Performance Line gemonteerd. De motor beschikt over een koppel van maar liefst 65 Nm waardoor deze motor ook geschikt is voor het fietsen in bijvoorbeeld de Alpen. De eBike-systeem 2 variant biedt 300% ondersteuningsniveau. Bovendien reageert de Performance Line motor net iets sneller dan de Active Line Plus motor waardoor deze ook over een sportiever rijgedrag beschikt. We hadden het net al gehad bij de andere motoren over het geluid, maar de Performance Line motor behoort tot één van de stilste aandrijvingen met zo’n hoge koppel. 

Bekijk alle e-bikes met Performance Line motor

Bosch Performance Line Smart systeem

De nieuwe Performance Line motor heeft een hogere koppel dan de vorige, namelijk 75Nm. Het heeft een auto-modus de reageert op vermindering van snelheid als je bijvoorbeeld bergop rijdt of de Afsluitdijk met tegenwind trotseert. De modus genereert dan automatisch de juiste ondersteuning. ABS biedt krachtige en natuurlijk remondersteuning, buiten de verharde wegen rem je zo veilig en zorgeloos. Voor ABS moet de fiets uitgerust zijn met sensoren in beide wielen.

Bosch Performance Line CX eBike-systeem 2

De krachtigste motor van Bosch is de Performance Line CX. Dit is de motor die niet voor niets ook op de meeste e-mountainbikes wordt gemonteerd. Het is de motor met maar liefst 85 Nm koppel wat zorgt voor een ontzettend snelle acceleratie en bovendien zult u elke berg of heuvel omhoog komen. Het is absoluut het topmodel van Bosch en daarom wordt deze vaak gemonteerd bij sportieve fietsen. Zo ziet u de motor onder andere op veel Cannondale en Riese-Müller fietsen aangezien deze fietsen sportief zijn, maar ook erg geschikt voor fietsvakanties.

Bekijk alle e-bikes met Performance Line CX motor

Bosch Performance Line CX Smart systeem

De krachtigste motor van Bosch is de Performance Line CX. Nu ook volledig verbonden met andere componenten van e-bike. Met de eBike Flow-app heb je toegang tot nog meer smartfuncties. De maximale koppel is nog steeds 85Nm en het ondersteuningsniveau is net als bij de vorige versie 340%. Je geniet bij deze versie onder meer van slimme loopondersteuning en terugrolbeveiliging. Daarnaast heeft deze versie een eMTB-modus. Hiermee heb je optimale controle door het intuïtieve bedieningsgemak. Je hoeft minder te schakelen tussen rijmodi. Ook de Tour+-modus is zo'n smart functie waarmee je niet meer handmatig hoeft te schakelen tussen rijmodi. 

Bosch Performance Line CX Race Smart systeem

Speciaal voor zware eMTB races is de Performance Line CX Race motor ontwikkeld. De meest veeleisende trails, steile klimmen en lange etappes zijn een prooi voor de unit. Het beschikt over Hilld Hold functie, die ervoor zorgt dat je fiets op een steile klim niet terugloopt tijdens de loopondersteuning. 

Deze motor weegt slecht 2.75 kg en is daarmee de lichtste van alle Bosch motoren. De behuizing is speciaal voor e-mtb en kan tegen een stootje. Met 400% ondersteuningsniveau en 85Nm koppel is dit een heel stevige en krachtige motor.

Bosch Performance Line Speed

Zoals de naam al zegt, is dit de motor die speciaal is gemaakt voor de high-speed fietsen ook wel speed pedelecs genoemd. De normale motoren worden begrensd tot een snelheid van maximaal 25 km/u. De Bosch Performance Line Speed motor ondersteunt tot een maximale snelheid van maar liefst 45 km/u. Deze motor heeft een groter vermogen van maar liefst 350 watt om meer ondersteuning te geven om ook die hoge snelheden te halen. Met een koppel van 85Nm kun je het rijgedrag gerust sportief noemen. Het gewicht van deze Speed motor is bovendien ook nog lichter met slechts 2,9 kilo ten opzichte van 3,2 kilo bij de normale Performance motor.

De Smart uitvoering is even krachtig, het verbindt alle componenten van de e-bike met elkaar voor een intuïtieve fietsbeleving.

Bekijk alle e-bikes met Performance Line Speed motor

Bosch Cargo Line

De Cargo Line van Bosch is speciaal voor elektrische bakfietsen ontwikkeld. Het geeft krachtige ondersteuning van 85Nm en heeft een turbo-modus die tot 400% krachtige ondersteuning over het totale snelheidsbereik geeft. In combinatie met een DualBattery tot wel 1250Wh ervaar je de beste prestaties van kracht en actieradius. De Cargo Line is er met Smart Systeem of als e-Bike-systeem 2. De Smart uitvoering koppel je aan de eBike Flow-app zodat je geniet van maximale functies en geïndividualiseerde rijmodi.

Bekijk alle e-bikes met Cargo Line motor

Bosch apps

Je e-bike koppelen aan de app zorgt dat je van de volledige functionaliteit kunt genieten.

E-Bike connect
Deze is koppelt je smartphone aan het Kiox of Nyon display. Profiteer van navigatie-opties en leg je ritten vast. 

Flow app
Deze app werkt binnen het Smart systeem en is de controlroom voor dat systeem. Je bedient er alle functies mee. Pas je e-bike naar je eigen voorkeuren aan. Download nieuwe functies en installeer simpel via Bluetooth. Enkele topfuncties zijn: eBike alarm, eBike Lock, Navigatie en individuele rijmodi.

COBI Bike app
Lees de info over het COBI display verderop.

 

Bosch <strong>Displays</strong>

Bosch Displays

Naast de verschillende motoren heeft Bosch ook verschillende displays met verschillende opties. Zo zijn er namelijk de types Intuvia, Intuvia 100 Smart, Purion, Kiox, Kiox 300 en Nyon. Hieronder leggen we kort uit de eigenschappen per display. 

Bosch Purion display

Het Purion display van Bosch is de meest eenvoudige display van Bosch met de minste informatie. Het display wordt altijd aan de linkerkant van het stuur bevestigd en de bediening zit vast aan het display. Je hebt de beschikking over 5 ondersteuningsniveaus.  Je kunt de laadtoestand, snelheid, rijmodus, actieradius, tripafstand en totale afstand aflezen op dit display. Verder kun je de verlichting en loopondersteuning bedienen. Het display is niet afneembaar en zit vast op het stuur.

 

Bosch Intuvia Display

Het meest bekende display van Bosch is deze Intuvia. Het display is standaard afneembaar, maar kunnen wij ook vastzetten als je dat liever hebt. De Intuvia geeft meer informatie en bovendien zelfs schakeladvies om het verbruik van de accu te verminderen. Het Intuvia display wordt midden op het stuur bevestigd en beschikt over een afzonderlijke bediening die ook links aan het stuur wordt bevestigd zodat je met je duim het display makkelijk kan bedienen. Intuvia kent 4 ondersteuningsstanden (turbo - sport/eMTB - tour - eco) en een walk-assist die werkt tot 6 km. p/u.

Bosch Intuvia 100 Smart display

De Intuvia 100 is een prachtig compact display dat bediend wordt door een bedieningseenheid op het stuur. Dit smartsysteem heeft de mogelijkheid je schakeladvies te geven en beschikt over diefstalbeveiliging. De Intuvia 100 geeft info over afstand, reisduur, actieradius, snelheid, tijd en rijmodus. Smart loopondersteuning detecteert automatisch of het geactiveerd moeten worden en de Hill Hold voorkomt dat je fiets bergop achteruit rolt. Dit display beschikt over 8 rijdmodi en is te koppelen aan de e-bike Flow-app voor volledige functionaliteit.

Bosch Kiox display

Voor de sportieve fietser of voor degene die net wat meer informatie wil is de Kiox uitgebracht. Dit is een display die beschikt over een geweldig mooi compact design en zelfs over een kleurenscherm zodat alles goed leesbaar is. De Kiox heeft 4 ondersteuningsmodi. Bovendien is deze ook te koppelen met de Bosch e-bike connect app. Daarmee kun je onder andere routes plannen, je ritten analyseren en door de Bluetooth verbinding kun je een compatibele hartslagmeter koppelen en live je hartslag bekijken. De Kiox beschikt over een handige anti-diefstal feature: Lock. Wanneer je de Kiox verwijdert wordt de motorondersteuning gedeactiveerd. 

Bosch Kiox 300 Smart display

Dit is het Kiox display, maar dan met smart systeem en meer rijmodi. Dit is je intelligente en robuuste begeleider voor sportieve tochten. Het kleurenscherm wordt bediend met LED remote of Mini Remote. Via de eBike Flow-app personaliseer je het systeem en beschik je over maximale functionaliteit. 

 

Bosch Nyon display

Een zeer rijk uitgerust display voor de fietser die geen informatie wil missen. Kleurendisplay met touchscreen en via de eBike Connect-app verbind je de Nyon met je smartphone en wisselt het gegevens over routes en activiteiten uit. Het display fungeert als navigatie om onbekende wegen te verkennen en als personal trainer door het tonen van fitnessgegevens. 

De navigatiefunctie kent onder andere een lijst met laatste bestemmingen en je kunt je woon- en werkadres vastzetten. De terug naar start functie leidt je altijd terug naar de laatste opgeslagen locatie. In de online-portal van eBike Connect plan je eenvoudig routes om op de Nyon te zetten via je smartphone. En deze slimme navigatie toont zelfs aan de hand van de beschikbare actieradius en ondersteuningsstand of je ingevoerde locatie kunt bereiken. 

Bosch Cobi syteem

Het Cobi (COnnected BIke) systeem van Bosch is een ander systeem dan alle andere displays die we net hebben uitgelegd, een zogenaamde SmartphoneHub. Je smartphone wordt een boordcomputer die aangestuurd wordt door de COBI.Bike-app. Tijdens het fietsen kun je gebruik maken van je lievelingsapps. Het geeft je toegang tot navigatie, muziek, telefoongesprekken, Strava en meer. Bediening is eenvoudig met een bedieningsunit links of rechts op het stuur.

 

SmartphoneGrip

Met gebruik van de eBike Flow app tover je jouw smartphone om in een smart display. Hiermee navigeer je moeiteloos van a naar b. Naast je smartphone als display, gebruik je de LED-remote op het stuur om het systeem te bedienen. De remote is via Bluetooth gekoppeld aan je telefoon. Terwijl je smartphone overuren draait, laadt de SmartphoneGrip de accu van je metgezel op (draadloos of met kabel). De Grip stevig genoeg om je smartphone ook op hobbelige offroad wegen stevig in z'n greep te houden. De displayhouder is tevens te gebruiken voor de Kiox 300.

Opmerking letterlijk van Bosch website:
* De SmartphoneGrip is niet geschikt voor paden met hoogteverschillen van meer dan 15 cm of voor ritten met sprongen.

**De ondersteunde afmetingen van de gebruikte smartphones incl. cameraopbouw en hoesje zijn als volgt: H: 6,8 – 13 mm, B: 67 – 88 mm, L: 123 – 175 mm. Geschikt voor smartphones tot een totaalgewicht van 276 g incl. hoesje. Flip covers en etui-hoesjes worden niet ondersteund.

 

Bosch accu's 

Bosch kent 4 accuposities. Lees verder na de tabel voor uitleg over alle accu's van Bosch.

 

frameaccu | sportief dynamisch

 

bagagedrager | comfortabel gemakkelijk

 

geïntegreerd | stijlvol elegant

 

dual | dubbele energie

PowerPack op frame en in bagagedrager

Powerpack staat voor accu op het frame of in de bagagedrager. Deze is er in 2 varianten: smart systeem * (alleen op het frame) en e-Bike-systeem 2. PowerPacks worden eenvoudig verwijderd om op te laden, maar opladen op de fiets kan ook. De maximale actieradius is afhankelijk van het type motor, daarom vermelden we dat hier niet.

PowerPack 300 | Ideaal voor korte ritjes
PowerPack 400 | Voor het rondje extra
PowerPack 500 | Voor langere afstanden
PowerPack 545 | Voor spontane omwegen
PowerPack 725 | Voor kracht en uithoudingsvermogen

* De nieuwe PowerPack 545 en 725 is momenteel nog niet standaard geleverd bij fietsen, deze worden gedurende eind 2022 geleverd

PowerTube geïntegreerde accu

De PowerTube lithium-ion-accu's zijn compact en worden perfect in het design van de e-bike geïntegreerd. De accu's worden ingebouwd in het frame. 

PowerTube 400 | eBike-systeem 2 - ideaal in de stad in je citybike en voor woon-werkverkeer
PowerTube 500 | eBike-systeem 2 - geschikt voor langere afstanden met trekking of e-MTB's
PowerTube 625 | eBike-systeem 2 - kan ieder avontuur aan met maximale radius en hoogtemeters
PowerTube 500 | Smart systeem - kleinste en compactste, ideaal voor minimalistische e-bikes
PowerTube 625 | Smart systeem - perfecte match voor lange trektochten en e-MTB ritten
PowerTube 750 | Smart systeem - krachtigste PowerTube voor veeleisende tochten, goed voor de bergen

DualBattery voor lange afstanden

Met een DualBattery is geen weg te lang. De ideale oplossing voor tour- en vakantiefietsers. De combinatie van 2 accu's levert tot 1250 Wh en kan met de meeste accu's worden samengesteld. Het DualBattery systeem schakelt slim tussen beide accu's bij laden en ontladen. Beide accu's worden zo gelijkmatig opgeladen en ontladen waarmee de levensduur aanzienlijk wordt verhoogd. 

Ook bij speed pedelecs is een DualBattery een goede optie. Zoals de foto hiernaast op een Trek Allant+ 9.9S met een PowerPack en PowerTube gecombineerd.

Ontdek onze <u>E-bikes</u>?>

Ontdek onze E-bikes

Bekijk onze top kwaliteit elektrische fieten van onder meer Cannondale, Riese & Müller en Koga.