Bosch <u>E-bike systemen</u>?>

Bosch E-bike systemen

Het bekende merk Bosch is bij ons in de winkel absoluut het meestverkochte systeem. Uiteraard is dat niet voor niets, de motor is namelijk van een erg hoge kwaliteit en bovendien wordt de motor constant doorontwikkeld. Op deze pagina geven we je een overzicht van de systemen, waarna je simpel doorklikt naar de info die je zoekt. 

Bosch systemen

Smart systeem

Het Smart systeem is de toekomst van de e-bikes met volledige connectiviteit. Binnen die systeem zijn alle onderdelen van de ondersteuning met elkaar verbonden: eBike Flow-app op je smartphone, de accu, het display, de bedieningseenheid, de motor en het Bosch eBike ABS. Alle functies zijn te bedienen via de eBike Flow-app. Functies van dit systeem zijn bijvoorbeeld:

Bosch eBike ABS | veilig remmen op iedere ondergrond
Hill Hold | voorkomt terugrollen op een steile helling
eBike alarm | beveiliging tegen diefstal met oa. tracefuntie
eBike Flow-app | personaliseer je instellingen en heb volledige controle over de functies
Rijmodi | geniet van meer rijmodi dan met eBike-systeem 2

eBike-systeem 2

Het e-Bike-systeem 2 van Bosch verbindt alle componenten harmonieus met elkaar. Het biedt tevens een ruime keuze uit onderdelen met keuze uit verschillende motoren, displays en accu's. Maak verbinding met de eBike Connect-app om je rijervaring individueler en comfortabeler te maken. Dit systeem kent maximaal 5 rijmodi. Mogelijkheden hangen verder af van het display van je e-bike. Zo kan je genieten van e-shift, premium Lock of eSuspension.

Bosch eBike ABS

Bosch eBike ABS kan blokkeren van het voorwiel en slippen van het achterwiel voorkomen. Met een noodstop blijf je dus veilig in het zadel, zowel op asfalt als op zachte ondergrond. Bosch heeft het systeem ontwikkelt om het passend te maken bij jouw type e-bike. 

Hoe werkt Bosch eBike ABS?

In het heel kort:
Wielsnelheidssensoren merken blokkeren van het wiel op. De remkracht wordt met behulp van de Bosch software automatisch aangepast. Zo wordt het risico op een onfortuinlijke val kleiner gemaakt.

Riese & Müller is een van de toonaangevende merken die dit systeem monteert op haar e-bikes. Het systeem kan niet achteraf worden gemonteerd. Deze e-bikes zijn bij ons te configureren. Mocht je dus een e-bike met ABS willen en wij hebben deze niet in het assortiment, dan kunnen we deze samen met je configureren.

Verschillende modi

Ieder type e-bike heeft ander rijgedrag en dus ander remgedrag. Er zijn 4 ABS modi: Cargo, Touring, Allroad en Trail Ieder met eigen specifieke kenmerken. (zie foto hiernaast)

 

Bosch eBike ABS video

Ontdek onze <u>E-bikes</u>?>

Ontdek onze E-bikes

Bekijk onze top kwaliteit elektrische fieten van onder meer Cannondale, Riese & Müller en Koga.