Bosch <strong>E-bike</strong><u>displays</u>?>

Bosch E-bikedisplays

Bosch meerdere displays en bedieningsunits. De nieuwste passen allemaal binnen het Smart System. Met de eBike Flow app kun je vele instellingen configureren. Maak gebruik van vele instelbare rijmodi, activeer de eBike Lock en maak gebruik van navigatiemogelijkheden. Hieronder lichten we alle schermen van Bosch uit.

Bosch <strong>Displays</strong>

Bosch Displays

Naast de verschillende motoren heeft Bosch ook verschillende displays met verschillende opties. Zo zijn er namelijk de types Purion, Intuvia, Kiox en Nyon. Hieronder leggen we kort uit de eigenschappen per display. (Gebruik het schema tevens als inhoudsopgave om door te klikken)

Smart System E-bike System
Purion 200 Purion
Intuvia 100 Intuvia
Kiox 300 Kiox
Kiox 500 Nyon
Smartphone Grip COBI / Smartphone Hub

Naast de displays zijn er binnen het Smart systeem 3 bedieningsunits beschikbaar. De meestgebruikte is de LED Remote. De andere is een in het frame geïntegreerde System Controller, die weer met een mini-remote kan worden gekoppeld.

 

Bosch apps

Je e-bike koppelen aan de app zorgt dat je van de volledige functionaliteit kunt genieten.

E-Bike connect
Deze is koppelt je smartphone aan het Kiox of Nyon display. Profiteer van navigatie-opties en leg je ritten vast. 

Flow app
Deze app werkt binnen het Smart systeem en is de controlroom voor dat systeem. Je bedient er alle functies mee. Pas je e-bike naar je eigen voorkeuren aan. Download nieuwe functies en installeer simpel via Bluetooth. Enkele topfuncties zijn: eBike alarm, eBike Lock, Navigatie en individuele rijmodi.

COBI Bike app
Lees de info over het COBI display verderop. Deze app is geschikt voor de COBI-Bike en Smartphone Hub als display.

 

Bosch Purion display

Het Purion display van Bosch is de meest eenvoudige display van Bosch met de minste informatie. Het display wordt altijd aan de linkerkant van het stuur bevestigd en de bediening zit vast aan het display. Je hebt de beschikking over 5 ondersteuningsniveaus.  Je kunt de laadtoestand, snelheid, rijmodus, actieradius, tripafstand en totale afstand aflezen op dit display. Verder kun je de verlichting en loopondersteuning bedienen. Het display is niet afneembaar en zit vast op het stuur.

Bosch Purion 200 display

De opvolger van de Purion is volledig verbonden via het Smart System. Net als de Purion is de Purion 200 ook een 2-in-1 display en bediening. Compact en goed af te lezen. Dit scherm geeft je informatie over je snelheid, actieradius, ondersteuningsstanden en meer. In het duister doet de omgevingslichtsensor zijn werk. 

De bediening is intuïtief en bevindt zicht direct naast je duim, waardoor het letterlijk binnen handbereik is. 

Doordat deze Purion 200 met de eBike Flow-app te koppelen is, maak je gebruik van alle functies. Koppel de Purion 200 met een 2e display (Kiox 500 of Kiox 300 of smartphone) en je kunt zelfs navigeren, terwijl je de Purion 200 gebruikt voor het aflezen van je rit- of e-bikegegevens.

Enkele specificaties op een rij.
Loopondersteuning | Hill Hold | Kleurendisplay | 1,6' | Activity-tracking | eBike Flow-app | Omgevingslichtsensor | Verlichting aan en uit | Rijmodi configureren via app (10 modi)

Bosch Intuvia Display

Het Intuvia display is standaard afneembaar, maar kan ook worden vastgezet als je dat liever hebt. Dat kan simpel met een blokkeerschroef.

De Intuvia geeft meer informatie en bovendien zelfs schakeladvies om het verbruik van de accu te verminderen. Het Intuvia display wordt midden op het stuur bevestigd en beschikt over een afzonderlijke bediening die links op het stuur wordt bevestigd, zodat je met je duim het display makkelijk kan bedienen.

Intuvia kent 4 ondersteuningsstanden (turbo - sport/eMTB - tour - eco) en een walk-assist die werkt tot 6 km. p/u. 

Het Intuvia schermt beschikt over een micro-USB-poort waarmee je bijvoorbeeld je smartphone onderweg kunt opladen. Het Intuvia scherm herinnert je ook aan de volgende servicebeurt.

Bosch Intuvia 100 display

De Intuvia 100 is een prachtig compact display dat bediend wordt door een bedieningseenheid op het stuur. De verbinding met de bedieningsunit (LED Remote of Mini Remote) gaat via Bluetooth en is daardoor draadloos.

Het smart systeem heeft de mogelijkheid je schakeladvies te geven en beschikt over diefstalbeveiliging. De Intuvia 100 geeft info over afstand, reisduur, actieradius, snelheid, tijd en rijmodus. Smart loopondersteuning detecteert automatisch of het geactiveerd moeten worden en de Hill Hold voorkomt dat je fiets bergop achteruit rolt.

Dit display beschikt over 8 rijmodi en is te koppelen aan de eBike Flow-app voor volledige functionaliteit. Haal na je rit het scherm van de houder, druk op de knop op de achterzijde en het scherm geeft de rittgegevens weer. 

Enkele specificaties:
2.5' display | Loopondersteuning | Hill Hold | Activiteitsweergave | Schakeladvies | eBike Flow-app | Instelbare rijmodi

Bosch Kiox display

Voor de sportieve fietser of voor degene die net wat meer informatie wil is de Kiox uitgebracht. Dit is een display die beschikt over een geweldig mooi compact design en zelfs over een kleurenscherm zodat alles goed leesbaar is.

De Kiox heeft 4 ondersteuningsmodi. Bovendien is deze ook te koppelen met de Bosch eBike Connect app. Daarmee kun je onder andere routes plannen, je ritten analyseren en door de Bluetooth verbinding kun je een compatibele hartslagmeter koppelen en live je hartslag bekijken.

De Kiox beschikt over een handige anti-diefstal feature: Lock. Wanneer je de Kiox verwijderd wordt de motorondersteuning gedeactiveerd. 

Ook beschikt het scherm over een micro-USB-poort waarmee je onderweg bijvoorbeeld je smartphone kunt opladen.

Bosch Kiox 300 display

Dit is het Kiox display, maar dan met smart systeem en meer rijmodi. Dit is je intelligente en robuuste begeleider voor sportieve tochten. Het kleurenscherm wordt bediend met LED-Remote of Mini Remote. Via de eBike Flow-app personaliseer je het systeem en beschik je over maximale functionaliteit. Zo kun je via de app ook de eBike Lock gebruiken. Daarmee deactiveer je de motor van afstand als de fiets gestolen wordt.

Het Kiox 300 scherm heeft een navigatiefunctie. Koppel het scherm via Bluetooth aan de eBike Flow-app op je smartphone en de route wordt doorgegeven aan je scherm. Heb je meer ruimte nodig voor navigatie? De houder van de Kiox 300 is ook geschikt voor Kiox 500 of de SmartphoneGrip.

Enkele specificaties:
Afmetingen 67 x 47 x 10 mm | Kleurenscherm | eBike Flow app | Instelbare rijmodi | Navigatie | eBike Lock | Activity-Tracking | Loopondersteuning | Hill Hold | Displayweergave aanpassen | Schakeladvies | ABS-Modi (mits beschikbaar op je e-bike)

 

 

 

Bosch Kiox 500 display

Het Bosch Kiox 500 display kent nagenoeg dezelfde functionaliteiten als de Kiox 300. Dus ook met alle configuratiemogelijkheden via de eBike Flow app.

Het Kiox 500 scherm is 40% groter dan de 300 en dus beter afleesbaar. Daarnaast kan je met de Kiox 500 navigeren met waarschuwingsgeluiden, bijvoorbeeld wanneer je een afslag nadert.

Enkele specificaties:
40% groter dan Kiox 300 | Kleurenscherm | eBike Flow app | Instelbare rijmodi | Navigatie met waarschuwingsgeluiden| eBike Lock | Activity-Tracking | Loopondersteuning | Hill Hold | Displayweergave aanpassen | Schakeladvies | ABS-Modi (mits beschikbaar op je e-bike)

 

 

 

Bosch Nyon display

Een zeer rijk uitgerust display voor de fietser die geen informatie wil missen. Kleurendisplay met touchscreen en via de eBike Connect-app verbind je de Nyon met je smartphone en wisselt het gegevens over routes en activiteiten uit. Het display fungeert ook als personal trainer door het tonen van fitnessgegevens. 

De navigatiefunctie kent onder andere een lijst met laatste bestemmingen en je kunt je woon- en werkadres vastzetten. De terug naar start functie leidt je altijd terug naar de laatste opgeslagen locatie. In de online-portal van eBike Connect plan je eenvoudig routes om op de Nyon te zetten via je smartphone. En deze slimme navigatie toont zelfs aan de hand van de beschikbare actieradius en ondersteuningsstand of je ingevoerde locatie kunt bereiken. 

In 2020 is het Nyon display vervangen. Zie hieronder nieuw vs. oud.

 

Bosch Nyon display nieuw versus oud

 

Bosch Cobi syteem

Het Cobi (COnnected BIke) systeem van Bosch is een ander systeem dan alle andere displays die we net hebben uitgelegd, een zogenaamde SmartphoneHub. Je smartphone wordt een boordcomputer die aangestuurd wordt door de COBI.Bike-app. Tijdens het fietsen kun je gebruik maken van je lievelingsapps. Het geeft je toegang tot navigatie, muziek, telefoongesprekken, Strava en meer. Bediening is eenvoudig met een bedieningsunit links of rechts op het stuur.

 

SmartphoneGrip

Met gebruik van de eBike Flow app tover je jouw smartphone om in een smart display. Hiermee navigeer je moeiteloos van a naar b. Naast je smartphone als display, gebruik je de LED-remote op het stuur om het systeem te bedienen. De remote is via Bluetooth gekoppeld aan je telefoon. Terwijl je smartphone overuren draait, laadt de SmartphoneGrip de accu van je metgezel op (draadloos of met kabel). De Grip stevig genoeg om je smartphone ook op hobbelige offroad wegen stevig in z'n greep te houden. De displayhouder is tevens te gebruiken voor de Kiox 300 en 500.

Opmerking letterlijk van Bosch website:
* De SmartphoneGrip is niet geschikt voor paden met hoogteverschillen van meer dan 15 cm of voor ritten met sprongen.

**De ondersteunde afmetingen van de gebruikte smartphones incl. cameraopbouw en hoesje zijn als volgt: H: 6,8 – 13 mm, B: 67 – 88 mm, L: 123 – 175 mm. Geschikt voor smartphones tot een totaalgewicht van 276 g incl. hoesje. Flip covers en etui-hoesjes worden niet ondersteund.

 

LED-Remote

Deze LED bedieningsunit is de verbinding tussen je e-bike en de eBike Flow-app. Goed geplaatst, waardoor de bediening simpel met je duim geschiedt en je handen veilig aan het stuur blijven. Met de remote bedien je de ondersteuningsstanden, gebruik je de loopondersteuning en bedien je het scherm dat je gemonteerd hebt. Of je nou een Kiox 300 of 500 hebt, of je smartphone of het Intuvia 100 scherm, met de LED Remote bedien je ze. Dankzij het smart systeem kun je met de LED Remote zelf updates voor je eBike uitvoeren. 

Door het gebruik van leds is het ook bij zonlicht en donker goed leesbaar. De helderheid past zicht zelfs aan de omgevingsverlichting aan. Door het verkleuren van de leds, herken je gemakkelijk de rijmodus. 

Als je tijdens het gebruik van de loopondersteuning tijdens het duwen van de e-bike per ongeluk de min-knop loslaat, grijpt de Hill Hold functie in. Zo rolt je e-bike niet naar achteren.

 

System Controller

De System Controller functioneert binnen het Smart System. Het systeem is geïntegreerd in de bovenbuis van de e-bike. Doeltreffend voor sportieve fietsers, voor bijvoorbeeld e-mountainbikes. 

Met leds worden de ondersteuningsstanden in verschillende kleuren aangegeven. Ook het laadniveau van de accu wordt met stappen van 10% aangegeven. Met slechts twee knoppen bedien je de belangrijkste functies van de eBike: aan- en uitzetten en rijmodi bedienen. Je kunt met de System Controller ook slimme functies zoals eBike Lock gebruiken.

De System Controller is uit te breiden met de Mini Remote. Dan hoef je je handen niet meer van het stuur te halen. 

 

Mini Remote

De Mini Remote is een extra bediening bedoeld voor de System Controller. Daarmee bedien je jouw e-bike veiliger, doordat je de handen aan het stuur kunt houden. Het systeem is draadloos verbonden en de remote kan naar wens ergens op het stuur worden bevestigd. Er is ook een Mini Remote Dropbar, speciaal voor wielrenfietsen. en gravelbikes met een grotere stuurdiameter. 

Met de remote beschik je over meer knoppen dan op de System Controller en daarmee ook van meer functies. Zo kun je eventuele verlichting aan- en uitschakelen en bedien je de loopondersteuning en profiteer je van de Hill Hold functie.  

 

Bosch systemen?>

Bosch systemen

Bekijk onze Bosch pagina, met linkjes naar alle info over o.a. motoren en accu's.