tentusscher-stripe

BINNEN TRAINEN

Hoe haalt u er het meeste uit?

Slecht weer is een drama! Wilt u toch fietsen met slecht weer dan zijn goede spatborden een must! Toch is dit niet altijd een pretje. Natte wegen, bladeren op de weg of in het ergste geval dat opgevroren laagje water wat u net niet ziet. Killers zijn het. Ze killen de mogelijkheid om die fiets op te stappen. Een hele winter verlangen naar droge wegen, blaadjes aan de bomen en een zonnetje op de blote benen.

Watopia


Gelukkig is er Watopia, een soort Duckstad voor volwassenen. 365 dagen per jaar een aangename temperatuur, geen blaadjes op straat enkel wat zweetdruppeltjes op de vloer! Watopia is een online fietswereld bedacht door Zwift! Zwift maakt het mogelijk om langer dan 1 uur op een indoor fietstrainer te zitten!

‘Komt Jens Voigt voorbij dan kruipt u in z’n wiel en merkt u dat het makkelijker gaat’

Op Zwift kunt u online fietsen tegen de hele wereld. Van Jens Voigt en Laurens ten Dam tot de schrijver van deze pagina. Bijna net zo realistisch als in het echt! Zwift maakt gebruik van de data die uw ‘ergo-trainer’ uitzendt. Deze data wordt aan de hand van u gewicht per kilogram omgezet in een snelheid. Deze snelheid is uw daadwerkelijke snelheid en vergelijkbaar met de snelheid die u normaal op de weg zou rijden. Het is zelfs zo realistisch dat u kan stayeren. Komt Jens Voigt voorbij dan kruipt u in z’n wiel en merkt u dat het makkelijker gaat dan als uw dat tempo zelf zou moeten rijden! Net echt! Zwift zorgt ervoor dat er altijd fietsers in de online werelden zijn. Zo kunnen er ‘group-rides’ ontstaan en kunt u een wedstrijdje sprinten tegen een Zuid-Afrikaan die 10.000 km verderop het verliest van u.

Wat heeft u nodig?


Voor Zwift maakt u gebruik van een trainer die deze data kan lezen en verzenden. Daarnaast heeft u een Bluetooth 4.0 of ANT+ verbinding nodig op uw tablet / laptop o.i.d. Ergo-trainers maken het mogelijk om binnen lekker te fietsen of een serieuze training af te werken!

In de winkel zijn de trainers van Wahoo vrijblijvend te testen! Natuurlijk mét Zwift of een ander trainingsprogramma!