tentusscher-stripe

BINNEN TRAINEN

Hoe haal je er het meeste uit?

Slecht weer is een drama! Wil je toch fietsen met slecht weer dan zijn goede spatborden een must! Toch is dit niet altijd een pretje. Natte wegen, bladeren op de weg of in het ergste geval dat opgevroren laagje water wat je net niet ziet. Killers zijn het. Ze killen de mogelijkheid om die fiets op te stappen. Een hele winter verlangen naar droge wegen, blaadjes aan de bomen en een zonnetje op de blote benen.

Watopia


Gelukkig is er Watopia, een soort Duckstad voor volwassenen. 365 dagen per jaar een aangename temperatuur, geen blaadjes op straat enkel wat zweetdruppeltjes op de vloer! Watopia is een online fietswereld bedacht door Zwift! Zwift maakt het mogelijk om langer dan 1 uur op een indoor fietstrainer te zitten!

‘Komt Jens Voigt voorbij dan kruip je in z’n wiel en merk je dat het makkelijker gaat’

Op Zwift kun je online fietsen tegen de hele wereld. Van Jens Voigt en Laurens ten Dam tot de schrijver van deze pagina. Bijna net zo realistisch als in het echt! Zwift maakt gebruik van de data die je ‘ergo-trainer’ uitzendt. Deze data wordt aan de hand van je gewicht per kilogram omgezet in een snelheid. Deze snelheid is je daadwerkelijke snelheid en vergelijkbaar met de snelheid die je normaal op de weg zou rijden. Het is zelfs zo realistisch dat je kan stayeren. Komt Jens Voigt voorbij dan kruip je in z’n wiel en merk je dat het makkelijker gaat dan als je dat tempo zelf zou moeten rijden! Net echt! Zwift zorgt ervoor dat er altijd fietsers in de online werelden zijn. Zo kunnen er ‘group-rides’ ontstaan en kun je een wedstrijdje sprinten tegen een Zuid-Afrikaan die 10.000 km verderop het verliest van jou.

Wat heb je nodig?


Voor Zwift maak je gebruik van een trainer die deze data kan lezen en verzenden. Daarnaast heb je een Bluetooth 4.0 of ANT+ verbinding nodig op je tablet / laptop o.i.d. Ergo-trainers maken het mogelijk om binnen lekker te fietsen of een serieuze training af te werken!

In de winkel zijn de trainers van Wahoo vrijblijvend te testen! Natuurlijk mét Zwift of een ander trainingsprogramma!