Rudi Jansen 17-10-2022

Binnen trainen met Wahoo | Zo haal jij er het meeste uit!

Slecht weer is een drama! Wil je toch fietsen met slecht weer dan zijn goede spatborden een must! Toch is dit niet altijd een pretje. Natte wegen, bladeren op de weg of in het ergste geval dat opgevroren laagje water wat je net niet ziet. Killers zijn het. Ze killen de mogelijkheid om die fiets op te stappen. Een hele winter verlangen naar droge wegen, blaadjes aan de bomen en een zonnetje op de blote benen.

Binnen trainen met Wahoo | Zo haal jij er het meeste uit!

Wahoo indoor fietstrainer

Voor bijvoorbeeld Zwift maak je gebruik van een interactieve indoor fietstrainer die deze data kan lezen en verzenden. Bij Ten Tusscher zijn we official partner van Wahoo. In onze winkel staat een testopstelling met verschillende Wahoo smarttrainers.

Wahoo KICKR Bike | Met de KICKR Smart Bike hoef je niet meer te wisselen van fiets als je partner na jou wil trainen. Je eigen vertrouwde racefiets of mtb blijft voor gebruik buiten de deur beschikbaar. De KICKR Bike is in te stellen naar je eigen lichaamsmaten. Stack, reach, cranklengte, alles is instelbaar. Zelfs de versnellingen zijn in te stellen zoals bij je eigen fiets. Koppel simpelweg met de SYSTM app van Wahoo om alles in te stellen zoals jij dat wil. Daarna koppel je eenvoudig met jouw vertrouwde trainingsapp en it's time to suffer.

 

Wahoo KICKR Bike V2 set-up

 

Wahoo KICKR Power 5.0 | Voor de echte serieuze en prestatiegerichte fietsers. Met een maximaal vermogen van 2200 watt en nauwkeurigheid van +/- 1% kun je met deze fietstrainer serieus sprinten tegen de sprintkoningen van Wattopia. Daarnaast klim je met deze trainer met een maximaal percentage van 20%, genoeg voor de meest bekende en zware klimmen in Europa. 
Deze smarttrainer is compatibel met haast alle fietsen van 24" tot 29" met steekas of snelspanner en voor flatmount schijfremmen. Met de meegeleverde adapters zet je jouw fiets er zo op. Geleverd met 11-speed cassette voor Shimano/SRAM.

 

Wahoo KICKR Power met Headwind, tabletstandaard, trainermat en Climb

 

Wahoo KICKR Core | Het kleinere broertje van de Power. Net zo compatibel en smart, maar iets minder krachtig. Met een maximaal vermogen van 1800 watt nog steeds voldoende input om serieuze krachtmetingen te doen. Klimmen tot 16% is ook voldoende voor de meeste zware klimmen. De nauwkeurigheid is +/- 2%. 
Deze smarttrainer is compatibel met haast alle fietsen van 24" tot 29" en ook voor steekas en snelspanner. Met de meegeleverde adapters zet je jouw fiets er zo op. Deze KICKR Core wordt geleverd zonder cassette! Uiteraard kunnen we bij Ten Tusscher deze smarttrainer voorzien van een cassette, zodat jij thuis direct kan starten met je trainingen.

 

Wahoo KICKR Core fietstrainer met 11-speed cassette

 

Wahoo KICKR Snap | De KICKR Snap is een zogenaamde wheel-on smarttrainer. Anders dan de direct-drive trainers laat je bij deze trainer je fiets in tact. Je plaatst je achterwiel in de klemmen en je band rolt over de weerstandsrol in de trainer. Voordeel is dat je geen cassette hoeft aan te schaffen en je huidige aandrijving gewoon gebruikt blijft. Nadeel is de slijtage van je band, daarom adviseren we deze Snap altijd met een speciale indoor trainer band te gebruiken.
Maximaal vermogen van 1500 watt is nog steeds heel veel! De maximale hellingsgraad is 12% en de trainer is te monteren wielmanten van 26" tot 29".

 

Wahoo KICKR Snap wheel-on smart trainer

Wahoo KICKR Rollr | De interactieve rollenbank van Wahoo die het echte rijgevoel van een KICKR combineert met de natuurlijke beweging van rollers. De smart rollentrainer is snel te installeren. Kom je thuis na een intensieve rit en wil je nog even rustig uitfietsen? In een mum van tijd heb je de fiets geïnstalleerd en fiets je droog en comfortabel je laatste lichte wattages weg. Maar voor een serieuze training is de Rollr ook uitstekend te gebruiken. Standaard geleverd met proefabonnement van Wahoo X. Maar ook 3rd party apps als Zwift zijn te koppelen. 

Wahoo KICKR Rollr interactieve rollenbank

 

51 redenen die bewijzen dat Wahoo je verder brengt

Je leest het goed! 51 redenen om Wahoo te kiezen. En met 51 redenen, refereren we simpel aan de 51 pro en elite atleten en teams die Wahoo reeds gekozen hebben. Onder andere de wielerploegen van EF Education-EasyPost, BORA-hansgrohe, Team DSM, Trek-Segafredo en Alpecin-Deceuninck gebruiken de fietstrainers van Wahoo. Maar ook bijvoorbeeld de POWERLINK ZERO Power pedalen, Wahoo ELMNT fietscomputers en hartslagmeters
Ook in de gravel, mtb en cross wereld rijden Wahoo atleten. Net als binnen de triathlon en zelfs binnen de hardloopwereld. Kijk op de website van Wahoo onder het kopje Discover en dan sponsored atletes als je wilt weten wie die 51 teams en atleten zijn of als je ons niet direct gelooft.

Wattopia in Zwift

Op Zwift fiets je online tegen de hele wereld. Van Steven Kruijswijk en Mathieu van der Poel tot bekende voetballers en de schrijver van deze blog. Bijna net zo realistisch als in het echt! Zwift maakt gebruik van de data die je ‘ergo-trainer’ uitzendt. Deze data wordt aan de hand van je gewicht per kilogram omgezet in een snelheid. Deze snelheid is je daadwerkelijke snelheid en vergelijkbaar met de snelheid die je normaal op de weg zou rijden. Het is zelfs zo realistisch dat je kan stayeren. Komt iemand als Tom Pidcock voorbij, dan kruip je in z’n wiel en merk je dat het makkelijker gaat dan wanneer je dat tempo zelf zou moeten rijden! Net echt! Zwift zorgt ervoor dat er altijd fietsers in de online werelden zijn. Zo kunnen er ‘group-rides’ ontstaan en kun je een wedstrijdje sprinten tegen een Zuid-Afrikaan die 10.000 km verderop het verliest van je.

”KOMT TOM PIDCOCK VOORBIJ DAN KRUIP JE IN Z’N WIEL EN MERK JE DAT HET MAKKELIJKER GAAT”

8 tips voor je indoortraining!

1. BTE / ANT+ compatibele tablet/laptop/telefoon | Een Bluetooth en/of ANT+ (FE-C) verbinding nodig op je tablet / laptop o.i.d. Alle smarttrainers communiceren met Bluetooth en ANT+ FE-C. Je kunt meerdere items aansluiten op deze verbindingen. Je kan communiceren met je smart-tv, laptop en smartphone. Maar ook met BTE of ANT+ smartwatches en fietsnavigatiesystemen. Voor de koppeling met je laptop en de stabiliteit van je connectie kan een ANT+ dongel een aanrader zijn.

2. Trainingssoftware | Als je niet traint binnen Zwift, dan kun je gebruik maken van de meegeleverde basis software van de Fitness App van Wahoo. Daarin kun je zelf fietsen en via de app je weerstand of stijging aanpassen.
Wil je meer, dan is een premium abonnement van Wahoo SYSTM een optie. Daarin heb je de beschikking over trainingsplannen. Zet een training klaar met bijvoorbeeld sprintblokjes of klimmetjes.
Virtueel koersen kan met de Wahoo RGT app. Deze app is vergelijkbaar met andere online trainingsomgevingen zoals Zwift, Rouvy en BKOOL. 
Met een Wahoo X abonnement beschik je over alle premiumopties van SYSTM en RGT gecombineerd.

 

 

3. Wahoo KICKR Climb | Met de Wahoo KICKR Climb maak je het fietsgevoel nog realistischer. Je zet je voorvork in de Climb en het stijgingspercentage wordt automatisch toegepast op je fiets. Zo heb je het gevoel dat je ook echt omhoog fietst en niet alleen door kracht op de pedalen, maar ook door de positie van je fiets.

4. Wahoo KICKR Headwind | Niet alleen een ventilator, maar ook een interactieve trainingshulp. Als je hartslag omhoog gaat, gaat de  Headwind meer ventileren. Of stel 'm in op snelheid om ventilatie aan je inspanning aan te passen.

5. Tabletstandaard | Een standaard om je tablet op te zetten, zodat je de fietsomgeving goed kunt zien. Zo'n standaard zet je voor je fiets zodat je aandacht altijd bij de weg kan zijn. Zo mis je in Wattopia geen aankondiging voor een klim of een plotselingen demarrage van een concurrent.

6. Sweatguard | Bescherm je fiets zoveel mogelijk tegen het zout van je zweet. Maak je fiets altijd goed schoon en droog na een indoor sessie. Met een speciale sweatguard, die je boven je bovenbuis spant tussen het zadel en stuur, bescherm je de buis tegen rondvliegend zweet.

7. Trainermat |  Een trainermat beschermt niet alleen tegen zweet op je vloer, maar het dempt ook geluid die iederen trainer altijd wel iets produceert. Wel zo fijn voor je eventuele onderburen, of voor je partner als ze eindelijk ongestoord kan Netflixen als jij een verdieping hoger zit.

8. Voorwielsteun | Een voorwielsteun zet je fiets stabieler, zodat je bij klimmen en sprinten geen last hebt van het zwiepen van je voorwiel en stuur. Een voorwielsteun is overigens niet nodig wanneer je de KICKR Climb gebruikt.

 


In de winkel zijn de trainers van Wahoo vrijblijvend te testen! Natuurlijk mét Zwift of een ander trainingsprogramma. 

 


 

Handige links

Uitlegvideo Wahoo Fitness App Android

Uitlegvideo Wahoo Fitness App iOS

 


 

Wahoo

Wahoo

The choice of champions! Wahoo smarttrainers en accessoires zijn bij ons online en in de winkels verkrijgbaar.