Rudi Jansen 25-05-2023

Ten Tusscher Wielerronde van Lonneker 2023

Dit jaar is de 2e editie van de Ten Tusscher Wielerronden van Lonneker. D.W.V. Klein Verzet zet met dit evenement niet alleen een wedstrijd voor de VIRO Criterium Cup Twente neer, maar ook een Dikke banden race voor de jeugd. Nieuw dit jaar is het Open Lonnekers kampioenschap voor Startlicentie houders.

Ten Tusscher Wielerronde van Lonneker 2023


Voor de 2e keer op de agenda van de VCCT. Vorig jaar werd er gereden op vrijdagavond. Dit jaar zal Lonneker op zondag het strijdtoneel zijn voor amateurs, elite, belofte en junioren rijders. 

Er wordt dwars door het dorp gereden over een ronde van 1 kilometer. De ronde is ten opzichte van vorig jaar iets ingekort. Wel wordt er wederom tijden de kermis van de feestweek gereden, waardoor het gevoel van een kermiskoers volledig aanwezig is.

Naast de wedstrijd voor licentiehouders (dames elite/belofte/amateurs/junioren en heren elite/belofte/amateurs) zijn er nog 2 wedstrijden.

 

Dikke banden race


Speciaal voor de jeugd van 7 tot en met 12 jaar is er een dikke banden race. Deze dikke banden race valt onder auspiciën van de KNWU en wordt mede mogelijk gemaakt door Team Jumbo-Visma in de Ready2Race kalender, een laagdrempelige serie wedstrijden waaraan iedereen kan deelnemen op eigen niveau.

Deelname aan Ready2Race wedstrijden is gratis, kan op een normale fiets en de organisatie heeft helmen beschikbaar voor deelnemers. Een helm is verplicht.


7-8 jarigen: Start om 11.00 uur
9-10 jarigen: Start om 11.15 uur
11-12 jarigen: Start om 11.30 uur

 

 

Open kampioenschap van Lonneker

Om 12.00 uur start het Open Kampioenschap van Lonneker, een nieuwe wedstrijd. In deze wedstrijd voor startlicentie houders heb je de kans om jezelf tot kampioen van Lonneker te kronen. Deelname kan als je in het bezit bent van een startlicentie van de KNWU of met een daglicentie. De wedstrijd is voor alle heren en dames van 15+. 

Voorinschrijven kan alleen als je in het bezit bent van een startlicentie of een daglicentie. Een daglicentie moet je voor de tijd online "aanschaffen", anders dus dan de naam doet vermoeden. Een daglicentie aanmaken is vrij simpel. Om het nog iets makkelijker te maken, linken we graag naar de website van de KNWU met info over daglicentie.

VIRO Criterium Cup 2023

De VIRO Criterium Cup Twente 2023 (VCCT) is een reeks van 7 wedstrijden in Twente, waarin voor heren en dames amateurs, elite, junioren (alleen dames) en beloften een competitie wordt gereden.
Op 22 april is er traditioneel afgetrapt met de Ronde van de Vijver in Hengelo. 5 dagen later werd er gestreden in Almelo voor de Hoppenbrouwers Koningsronde van Almelo.

Zondag 4 juni is dus wedstrijd 3 om het kampioenschap. 

13.00 uur: Dames elite/belofte/amateurs/junioren
14.00 uur: Heren prof-b/elite/belofte/amateurs

 

 

Hele programma Ten Tusscher Ronde van Lonneker 2023

Locatie van het evenement is rondom het dorpsplein van Lonneker, Dopsstraat 137 te Lonneker. Pemanence, parkeren en kleedkamers vind je bij de Lonneker Sportvereniging L.S.V. aan de Spölminkkamp 40.

Het programma ziet er als volgt uit:
11.00 uur | Dikke banden race (7-12 jarigen)
12.00 uur | Startlicentie (m/v 15+)
13.00 uur
| Dames elite/beloften/amateurs/junioren 
14.00 uur | Heren prof-b/elite/belofte/amateurs

Vrijwilligers

Een koers zonder vrijwilligers is onmogelijk. Wil jij helpen de ronde mede mogelijk te maken? Meld je dan aan als vrijwilliger.

 

 

Toertocht Sprakeltoer

Ga je liever een eindje toeren op de weg of een graveltocht? WV Lonneker organiseert dezelfde dag 3 toertochten. Lees onze blog over de Sprakeltoer 2023.