Rudi Jansen 11-11-2022

Succesvol Gravel Test Event Almelo

De eerste van twee Gravel Test Events werd goed bezocht en positief beoordeeld door de deelnemers. Van 15.00 uur tot 20.00 werd er lustig getest en uiteraard ook lekker gegeten en gedronken!

Succesvol Gravel Test Event Almelo

Gisteren was de eerste van 2 Gravel Testdagen. Om 15.00 uur stonden in Almelo al enkele enthousiaste gravelaars in spé in vol ornaat klaar om de gravelbikes onder handen te nemen.

Gravel Test Event Ten Tusscher Almelo 2022
Gravel Test Event Ten Tusscher Almelo gravelbikes

Vanuit de winkel was er een ronde van zo'n 5 km uitgezet, met stukken zand en een stuk over de kade van een sloot. Vooral op dat stuk was menig reactie in de trant van: "verbluffend". Soepel, wendbaar, licht, snel, verrassend stabiel en andere termen werden veel gehoord na afloop.

Alle fietsen zijn flink getest door de deelnemers. Trek Checkpoint, Cervélo Aspero en Aspero 5, Cannondale Topstone en Topstone Lefty, Giant Revolt en Liv Devote.

Gravel Test Event Ten Tusscher op met deelnemers zandweg
Gravel Test Event Ten Tusscher deelnemers op pad

Ook de Liv Devote mocht meerdere rondes maken met een aantal vrouwelijke deelnemers. De damesspecifieke geometrie werd vooral gekenmerkt als "lekker compact met goede controle".

De verschillende afmontages werden als positief ervaren. Gravelbikes met GRX van Shimano, zowel mechanisch als ook met de elektronische GRX variant stonden klaar. Daarnaast zijn er een aantal fietsen met SRAM eTap AXS XPLR afgemonteerd, de elektronische SRAM set met gravelspecifieke cassette (XPLR). 

Vanmiddag - vrijdag 11 november van 15.00 tot 20.00 - zijn we aanwezig in onze winkel in Enschede en zullen naast de genoemde fietsen ook een aantal Basso Palta's klaar staan om uit te proberen.

Gravel Test Event Ten Tusscher op Cannondale Topstone
Gravel Test Event Ten Tusscher Basso Palta