Admin 18-08-2022

Oldenzaalse Wielerclub organiseert twee graveltochten

Op 11 september kunnen racefietsers die van klimwerk houden deelnemen aan de Lönsberg Klim Classic. Gravelbikers die een uitdagend en vooral snel parkoers door het Twentse land willen rijden, komen aan hun trekken in de Vredestein Speed Gravel Tocht.

Oldenzaalse Wielerclub organiseert twee graveltochten

Lönsberg Klim Classic

De Lönsberg Klim Classic voert de deelnemers via de Tankenberg, Denekamp, Lattrop richting het grensgebied met Duitsland. Op de Lönsberg in Hesingen is een pauzeplaats ingericht. Hier splitst de route zich: de 85 kilometer gaat terug richting Nederland, de 110 en 135 kilometer maken een extra lus rondom het heuvelachtige Uelsen. De 135 kilometer is opgenomen in het ”Brevet des Cyclistes” en is na het hard werken goed voor twee sterren.

Vredestein Speed Gravel tocht

De Vredestein Speed Gravel Tocht is ruim 90 kilometer lang en voert de deelnemers via grotendeels snelle, verharde paden en stroken asfalt rond Oldenzaal, Tubbergen, Ootmarsum naar het heuvelachtige grensgebied met Duitsland. Op de Lönsberg in Hesingen is een pauzeplaats ingericht. De route door het Twentse land is samengesteld in nauw overleg met Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.

 

OWC graveltochten sponsored by Ten Tusscher

 

Start / finish en verzorging

Beide toertochten vertrekken vanuit het Clubgebouw Sur Place, Oude Almeloseweg 1 in Oldenzaal. De routes zijn duidelijk met pijlen en linten uitgezet en de gevaarlijke punten op de route worden duidelijk met borden aangegeven. Een materiaalwagen is beschikbaar en op de start- en pauzeplaats zijn EHBO'ers aanwezig. Tijdens de rit en bij de finish wordt er gezorgd voor de nodige versnaperingen. Douches en toiletten zijn in het clubgebouw aanwezig. Ook is het mogelijk de gravelbike na de tocht af te spuiten. De Vredestein Speed Gravel Tocht wordt gesponsord door het bekende bandenmerk Vredestein, die voor alle deelnemers aan deze tocht nog een kleine surprise in petto heeft.

Vertrektijden en info

Vertrektijden van de Lönsberg Klim Classic:
8.00 - 9.00 uur: 135 kilometer
8.00 - 10.00 uur: 85 en 110 kilometer
Vertrektijd van de Vredestein Speed Gravel Tocht :
8.30 - 10.00 uur
Kosten:
€5.00 voor beide tochten (NTFU-leden hebben €1.00 korting)
Inschrijven met Scan&Go
Routes beschikbaar op GPX.
Voor meer informatie over beide tochten zie:
Website OWC Oldenzaal, onder het kopje evenementen
Fotograaf: Kees Tetteroo

 

Bekijk ook onze toertochten kalender!

 

<strong>Gravelbike</strong> kopen?

Gravelbike kopen?

Heb je nog geen gravelbike? Geen probleem, wij hebben ze op voorraad! Check onze top 10 om tot de beste keuze te komen.