Admin 24-02-2022

Giant Revolt vs Cannondale Topstone

In onze winkels wordt de vraag regelmatig gesteld wat het verschil is tussen de Cannondale Topstone en de Giant Revolt. Doordat dit ook de populairste modellen zijn in onze winkel zullen we hier verder op in gaan.

Giant Revolt vs Cannondale Topstone

Hoogste kwaliteit in de gravelmarkt

Laten we vooropstellen dat beide fietsen tot de hoogste kwaliteit behoren in de gravelmarkt. Bij beide fietsen zul je dan ook een fantastische fiets hebben. Het is echter net afhankelijk welke fiets voor jou de beste keuze is. Onderstaand gaan we hier dieper op in zodat je uiteindelijk weet welke fiets je moet bestellen.

 

Giant Revolt versus Cannondale Topstone

 

Carbon uitvoering

Zowel bij Cannondale als Giant hebben ze gekozen voor een carbon uitvoering en een aluminium uitvoering. Het grote verschil tussen de carbon uitvoering van de Topstone ten opzichte van de Revolt zit hem in het comfort dat het frame biedt. Zo zorgt de Kingpin Suspension technologie in combinatie met Cannondale’s eigen Save zadelpen voor 30 mm demping. Giant doet dit net iets anders en zorgt door de lager liggende achtervork in combinatie met de D-Fuse zadelpen voor wat flexibiliteit in de zitbuis.

Giant Revolt
Giant Revolt
Cannondale Topstone
Cannondale Topstone

Banden keuze

Een ander verschil tussen de Cannondale Topstone Carbon en Revolt Advanced is dat de maximale breedte bij 28 inch wielen bij de Cannondale 40 mm is en bij de Revolt Advanced maar liefst 45 mm. Wat wel veel gedaan wordt bij de Cannondale Topstone Carbon is dat er 650b oftewel 27,5 inch wielen worden gemonteerd in combinatie met 48 mm banden. Deze brede band is in combinatie met 27,5 inch wielen wel mogelijk bij de Topstone.

Aluminium modellen

Waar de aluminium uitvoering van de Revolt qua uiterlijk heel erg lijkt op de carbon uitvoering is dat bij de Cannondale Topstone een ander verhaal. De Cannondale Topstone aluminium beschikt namelijk niet over de Kingpin Suspension wat de carbon uitvoering wel heeft. Ondanks dat staat Cannondale wel bekend om de beste aluminium frames in de markt, hierdoor weet je zeker dat je bij de Topstone 4 direct over een hoogwaardig frame beschikt.

Twee uitvoeringen

Van de Giant Revolt aluminium zijn 2 uitvoeringen namelijk de Giant Revolt 1 die beschikt over de Shimano GRX RX-400 groepset. De Giant Revolt 0 beschikt over de Shimano GRX RX-600 groepset die vergelijkbaar is met de 105 racegroep van Shimano. Bij Cannondale zijn er maar liefst 6 uitvoeringen.

 


 

<strong>Topstones</strong> en <strong>Revolts</strong>?>
Bekijk alle

Topstones en Revolts

Kijk in onze webshop welke Topstone en Revolt we op voorraad hebben!

Ik wil gravelen!

 


Lees ook onze Giant Revolt blog en onze Cannondale Topstone blog voor meer specifieke info over beide modellen.