Rudi Jansen 17-02-2023

De beste racefietsen voor 2023 | Ten Tusscher tips

Het nieuwe jaar is al even onderweg en het raceseizoen nadert het openingsweekend met de Omloop het Nieuwsblad. Tijd om alvast vooruit te blikken en de beste fietsen voor je uit te lichten. Aan het einde van het jaar brengen we altijd een lijstje met de populairste fietsen uit, in deze lijst vind je de fietsen die wij alvast nomineren als de beste voor het komende jaar.

De beste racefietsen voor 2023 | Ten Tusscher tips

Racefietsen 2023 | Weer lichter, sneller en oogstrelender

Net als de zoute haring, die elk jaar vetter en lekkerder is, zijn de nieuwe racefietsen ook dit jaar weer sneller en lichter.

Nieuwe technologieën

Alle grote merken innoveren verder met nieuwe modellen, of aanpassingen aan de reeds bestaande modellen. Zoals we ook op onze racefietsen 2023 pagina beschrijven, is iedere verandering er één. En die verandering is met een reden. Een nieuw soort carbon, of een andere lay-up zorgt voor een lichter frame met dezelfde of misschien wel betere stijfheid. Een verandering aan de bottombracket voor meer stijfheid rond het krachtcentrum van de fiets. Alles kan reden zijn om te innoveren.

 

Cannondale SuperSix EVO Hi-Mod EF Education - EasyPost Giro d'Italia 2022 stage 4 Sicilië

 

Nieuwe kleuren

Ook een nieuwe kleur kan een innovatie zijn. En dan bedoelen we niet dat de hex-kleur een tintje is gewijzigd, maar dan hebben we het echt over significant ander kleurgebruik. Met sparkles, met verschillende in elkaar overvloeiende tinten, in personaliseerbare kleuren enzovoort. Een mooi voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld ook de jaarlijks veranderende opzet van Project One van Trek.

Onze tips

Onze tips bevatten niet alleen maar nieuwe modellen. Want wat goed is, hoeft niet perse vervangen te worden. Daarom staan er ook fietsen in de lijst die in 2022 al in onze assortiment aanwezig waren.

 

Trek Madone SLR gen 4 2023 IsoSpeed Trek Segafredo Mads Pedersen actie

 

Top 10 beste fietsen 2023

 

1. Cannondale SuperSix EVO LAB71

De SuperSix is er in verschillende uitvoeringen. Verschillende soorten carbon maken de fiets lichter en/of stijver. De Leichtbau was het nieuwe summum in 2022. Daaronder de Hi-Mod en daar weer onder verschillende carbonuitvoeringen. Nu is er de 4e generatie SuperSix EVO, met wederom Hi-MOD modellen. Maar er komt nog iets bovenop: LAB71!

2. Trek Madone SLR gen 7

Deze compleet vernieuwde Madone is aan alle kanten verbeterd. De opvallende IsoFlow onder de zadelbuis geeft de fiets een compleet nieuw uiterlijk. You hate it or you love. Wij houden er van!

3. Giant TCR Advanced Pro

Aan de TCR is in 2023 niet gesleuteld. Deze lichte allround en klimfiets blijft ongewijzigd populair en zal dat ook in 2023 zijn. In vergelijking met de Propel is de TCR lichter en je zit aan de framebuizen dat het meer voor klimwerk is gemaakt. Toch ook aero genoeg voor het vlakke werk. Lees ook onze TCR Advanced Review.

4. Trek Domane SLR gen 4

De Domane is in 2023 ook vernieuwd. Het frameontwerp is lichter en aerodynamische gemaakt en de IsoSpeed is verder doorontwikkeld om jouw comfort op een gedeelde eerste plek te zetten. Deze endurance racefiets verbaasde al door veelzijdigheid en doet daar nu een schepje bovenop.

5. Trek Émonda SLR

De Trek Émonda heeft in 2023 enkele prachtige nieuwe kleuren gekregen. Als je wilt personaliseren kun je bij ons via Project One een prachtige custom bike bestellen. De Émonda blijft verder de lichte klimfiets met aerodynamische buizen die al bewezen heeft een echte topfiets te zijn.

6. Basso Diamante SV

Hoewel we pas sinds kort Basso dealer zijn, is onze verwachting hoog voor deze aerodynamische krachtpatser. Supersnelle aerodynamica, prachtige looks met pure Italiaanse details en uiteraard kwalitatieve afmontage.

7. Giant Propel Advanced Pro

De Giant Advanced Pro is dé aerobike van Giant. Maximale aerodynamica en standaard met hoogwaardige groepset en onderdelen. In 2023 is de Propel nog meer aero geworden, met 6.12 watt verschil t.o.v. 2022.

8. Pinarello Dogma F

Dogma kennen we het laatste decennium doordat een renner met die fiets nogal eens op het Tour de France podium mocht plaatsnemen. De Dogma F is op alle fronten snel. Aero, licht en wendbaar. En met het kenmerkende Pinarello Flatback profiel.

9. Basso Astra

Liefhebbers van endurance racefietsen zullen net als wij likkebaardend naar de Astra kijken. Technologieën die zijn afgeleid van de Diamante SV, maar dan gemaakt voor alle ondergronden. De kasseien, offroad en noem maar op.

10. Basso Diamante

De briljante en tijdloze Diamante, met haar ronde framebuizen, is al járen een topper bij Basso. Sinds dit jaar staat de nieuwste generatie ook bij ons. Hij blinkt uit in allround gebruik en stijfheid.

 

Volledige top 10 racefietsen bij Ten Tusscher

  1. Cannondale SuperSix EVO LAB71 Allround/klim
  2. Trek Madone SLR gen.7 Aero
  3. Giant TCR Advanced Pro Allround/klim
  4. Trek Domane SLR gen 4 Endurance
  5. Trek Émonda SLR Allround/klim
  6. Basso Diamante SV Aero
  7. Giant Propel Advanced Pro Aero
  8. Pinarello Dogma F Aero
  9. Basso Astra Endurance
  10. Basso Diamante Allround/klim

 


 

<strong>Racefietsen</strong> bij Ten <u>Tusscher</u>?>

Racefietsen bij Ten Tusscher

Bekijk al onze racefietsen!

Alle racefietsen