Rudi Jansen 10-01-2023

De beste elektrische fietsen van 2022 | Top 10 bij Ten Tusscher

Wij zetten speciaal voor jou de beste e-bikes op een rij. Met onderscheid in urban e-bikes voor de stad en hybride sportieve e-bikes voor langere tochten. Wij maken deze op basis de populariteit in onze winkel en webshop.

De beste elektrische fietsen van 2022 | Top 10 bij Ten Tusscher

Wat is de beste elektrische fiets van 2022?

De beste e-bike bestempelen is niet makkelijk! Want de beste zijn, hangt van vele factoren af, zowel objectieve als subjectieve. De kracht van de motor, de grootte van de accu en het besturingssysteem zijn allemaal objectieve factoren. Maar uiterlijk, gebruiksgemak voor verschillende doeleinden en dat soort factoren hangen af van jouw wens en zijn dus subjectief. Daarom kijken wij bij ons lijstje vooral naar de verkochte modellen en de feedback die wij erop ontvangen.

Giant Dailytour, populairste e-bike 2022 bij Ten Tusscher

 

E-bike test onafhankelijke organisaties

In Nederland zijn er al vele e-bike testen. De bekendste is wellicht de ANWB E-bike Test. Een andere, heel uitgebreide, is de AD fietstest met veel verschillende e-bike categorieën. De test is te zien onder fietstest.nl en wordt samen gedaan met de Fietsersbond. Ook de Telegraaf heeft haar eigen fietstest, onder de nationale fietstest. Dan zijn er ook nog de grote RAI Fiets Awards, de Kieskeurig E-bike Duurstest en de e-biketest van de Consumentenbond. Zoek je verder, dan kom je nog vele andere fietstests tegen met weer andere uitslagen. Omdat er net op andere dingen wordt gelet en de test door een ander wordt uitgevoerd. 

 

Riese & Müller Charger3, ultieme hybirde e-bike Ten Tusschers keuze

 

Elektrische fietsen vergelijken

Het is niet te doen alle elektrische fietsen over een kam te scheren. In ons assortiment maken we onderscheid in elektrische fietsen met midden-, achter- en voorwielmotor. Maar ook elektrische bakfietsen, transportfietsen, stadsfietsen en hybride. 

Om deze top 10 overzichtelijk te maken en houden, verdelen we het in 2 categorieën: elektrische stadsfietsen en elektrische hybride fietsen. Ook wel elektrische urban fietsen en sportieve elektrische fietsen. Als toetje geven we aan het einde ook nog even de beste elektrische gravelbikes, mountainbikes en racefietsen van 2022.

Keuzehulp elektrische fietsen

In onze e-bike keuzehulp hebben we informatie over verschillende typen e-bikes voor je op een rijtje gezet. Daarin geven we nformatie over verschillende motoren van o.a Bosch en Giant, accuposities, accucapaciteit, enz. 

Cannondale Tesoro NEO X offroad actie

 


 

De beste elektrische stadsfietsen van 2022

1. Giant DailyTour E+ 2

De Giant DailyTour liep erg goed in 2022. Waarom? Het is gewoon een zeer betrouwbare e-bike voor dagelijks gebruik. Deze E+ 2 is er in uitvoering met derailleur en een krachtigere SyncDrive Sport motor, of met naafversnellingen en SyncDrive Core motor.

2. Trek District+ 6

De Trek District+ 6 is één van de modellen uit de District+ lijn van Trek. De 8 is de meest hoogwaardige, dus de 6 zit daar niet ver achter. Een Bosch Active Line Plus middenmotor geeft 50Nm koppel, waarmee je snel accelereert vanaf het stoplicht. Afgemaakt met onderhoudsarme naafversnellingen van Shimano Nexus met 7 opties.

3. KOGA E-Nova EVO

De KOGA E-Nova serie is een bekende en populaire serie, verderop in dit top-lijstje namelijk nog een model uit deze serie. De E-Nova EVO heeft een onderhoudsarme riem en Shimano Nexus naafversnellingen. De Bosch Active Line Plus motor is gemaakt voor soepele ritten door de stad en daarbuiten, met een koppel van 50Nm.

4. Trek Verve+ 2

De Trek Verve+ 2 blinkt uit in degelijkheid i.c.m. een betaalbaar prijskaartje. Een fijne lichte e-bike met krachtige ondersteuning van een Bosch Performance Line Cruise middenmotor met 65Nm koppel. Verkrijgbaar in drie frame-uitvoeringen. Heren (met bovenbuis), stagger (met schuine buis) en lowstep (lage instap). 

5. Giant Entour E+ 0

Qua prijs-kwaliteit een van de meest aantrekkelijke e-bikes. Een SyncDrive Core middenmotor met 50Nm koppel en een accu die is geïntegreerd in de bagagedrager. Je kun bij de Entour E+ 0 kiezen uit 2 verschillende bedieningsunits en diplays: RideControl Dash of de iets duurdere RideDash EVO.

6. KOGA E-Nova EVO PT

Wederom een KOGA E-Nova in ons lijstje. Net als de nummer 3 uit deze lijst, maar dan de PT versie. Iets zwaarder dan de E-Nova EVO en met een in het frame geïntegreerde accu. Deze versie is alleen met lage instap verkrijgbaar.

7. Cannondale Adventure Neo 3.1

Cannondales meest comfortabele e-bike. Lage instap, goede rechtop houding en door de toevoeging EQ weet je dat hij volledig is uitgerust. Waarmee? Spatborden, een rek, verlichting en een standaard. De Bosch Active Line Plus motor geeft uitstekende ondersteuning voor stadsgebruik en langere tochten.

 


 

De beste hybride e-bikes van 2022

1. Riese & Müller Charger3

Onze persoonlijke favoriet! Alleen maar toponderdelen, Deutsche Gründlichtkeit tot de max. De Performance Line CX motor is zeer krachtig genoeg voor zware terreinen. Kies voor een riem en Rohloff of Enviolo naafversnellingen, of de uitvoering met Shimano XT versnellingen. Inmiddels opgevolgd door de nog betere Charger4 die een grotere accucapaciteit heeft en vernieuwde Bosch e-bike technologieën. 

2. Gazelle Ultimate

Ultimate freedom! De Gazelle Ultimate is populair, vanwege de kwaliteit natuurlijk. Maar Gazelle is ook gewoon een bekende en vertrouwde naam in ons fietslandschap. De Ultimate is verkrijgbaar met derailleur en naafversnellingen. Bij de naafversnellingen is er de keus uit 5 of 8 Nexus versnellingen of een Enviolo naaf, allen met riem.

3. Cannondale Tesoro Neo X 2

De ultieme all-terrain e-bike van Cannondale. Met derailleurversnellingen en een krachtige Bosch Performance Line CX-motor en 625 Wh geïntegreerde accu. Alle ingrediënten voor lange tochten, door de duinen, Zuid-Limburg, de Ardennen? Waar je ook naartoe wil, de Tesoro Neo X is er geschikt voor.

 


De beste elektrische mountainbikes van 2022

Voor de beste elektrische mountainbikes van 2022 verwijzen we graag naar onze beste mountainbikes van 2022 blog. Voor de overzichtelijkheid zetten we ze hier nog wel even op een rijtje.

1. Cannondale Habit NEO
2. Trek Powerfly
3. Giant Stance E+

 


De beste elektrische racefietsen van 2022

Ons assortiment elektrische racefietsen is niet groot. Daarom geen populairste modellen lijstje, maar een drietal modellen die we op voorraad hebben. Mocht je interesse hebben in een ander model of andere maat. Kom gerust binnen in 1 van onze winkels of neem contact op, dan kunnen we met rij grote mate van zekerheid iets voor je regelen.

1. Cannondale SuperSix EVO Neo 2
2. Cannondale SuperSix EVO Neo 3
3. Cannondale Synapse NEO 1

 


De beste elektrische gravelbikes van 2022

Net als bij racefietsen is ons live assortiment niet toereikend om er een top-lijstje van te maken. Kom daarom ook voor specifieke wensen binnen ons assortiment aan merken binnen in 1 van onze winkels of neem contact op.

1. Cannondale Topstone Neo Carbon Lefty LE
2. Giant Revolt E+

 


Volledige top 10 e-bikes bij Ten Tusscher

    Merk+type Soort e-bike
  1. Giant Dailytour E+ 2 Stad
  2. Trek District+ 6 Stad
  3. Riese & Müller Charger3 Sportief
  4. Gazelle Ultimate Sportief
  5. Cannondale Tesoro Neo X 2 Sportief
  6. KOGA E-Nova EVO Stad
  7. Trek Verve+ 2 Stad
  8. Giant Entour E+ 0 Stad
  9. KOGA E-Nova EVO PT Stad
  10. Cannondale Adventure Neo 3.1 Stad

 


 

<strong>Alle e-bikes</strong>?>
Ten Tusscher

Alle e-bikes