Admin 08-06-2022

Review Cannondale Tesoro Neo X 1 | Jouw sportieve e-bike als je van avonturen houdt

De Cannondale Tesoro Neo X 1 is jouw ideale commuter e-bike als je van avonturen houdt. Groot bereik, goede afmontage met hoogwaardige onderdelen en wielen met banden die zowel op de harde weg als offroad geschikt zijn. Wij showen je met liefde de X 1 heren variant en lichten daarnaast ook de andere modellen en opties toe.

Review Cannondale Tesoro Neo X 1 | Jouw sportieve e-bike als je van avonturen houdt

Cannondale Tesoro Neo X 1 in 3 modellen

De Tesoro Neo X 1 is verkrijgbaar in 3 modellen. De X 1 met bovenbuis, X 1 Step Thru en X 1 Low Step Thru. De X 1 is een van oudsher herenmodel, met “stang”. De Step Thru en Low Step Thru zijn met middelhoge en lage opstap. Van oudsher werden fietsen zonder bovenbuis een damesmodel genoemd. Wij scharen deze echter ook in de categorie unisex, oftewel voor iedereen geschikt. Een lage of middelhoge opstap kan om verschillende redenen ideaal zijn, ook voor heren!

 

 

Cannondale Tesoro Neo X 1 heren

Deze herenvariant van de Tesoro X 1 heeft een hoge opstap met bovenbuis. Net als de andere varianten is deze e-bike de ideale allround e-bike. Van woon-werkverkeer tot avontuurlijke ritten in de vakantie en het weekend, de Tesoro Neo X 1 kan alles aan. Door het grote bereik en de sterke onderdelen kun je lange afstanden afleggen en zowel in de stad, op landwegen als gravelwegen je gang gaan.

Motor, display en accu

Cannondale Tesoro Neo X 1 beauty picture

De Tesoro Neo X 1 wordt aangedreven door het Smart System van Bosch, met een sterke 750Wh accu, Performance Line CX motor, LED-afstandsbediening en Kiox 300 display. Geniet hiermee van moeiteloze acceleratie, verbluffend veelzijdig gebruiksgemak en een bereik van 175 km op een volle accu. Door de Bluetooth connectie van het Kiox 300 scherm heb je mogelijkheid je smartphone te koppelen, voor nog meer gebruiksgemak.

Het e-bike Bosch Smart System is een volledig genetwerkt aandrijfsysteem die aanpasbaar en bedienbaar is via de eBike Flow app. Dit systeem wordt regelmatig draadloos geüpdatet, zodat jij blijft genieten van de volledige verbinding en gepersonaliseerde rijervaring. Het Bosch Kiox 300 werkt volledig binnen het Smart System.

Cannondale Tesoro Neo X 1 met Bosch Kiox 300 display
Cannondale Tesoro Neo X 1 accu en laadpoort

Opladen gaat handig met de makkelijk te bereiken stekker. Binnen opladen is net zo simpel, verwijder eenvoudig de cover op de onderbuis om de accu te verwijderen en binnen aan de stroom te leggen.

Niet alleen een sterke koplamp, een Axa Blueline 30, maar ook een geïntegreerde daglicht led-lamp aan de voorkant van de balhoofdbuis zorgen voor zien en gezien worden. Aan de achterkant is tevens een goed zichtbare achterlamp gemonteerd, een Axa Blueline. Standaard is deze e-bike voorzien van een Abus 4650X frame lock waarvan de sleutel matcht met het batterij slot.

Cannondale Tesoro Neo X 1 Axa Blueline koplamp

Shimano Deore 1X10-speed groepset

Met de Shimano Deore groepset met 10 versnellingen en achterderailleur heb je voldoende bereik voor veelzijdige terreinen. Met een 11-43 cassette beschik je op het kleinste tandwiel over 11 tandjes en de grootste met 43. Het volledige bereik van deze 10-speed is als volgt: 11, 13, 15, 17, 20, 23, 26, 30, 36, 43. Aan de voorzijde is een Bosch Gen4 crank met 38-tands voorblad gemonteerd. De volledige groepset, inclusief shifters, cassette, ketting en derailleur komt uit de Shimano Deore LinkGlide lijn.

Voor vertrouwd remgedrag beschik je over Magura CT hydraulische schijfremmen.

Comfortabele componenten

Cannondale heeft de fiets volledig uitgerust voor comfort en veelzijdigheid. Met eigen componenten zoals een Cannondale Trekking stuur en Cannondale Urban Intellimount stuurpen met interne bekabeling. De stuurpen is voorzien van een montage mogelijkheid voor een SP Connect smartphonehouder. Cannondale Ergo Fitness Dual Density handvatten zijn gemaakt voor lange ritten zonder tintelende handen. Comfortabel zacht door de Dual Density uitvoering met een ergonomische vorm. De handvatten zijn lock-on, dat wil zeggen dat ze met een boutje vastzitten en dus stevig blijven zitten als je bijvoorbeeld wat harder knijpt als je over en oneffen weg rijdt of een heuvel bedwingt.

Het Selle Royale Lookin zadel is gemonteerd op een Parallelogram Suspension zadelpen. Voor de SM maat is dit een 300mm lange zadelpen, op de MD een 350mm en op de LG en XL uitvoering een 400mm. Een suspension zadelpen is heerlijk voor oneffen terreinen, omdat dit veert en schokken zo maximaal worden opgevangen.

Brede Maxxis Pace 2.1” (53mm) banden zijn voor en achter gemonteerd. Deze banden maken gebruik van kleine, dicht bij elkaar geplaatste noppen op een band met lage weerstand en uitstekende lekpreventie. Oorspronkelijk ontwikkeld voor MTB gebruik, maar veel toegepast op veelzijdige fietsen en e-bikes waarmee ook offroad en gravelwegen wordt aangedaan. De kleinste uitvoering, de SM maat, komt met 27.5” banden. De andere maten zijn voorzien van 29” banden.

Het SmartForm C1 aluminium frame geeft de Tesoro Neo X 1 een comfortabel sportieve zithouding en verbluffend nauwkeurige handeling. Fietsen op deze e-bike is een feestje, of je nu door de stad rijdt of in de bergen toert, zowel onroad of offroad. Daar draagt de SR Suntour XCR34 vork met 100mm veerweg nog eens aan bij, want deze verende vork vangt schokken voor op zodat je lachend kunt blijven rijden.

Tesoro X – ook in andere varianten

De Tesoro X is ook in andere varianten, met andere kleuren, afmontage en e-bike componenten beschikbaar. De X 1 is de meest luxe uitgevoerde variant. Daarnaast is er ook de X 2, de X3 en de X speed. De X speed is een speed pedelec die tot 45 km p/u gaat. Bekijk alle Cannondale Tesoro Neo X modellen.

Cannondale Tesoro Neo X 1?>

Cannondale Tesoro Neo X 1

Haast je naar de winkel of klik op de link om direct naar het geshowde model te gaan!