Rudi Jansen 16-08-2022

Cannondale SuperSix EVO Leichtbau | Limited Edition vederlicht frame om te vliegen

Cannondale heeft met het frame van de SuperSix EVO Leichtbau een nieuwe mijlpaal bereikt qua lichtgewicht frames. De toevoeging Leichtbau is simpelweg de naam en de samenvatting van dit frame. De SuperSix EVO was al licht, dat frame weegt 840 gram. De Leichtbau is met 750 gram dan dus vederlicht!

Cannondale SuperSix EVO Leichtbau | Limited Edition vederlicht frame om te vliegen

Limited edition oplage van 200 stuks

Van de speciale oplage zijn er wereldwijd 200 stuks geproduceerd en wij hebben 2 framesets bemachtigd! Tijd voor een kennismaking dus.

De Leichtbau weegt slechts 750 gram en is in een speciale limited edition oplage wereldkundig gemaakt. Dit met prachtige graphics gespoten frame is naast uniek, ook onbetwist een bergkoning. Klaar om je bergop te lanceren.

Cannondale noemt het zelf “de climax van 50 jaar innovatie en een grenzeloze missie naar de ultieme fiets”.

Het frame is wat betreft geometrie niet veranderd ten opzichte van de bestaande SuperSix EVO Hi-MOD. Dit is Cannondales meest geavanceerde carbonconstructie ooit. Het is de - zoals Cannondale het noemt - verfijnde carbon frameconstructie die de fiets de lichtheid geeft. Een slim gebruik van high en ultra-high modulus carbonvezels en een ongelooflijk verfijnde lay-up schraapt 90 gram van het gewicht af. En dat is toch ruim 10% gewichtsbesparing!

”DE CLIMAX VAN 50 JAAR INNOVATIE EN EEN GRENZELOZE MISSIE NAAR DE ULTIEME FIETS”. - CANNONDALE

Esthetisch is het wat ons betreft net zo’n plaatje als wat gewicht betreft. Prachtig matzwart met hoogglans graphics en chromen belettering. Opvallende details zijn de naam Leichtbau in handwriting en de nummering van de oplage, bijvoorbeeld 2/200 (frame nummer 2 van de 200). 

Aerodynamica en comfort die we gewend zijn van SuperSix

Het frame van de SuperSix EVO Leichtbau is net zo aerodynamisch als we al gewend waren. Kort samengevat komt dat door de al bekende sterk afgeplatte druppelvormige buizen, met kabelrouting die via de bovenkant van de balhoofdbuis het frame in gaat. Ook de D-vormige HollowGram 27 SL KNØT carbon zadelpen draagt bij aan de vermindering van de luchtweerstand, waarbij KNØT verwijst naar de eenheid van snelheid in knopen, oftewel naar de luchtsnelheid.

 

Cannondale SuperSix EVO Leichtbau beauty

 

Ook wat betreft comfort vertrouwd Cannondale bij dit Leichtbau frame op de reeds bestaande opties van de SuperSix. Met de SAVE achtervork, de geïntegreerde zadelpenklem (binder) en de al genoemde Hollowgram 27 SL KNØT zadelpen ervaar je verrassend veel comfort. Speed release steekassen maken wielwissels eenvoudig en er is ruimte voor banden met maximaal 30 mm breedte.

<strong>Cannondale</strong> SuperSix EVO <u>Leichtbau</u>

Cannondale SuperSix EVO Leichtbau

Er liggen 2 framesets - maat 54 en 56 - op jou te wachten bij Ten Tusscher! Geïnteresseerd? Voor €4.999 kan zo'n uniek frame voor jou zijn. Neem contact met ons op. Wees er snel bij, want op=op!