Rudi Jansen 06-09-2022

Back to work | Begin en eindig je dag ontspannen met een fietsrit

De vakantie is voorbij, het werk wacht weer. Wat is er nou lekkerder dan je ochtend te beginnen met een lekker fietstochtje in de frisse buitenlucht? En dan na een dag werken weer op de fiets terug naar huis om je hoofd leeg te maken van alle werksores. Nu is hét moment om een elektrische fiets aan te schaffen. Waarom? Wij leggen het uit.

Back to work | Begin en eindig je dag ontspannen met een fietsrit

De belangrijkste reden | Fietsen is leuk!

Ik ben natuurlijk niet de meest objectieve mening verschaffer als het aankomt op “fietsen is leuk”, want het is al járen mijn passie en hobby. Maar mocht je niet of weinig fietsen, geef het eens een kans. Probeer eens een elektrische fiets als fietsen niet helemaal je grootste hobby is. Heb je bijvoorbeeld lichamelijke klachten op de gewone fiets en dat houdt je tegen, dan is een elektrische fiets een uitstekende uitkomst. Ook als afstand of te veel inspanning je tegenhoudt, is een e-bike dé oplossing.

 

Trek Allant+ e-bike sfeerfoto

 

Ontspannen en niet stilstaan

Nu heb ik het geluk dat ik in Twente woon en werk, dus mooie wegen genoeg om bijna dagelijks mijn 35 kilometer heen en 35 kilometer terug te overbruggen. Maar juist als je in de stad woont en werkt, is een fiets makkelijker dan een auto. Je manoeuvreert makkelijk door het verkeer en fietsland Nederland is in veel gevallen een oase voor fietsers, waar je voor een stoplicht nog wel eens minder lang hoeft te wachten dan menig automobilist.

Benzineprijzen en inflatie

Niet alleen de benzineprijzen, maar de gehele inflatie kan een reden zijn om de auto vaker te laten staan of misschien wel afstand te doen van bijvoorbeeld de 2e auto. Daarvoor in de plaats is een e-bike een goede oplossing. Als je natuurlijk op redelijke afstand woont en niet dagelijks voor je werk het land hoeft te doorkruisen. Mocht overigens de afstand wat verder zijn, dan kan een speedpedelec een goede optie zijn. Daarmee rij je maximaal 45 kilometer per uur en ben je simpelweg sneller over een langere afstand dan met een e-bike die 25 km. p/u mag.

 

Riese & Müller Multicharger sfeerfoto

 

Milieubewust

Een andere reden om voor de fiets te kiezen in plaats van de auto is het milieu. Daarover is de laatste jaren natuurlijk veel te doen, voornamelijk wat betreft stikstofuitstoot. Wil je het helemaal milieubewust doen, dan kies je voor een fiets zonder ondersteuning. Een hybride fiets is dan een goede keuze. Een hybride is lekker licht en wendbaar, waardoor je makkelijker vooruitkomt dan op een gewone stadsfiets. Een racefiets of gravelbike is ook een optie.

Beweging is goed voor je

Een laatste reden om voor de fiets te kiezen is kiezen voor je gezondheid. Bewegen is gezond, dus fietsen naar je werk en terug naar huis is ook gezond. En niet alleen gezond voor je lijf, maar ook mentaal is het heerlijk. Vooral als je ’s ochtends vroeg van huis gaat. De vogels zingen hun mooiste lied, er is nog weinig ander verkeer te bekennen. In de nazomer gaat de zon nog redelijk vroeg op, wat prachtige plaatjes geeft. Pas op dat je niet teveel geniet, want dan kom je te laat bij de koffieautomaat.

 

Giant DailyTour sfeerfoto

 

Fiets leasen

Mocht de aanschaf van een fiets je vanwege de prijs tegenhouden. Informeer dan eens bij je werkgever naar de mogelijkheid tot het leasen van een fiets. En mocht je werkgever hier niet aan mee werken, wat we ons niet kunnen voorstellen overigens, dan is private lease bij BOVAG nog een optie. Meer info over het leasen van een fiets lees je op onze fietslease pagina.

 


 

Welke fietsen zijn geschikt voor woon-werk verkeer?

Simpel gezegd? Iedere fiets die van a naar b komt. Maar je wilt het natuurlijk leuk, ontspannen en comfortabel houden. Daarom zetten we 4 soorten fietsen op een rijtje. De e-bike, speedpedelec, hybride fiets en sportfietsen (race/mtb/gravel).

E-bike voor woon-werkverkeer

De e-bike is de fiets die de snelste groei doormaakt als keuze voor woon-werkverkeer. En in onze ogen niet voor niets. Een e-bike laat je gemakkelijker trappen, waardoor je een langere afstand makkelijker overbrugt. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld vanwege knieklachten moeilijker kunt fietsen is de e-bike ideaal.

Een e-bike gaat tot 25 kilometer per uur. Fiets je harder? Dan ondersteunt de motor niet langer. Er zijn verschillende soorten e-bikes en verschillende accukeuzes. Daarvoor verwijzen we graag naar onze e-bike keuzehulp en e-bike accukeuze.

Ten Tusscher tips e-bike voor woon-werkverkeer

Riese & Müller Charger 3 en Charger 4

Riese & Muller Charger3 en Charger4

De Charger4 is de opvolger van de Charger3. Een zeer comfortabele e-bike voor dagelijks gebruik vol met comfortopties. Bijkomend voordeel aan deze fietsen is dat ze grotendeels te customizen zijn. Samen met een verkoopmedewerker kun je een Riese & Müller fiets zelf naar wens samenstellen. In onze winkels staan er al een groot aantal klaar om aan te schaffen.

 

Cannondale Mavaro Neo en Mavaro e-bike

Cannondale Mavaro Neo

De perfecte combinatie van comfort, sportieve snelheid en stijlvol bewegen. De Mavaro is er ook als niet-Neo die iets meer op stadsgebruik is gericht en een stukje goedkoper is.

 

Giant DailyTour E+2 dames en E+2D heren

Giant DailyTour

De naam DailyTour verklapt al grotendeels waarom deze fiets geschikt is. Naast geschiktheid voor dagelijks gebruik is de fiets voorzien van de nieuwste e-bike technologie met onder andere Smart Assist, 50Nm krachtige motor en grote actieradius door een flinke accu.

Cannondale Adventure Neo 1 EQ en 2EQ

Cannondale Adventure Neo

De Adventure Neo van Cannondale staat voor comfort, niet alleen op je dagelijkse woon-werkritten maar ook voor je weekendtripjes. Alle Adventure Neo e-bikes zijn voorzien van een sterke en stillen Bosch middenmotor. Afhankelijk van het type kies je mede voor het versnellingssysteem dat altijd met derailleur is en voor de grootte van de accu. 

Cannondale Adventure Neo banner

 

Speed pedelec voor woon-werkveer

Een speed pedelec is met name voor langere afstanden ideaal. Zo’n high-speed e-bike geeft ondersteuning tot 45 kilometer per uur en valt volgens de wetgeving onder de wetgeving voor bromfietsen. Daarom heb je voor een speed pedelec verplicht een kentekenplaatje en NTA 8776 goedgekeurde helm nodig. Meer info over speed pedelecs lees je op onze speed pedelec pagina.

Ten Tusscher tips speed pedelec voor woon-werkverkeer

Riese & Müller Supercharger en Charger3 High-Speed speed pedelec

Riese & Müller Charger en Supercharger

Zowel de Charger3, als Charger4 en de Supercharger hebben Bosch Performance Line Speed aandrijving, de snelste e-bike motor van Bosch. De Supercharger is voorzien van 2 geïntegreerde accu’s waardoor je kunt genieten van onovertroffen actieradius.

Trek Allant+ 9.9S en 9S speed pedelec

Trek Allant+ S

De Trek Allant+ serie is er in e-bike en high-speed, vandaar in dit lijstje de toevoeging van de S voor Speed. De Allant+ is de perfecte vervanger voor je auto en er is keuze uit verschillende uitvoeringen. De Shimano-aandrijving met derailleur is minder onderhoudsvriendelijk dan een naafversnelling, maar daartegenover staat wel dat je, met name wanneer je de heuvels in wil, de meest ideale aandrijving hebt.

Cannondale Tesoro Neo X Speed speed pedelec

Cannondale Tesoro Neo X Speed

Robuust, comfortabel en snel! Een echte cruiser maar dan met high-speed motor. Voorzien van fijne comforteigenschappen zoals brede banden, verende voorvork en een verende zadelpen.

Hybride fietsen voor woon-werkverkeer

Een hybride fiets is lichter en sneller dan een normale stadsfiets. Daarom zijn deze fietsen geschikt voor langere ritten. Ze brengen je sneller van a naar b dan een zwaardere uitvoering. Meestal hebben deze fietsen een kleine bagagedrager voor je minimale bagage. Ze zien er over het algemeen minimalistisch uit en hebben veel weg van een sportfiets. Wanneer je niet aan een e-bike denkt, is een hybride een zeer goede optie.

Ten Tusscher tips hybride fiets voor woon-werkverkeer

Idworx Easy Rohler en All Rohler

Idworx trekking fietsen

Idworx maakt lichte en snelle hybride en trekkingfietsen. Zeer geschikt voor snelle en langere ritten en fietsvakanties. Daarom ook ideaal voor het overbruggen van de afstand tussen huis en werk. En er is voldoende keuze uit aandrijvingen, kleur en opties.

Koga F3 voor heren en dames

Koga F3

De Koga F3 staat eigenlijk meer bekend als toerfiets, een lichte snelle vrijetijdsfiets. Het is de synergie tussen snelle hybride en vakantiefiets, met tal van opties voor het bevestigen van tassen. Maar zonder al die vakantietassen is het ook een ideale partner wanneer je woon-werkrit wat langer is.

Santos Travel Lite en Travelmaster

Santos Travel Lite en Santos Travelmaster

Ook deze lichte vakantiefietsen, zijn zeer geschikt voor snelle woon-werkreizen wanneer je niet per se een e-bike ambieert, maar toch snel wilt verplaatsen.

Sportfietsen voor woon-werkverkeer

Een mtb, gravelbike of racefiets is natuurlijk ook een goede en vooral sportieve keuze voor woon-werkverkeer. Zo'n fiets is sneller dan standaard fietsen zonder ondersteuning en je kunt er gemakkelijk een training mee aan je rit vastknopen. Op de terugweg een mooi blokje extra pakken en je slaat 2 vliegen in 1 klap. Er kleven wat nadelen aan. Zo is de fiets niet zo makkelijk te gebruiken met je werkkloffie al aan, dus zul je moeten omkleden. Ook is zo’n fiets niet voorzien van een slot. Neem die mee, maar nog beter: overleg een parkeerplek binnen bij je werk. Een gravelbike heeft in deze categorie de grootste voordelen. Die fietsen zijn iets comfortabeler dan een racefiets en sneller dan een mtb. Daarnaast is een gravelbike bij uitstek geschikt voor het monteren van een eventuele grote zadeltas of andere tassen en/of spatborden. En met het monteren van roadbanden ben je ook weer net wat sneller over asfalt dan met crossbanden. Check onze gravelbike top-10 voor de beste gravelbikes.

 

Cannondale Synapse met geïntegreerde verlichting en SmartSense

 

Uitgelicht | Cannondale Synapse met geïntegreerde verlichting

Graag lichten we de populaire en ultra-comfortabele Cannondale Synapse toe. Bikeradar verkoos deze in 2022 tot Endurance Bike of the Year. Wij schreven tevens een review. En we zetten hem hier voor je neer, omdat dit de ultieme racefiets is om te gebruiken voor woon-werkverkeer. SmartSense en geïntegreerde verlichting. Ook verkrijgbaar met Radar en met elektronisch schakelen. Aan jou de keuze!
• Check onze review over de Cannondale Synapse
• Bekijk direct de Cannondale Synape modellen

Leasen en verzekeren

Bij Ten Tusscher ben je aan het goede adres om alles goed te regelen. Naast topfietsen, hebben we ook de beste service. Verzeker je fiets direct bij aanschaf in de winkel. Maar ook voor het leasen van je nieuwe werkfiets kun je direct alles regelen bij ons in de winkel. Lees alle info over verzekeren en leasen op de betreffende pagina’s.

<strong>E-bike</strong> kopen?

E-bike kopen?

Op zoek naar een e-bike voor woon-werkverkeer? Kijk in onze ruime collectie online, of kom snel naar de winkel in Almelo of Enschede.