19e editie Ride for the Roses groot succes

Ten Tusscher Nieuws Leave a Comment

Afgelopen zaterdag 4 september was het dan eindelijk zover; de 19e editie van Ride for the Roses kon beginnen. De weersvooruitzichten waren uitgerekend dit weekend niet goed en iedereen keek vol spanning uit naar hoe de buien zich zouden ontwikkelen. Maar, zoals het een echte Ride betaamd, was het weer in een goede bui en kon er ondanks een aantal flinke regenachtige momenten ook in zonneschijn gefietst én gefinisht worden. Zo’n 7.000 deelnemers deden mee om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Met als prachtig eindresultaat een bedrag van 585.000 euro. Dit jaar wordt het geld besteed aan onderzoek naar leukemie.
 

Kleine vertraging

Met 15 minuten vertraging, zodat iedereen tijdig aan de start verscheen door weer en verkeer, gaf de voorzitter van regio Twente (tevens burgemeester van Enschede) Onno van Veldhuizen het startschot en ging het grootste peloton van de wereld van start voor een tocht van 100 kilometer. Een route die zich kenmerkte door brede en veilige wegen, een afwisselend coulisselandschap door dorpskernen en stad. Men vertrok vanuit Enschede richting Almelo en via Dinkelland terug naar het vliegveld. Eén lang lint van ruim 4.000 wielrenners die over speciaal afgezette wegen voerde in de strijd tegen kanker.

Toponderzoek mogelijk

Diverse prominenten fietsten mee, waaronder Ride-ambassadeurs Frits Barend, Hennie Kuiper, Dennis Wilt, Theo de Rooij, Tom Veelers en Bob de Jong.

Begrijpen hoe kanker ontstaat: dat is de rode draad in het onderzoekswerk van fundamenteel onderzoeker en KWO-prijswinnaar prof. dr. Ruud Delwel. Naar zijn onderzoek gaat de opbrengst van deze Twentse editie. Doel is om kanker te reduceren tot een chronische ziekte en niet langer een ziekte waar mensen aan sterven’, zei Sigrid Attema van KWF Kankerbestrijding. ‘De Ride levert met de opbrengst een belangrijke bijdrage om het toponderzoek dat hiervoor nodig is mogelijk te maken’.

Toerfietsers

Even voor elf uur, nadat het peloton de Hangar had verlaten, loste wethouder van Enschede Hans van Agteren het startschot voor de toerfietsers. Voor deze deelnemers waren twee routes uitgestippeld van 25 en van 50 kilometer door de regio Twente. Jong, oud, getraind of ongetraind, op de ligfiets of de e-bike, kinderen op eigen fiets of achterop bij vader en moeder; de Ride is voor iedereen.

Mountainbike

Voor het eerst in de geschiedenis van de Ride in Nederland was er ook een plek voor MTB-ers in het programma. Er werd gebruik gemaakt van bestaande MTB-routes in de omgeving van Hengelo en Delden die zich heel goed leenden voor de 35, 50 en 70 km tochten. Ruim 400 deelnemers fietsten een afwisselende en uitdagende route.

Acties voor KWF

Aan het begin van de middag werden de eerste deelnemers binnengehaald, waarbij om 14.20 uur het peloton zijn intrede deed. Alle deelnemers ontvingen onder grote belangstelling van honderden toeschouwers bij de finish in de bijzondere entourage de speciale Ride-roos. Daarna kon men bijkomen en nagenieten van optredens van de band ENorm die ook hun speciaal voor de Ride Twente geschreven nummer ten gehore bracht. “Reach for the Roses” is nog steeds te downloaden via ITunes en de opbrengst gaan geheel naar KWF.

Aan het einde van de middag werden diverse cheques van onder andere de hoofdsponsors uitgereikt. De PreRide Twente overhandigde een fanatische cheque ter waarde van 50.000 euro.
Samen met diverse landelijke en lokale side events, deelname en acties vanuit het bedrijfsleven en alle duizenden fietsers werd het prachtige bedrag van 585.000 euro opgehaald voor de strijd tegen kanker.

bron: ridefortheroses.nl
Over de schrijver:

Ten Tusscher

Wie bij Fietsenwinkel Ten Tusscher binnenkomt, stapt in een wereld van kwalitatief goede fietsen, uitstekende productkennis en een uitmuntende service. Ondergebracht in speciale shop in shops zijn Cannondale, Specialized en Trek de blikvangers van onze winkel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *